Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, September 21, 2006

Aku yg kuat berjalan! Hehe..

Tajuk tu bunyi nye cam aku ni jahat sgt la pulak! Kaki merayap. Hehe. Tp itu sume bkn kehendak aku tau, walaupun sbnrnye aku suka sgt jln2 ni. Tp kalau dah tiap2 hari berjalan sampaikan aku pun dah takde mase duk umah, pastu aku pun rindu mkn kat umah sbb kalau aku merayap, dah tentu aku makan kat luar. Huhu. Cam complicated plak. Hehe.



Sebenarnye camni, aku nak cite sebyk mane yg aku merayap dlm 2-3 minggu  kebelakangan ni. 3 minggu sblm ni, family aku busy sgt2 uruskan adik aku Saza nak ke UK. Bayangkan la segala persiapan die dan perbelanjaan die. Mmg tiap2 hari ade je hal nak diselesaikan. Dan hampir tiap2 hari tu jugak aku dgn adik aku ke Seremban atau mane2 saje utk shopping brg2 die uruskan dokumen.



And then 2 minggu sblm ni, rumah aku pulak buat kenduri. Byk jugak kena buat persiapan. Pastu kena amik adik aku yg blaja kat Taiping tu lg. Nasib baik amik kat Seremban je. Setiap hari pegi Seremban. Dah naik muak. Then Jumaat lps 15hb, g KLIA antar Saza naik flight. Sabtu tu boleh relax la jugak. pastu Ahad aku ke Sunway plak temankan Hairi g interview. Sambil tunggu die aku merayap la ke Sunway Pyramid sorg2. Ntha bape kali Sunway Pyramid tu aku tawaf. Sampai dah hafal la ceruk2 butik tu kat mane. Korang nak g butik mane? Levi's? Padini? Aku boleh bgtau kat wing mane n tingkat bape. Hebat tak? Hehe. Bile letih berjln, aku duduk jap kat bangku batu tgk2 org. Ataupun aku tgk bdk2 main ice skating kat bwh tu. Teringat plak time aku adik-beradik main ice skating kat situ gak tahun lps. Ntah mcm mane la org lain tgk kitorg jatuh agaknye.. Hehe. Last skali lps adik aku abis interview, kiotg mkn tgh hari buffet kat Hatrz. Time ni plak, ingat zaman aku study kat MRSM Jasin dulu. Kalau outing ke Mahkota Parade, tak sah kalau tak mkn kat Hartz. Sampai nak pecah perut mkn buffet ayam selama 2 jam. Kalau zaman tu harga die RM13.90 utk dewasa, sekarang ni dah 6 tahun berlalu harganye RM17.90 plak.



Dan hari ini plak, aku ke Shah Alam. For the same reason, temankan Hairi g interview. Aku yg kebosanan ni melepak la kat tempat yg paling dekat, TESCO. Bosan giler! So, skrg ni aku dah pandai dah selok belok kat Sunway n Shah Alam. Tak sesat punyela! Maybe lps ni aku nak ke Bukit Kiara plak. Utk ape? Nanti2 aku cite lg k.. Bubbye!



panjang kaki

Tajuk tu bunyi nye cam aku ni jahat sgt la pulak! Kaki merayap. Hehe. Tp itu sume bkn kehendak aku tau, walaupun sbnrnye aku suka sgt jln2 ni. Tp kalau dah tiap2 hari berjalan sampaikan aku pun dah takde mase duk umah, pastu aku pun rindu mkn kat umah sbb kalau aku merayap, dah tentu aku makan kat luar. Huhu. Cam complicated plak. Hehe.

Sebenarnye camni, aku nak cite sebyk mane yg aku merayap dlm 2-3 minggu kebelakangan ni. 3 minggu sblm ni, family aku busy sgt2 uruskan adik aku Saza nak ke UK. Bayangkan la segala persiapan die dan perbelanjaan die. Mmg tiap2 hari ade je hal nak diselesaikan. Dan hampir tiap2 hari tu jugak aku dgn adik aku ke Seremban atau mane2 saje utk shopping brg2 die uruskan dokumen.

And then 2 minggu sblm ni, rumah aku pulak buat kenduri. Byk jugak kena buat persiapan. Pastu kena amik adik aku yg blaja kat Taiping tu lg. Nasib baik amik kat Seremban je. Setiap hari pegi Seremban. Dah naik muak. Then Jumaat lps 15hb, g KLIA antar Saza naik flight. Sabtu tu boleh relax la jugak. pastu Ahad aku ke Sunway plak temankan Hairi g interview. Sambil tunggu die aku merayap la ke Sunway Pyramid sorg2. Ntha bape kali Sunway Pyramid tu aku tawaf. Sampai dah hafal la ceruk2 butik tu kat mane. Korang nak g butik mane? Levi's? Padini? Aku boleh bgtau kat wing mane n tingkat bape. Hebat tak? Hehe. Bile letih berjln, aku duduk jap kat bangku batu tgk2 org. Ataupun aku tgk bdk2 main ice skating kat bwh tu. Teringat plak time aku adik-beradik main ice skating kat situ gak tahun lps. Ntah mcm mane la org lain tgk kitorg jatuh agaknye.. Hehe. Last skali lps adik aku abis interview, kiotg mkn tgh hari buffet kat Hatrz. Time ni plak, ingat zaman aku study kat MRSM Jasin dulu. Kalau outing ke Mahkota Parade, tak sah kalau tak mkn kat Hartz. Sampai nak pecah perut mkn buffet ayam selama 2 jam. Kalau zaman tu harga die RM13.90 utk dewasa, sekarang ni dah 6 tahun berlalu harganye RM17.90 plak.

Dan hari ini plak, aku ke Shah Alam. For the same reason, temankan Hairi g interview. Aku yg kebosanan ni melepak la kat tempat yg paling dekat, TESCO. Bosan giler! So, skrg ni aku dah pandai dah selok belok kat Sunway n Shah Alam. Tak sesat punyela! Maybe lps ni aku nak ke Bukit Kiara plak. Utk ape? Nanti2 aku cite lg k.. Bubbye!



Saturday, September 16, 2006

adik aku Saza dah berlepas ke UK (University of Leeds)

Hari ni pagi2 lg dah bangun nak antar Saza ke KLIA. Memandangkan kena berada kat KLIA kul 8.30 pd, so kami satu family bertolak dr rumah pukul 6 pg lbh2, takut kalau ape2 jadi kat tgh jalan. Gile awal pagi. Gelap. Bdk2 skolah pun baru nak bangun tido agaknye. Hehe.



Sampai kat KLIA hampir2 8.30 pg. Mmg ngam2 je. Sambil2 tunggu Saza check in, aku dgn adik aku sorang lg merayap la satu KLIA. Tak lama lps tu, tiba plak segerombolan family aku lg. Hehe. My sepupu2, pakcik2 n makcik. Meriah sunnguh KLIA tu. Mcm hari raya plak padahal baru je berkumpul Ahad lps sbb umah aku wat kenduri tahlil n doa selamat. Siap boleh picinic mkn sandwich lg yg Acik aku bawak. Best2.



Dkt nak kul 10.30 pg, Saza pun dah nak masuk ke departure hall. Tp ade lg segerombolan family maklong aku plak yg baru sampai sbb keta wat hal, itupun Pak Uda aku yg g amik diorg jap. Sepupu aku Kak Long n Kak Ngah n anak diorg pun ade. Lg la meriah dgn anak2 buah aku tu. Berlari sana-sini. Tak cukup tempat dah diorg nak panjat. Diorg dtg ramai2 ni sume sbb masing2 nak bg motivasi kat anak2 diorg supaya blaja rajin2 supaya dpt g oversea cam adik aku Saza. Salah satu ayat mak cik aku kat cucu die, "Tgk, Mak Lang tu nak gi blaja jauh tu, naik kapal terbang. Kena blaja rajin2 kalau nak jadi mcm Mak Lang". Lgpun, ni last time nak jumpa Saza. Maybe 3 tahun kat Leeds nnti die tak balik (die yg tak nak balik, nak jln2 kat Europe la konon...).



Lps je Saza masuk ke deparutre hall, kitorg tunggu lg kat Anjung tinjau KLIA tu. Nak tunggu gak sampai flight die berlps. Tepat jam 12 tgh hari, flight die selamat berlps.



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



*edited



Saza selamat sampai kat London pukul 1.30 pg.



Friday, September 15, 2006

adik aku ke UK

Hari ni pagi2 lg dah bangun nak antar Saza ke KLIA. Memandangkan kena berada kat KLIA kul 8.30 pd, so kami satu family bertolak dr rumah pukul 6 pg lbh2, takut kalau ape2 jadi kat tgh jalan. Gile awal pagi. Gelap. Bdk2 skolah pun baru nak bangun tido agaknye. Hehe. Sampai kat KLIA hampir2 8.30 pg. Mmg ngam2 je. Sambil2 tunggu Saza check in, aku dgn adik aku sorang lg merayap la satu KLIA. Tak lama lps tu, tiba plak segerombolan family aku lg. Hehe. My sepupu2, pakcik2 n makcik. Meriah sunnguh KLIA tu. Mcm hari raya plak padahal baru je berkumpul Ahad lps sbb umah aku wat kenduri tahlil n doa selamat. Siap boleh picinic mkn sandwich lg yg Acik aku bawak. Best2. Dkt nak kul 10.30 pg, Saza pun dah nak masuk ke departure hall. Tp ade lg segerombolan family maklong aku plak yg baru sampai sbb keta wat hal, itupun Pak Uda aku yg g amik diorg jap. Sepupu aku Kak Long n Kak Ngah n anak diorg pun ade. Lg la meriah dgn anak2 buah aku tu. Berlari sana-sini. Tak cukup tempat dah diorg nak panjat. Diorg dtg ramai2 ni sume sbb masing2 nak bg motivasi kat anak2 diorg supaya blaja rajin2 supaya dpt g oversea cam adik aku Saza. Salah satu ayat mak cik aku kat cucu die, "Tgk, Mak Lang tu nak gi blaja jauh tu, naik kapal terbang. Kena blaja rajin2 kalau nak jadi mcm Mak Lang". Lgpun, ni last time nak jumpa Saza. Maybe 3 tahun kat Leeds nnti die tak balik (die yg tak nak balik, nak jln2 kat Europe la konon...). Lps je Saza masuk ke deparutre hall, kitorg tunggu lg kat Anjung tinjau KLIA tu. Nak tunggu gak sampai flight die berlps. Tepat jam 12 tgh hari, flight die selamat berlps. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ *edited Saza selamat sampai kat London pukul 1.30 pg.


Tuesday, September 05, 2006

friends at my convocation

Img_2029



frens at my convocation

Img_2029



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...