Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, March 30, 2008

surat cinta

Ye surat cinta kat inbox frenster ni petang Khamis aritu. Bukan tu je, malah kat gmbr2 yg tak berape baru n blog post yg lama2 pun tiba2 bertambah plak komen2. Kesimpulannya la kan, takkan ade yg balik bln 5 ni. Raya je la nampaknye.. Sabar je aku baca surat tu. Hehe. Tapi takpela kan, ade sebab dan alasan yg kukuh, terima je la. Ade plan besar sbnrnye. Tp buat aku tambah konfius plak. Lps je baca, aku trus tido petang tu. Smpai dah nak maghrib, tepon berbunyi. Aku ni slalu kantoi dgn die la, asal die call je aku besenye tgh tido, pastu mula la mamai n kena marah suh bkk mata. Hehe. Lama gak ar borak smpai dah tak tau nak ckp ape. Agaknye aku still terase  die tak jd balik, tu yg takde nak tanye byk2. Tp org tanye aku marah ke tak, aku ckp tak marah pun. Mmg tak marah. Terase skit je sbb silap aku gak dah tanam dlm kepala otak ni sejak dr bln lps yg die akan balik awl.
EEE... Lama lagi la nak tunggu bulan 10... 



p/s: Cik abg, free2 bln 4 tu meh tulis email pjg2 ye.. Hehe. Rajin ke? Tau sgt la malas menaip. Hehehe.



Tuesday, March 25, 2008

akhirnye..

Inilah yg paling aku tunggu sejak minggu lepas. Pagi ni pukul 7.06 pagi, aku kat dapur nak amik air milo sblm g skolah (tak sudah2 minum milo aku ni, macam budak2. Hahaha..). Terkejar-kejar aku dari dapur naik atas mendapatkan sesuatu yg aku harapkan masih sempat. Penantian selama  38 hari telah berakhir. Tapi tak cukup, kejap sgt la 2 minit! Dan aku terkecoh-kecoh nak ke sekolah. Hampir kena tinggal dgn mak. Hehe.



Bukan duit elaun yg aku maksudkan. Elaun tu hampeh ar.. Ntah bile nak dpt sume.



Tuesday, March 18, 2008

arggghhhh!

Elaun oh elaun, bila nak masuk.. Lama btul nak tunggu. Aku dah kemaruk nak beli  barang2 make-up baru ni. Geram je tgk bende2 tu. Dah lama aku tak update pasal bende tak berfaedah tu. Hehe. Aku pun dah dpt rasekan semenjak masuk maktab ni aku rase macam makin selekeh je. Mane taknye, tak sempat sgt la nak bersiap lama2 dpn cermin. Berhias pun ala kadar je, lagipun takde sape nak tgk pun. Haha. Make-up dlm mase kurang 5 minit tu dah kira ok la tu drpd tak buat langsung kan? Betul tak? Hehe.



first day at PBS

Budak2 darjah 2 panggil aku 'cikgu' tapi budak2 darjah 6 panggil aku 'kakak'.  Hahaha. Hurmmm... Konpius2. Takde ape yg janggal sgt sbb ni skolah aku gak dulu. Cikgu2 pun ade yg cikgu2 aku dari dulu. Lagipun mak aku HEM kat situ, so dah bese la aku jumpe diorg sume. Just td blom dpt nak tgk cikgu mengajar lagi, sebab cikgu2 sains n math ade meeting. Termasuklah mak aku. So td mak aku suh aku tengok2kan budak2 kelas die selama sejam. Kelas math darjah 2. Pening kepala aku tengok budak2 tu. Dahla badan takleh duduk diam, mulut pun takleh diam. Tak makan saman btul. Huhuhu...



Sunday, March 16, 2008

makan2..

Semalam,  kawan2 adik aku Baby dari matrik seramai 7 org dtg kat umah nak merase masakan mak aku. Tp ade gak permintaan diorg suh mak aku perapkan ayam sbb diorg nak buat barbecue. Siap suh beli jagung lagi utk dibakar. So Jumaat tu busy btul la aku dgn mak aku ni siap2. Aku plak yg kena merayap g beli jagung. Selalu byk jual kat gerai2 buah dkt simpang nak masuk Juasseh ni je, tp aritu takde. So aku terpaksa la merayau lagi jauh semata-mata nak penuhi permintaan bdk2 tu.



Bdk2 tu dtg nak tgh hari gak la. Mak aku dah siap2kan tmpt barbecue sume n arang pun dah siap beli. Tinggal tukang bakar ayam je lagi. So mengadap la diorg beramai-ramai membakar ayam. Hujan turun pun diorg tetap setia lagi bakar ayam. Hehe. Aku dgn mak aku plak masak makanan lain kat dapur. Yelah, takkan tgh hari just mkn ayam bakar je kan? Diorg tu nak merasa makanan Negeri 9 sebenarnye. Adik aku slalu duk citer kat kolej la tu, tu sbb diorg nak rasa. So semalam mmg bg diorg makan btul2 la. Jagung yg aku beli sebelum tu sampai tak cukup, sampaikan aku kena kuar lagi g carik jagung. Sama gak cam semalam, kena drive jauh skit nak beli jagung. Time org nak tu la bende yg kite carik tu takde. Biler tak nak berlambak je dpn mata, geram btul! Byk aku beli untuk tambah2. Dptla aku antar kat Uwan aku skit n jiran sebelah jugak.



Hurmm.. Aku ni kat maktab dah kurangkan makan, pastu dah sengaja dah byk melibatkan diri dgn sukan2 n mcm2 aktiviti tu sume. Dgn harapan nak slimkan lagi body ni. Hehe. Tapi balik umah je trus makan tak ingat dunia. Camno ni? Hehe..



Oh ye, Rabu malam Khamis minggu ni aku ade beli buku secara online dr MPH. Buku English, pasal segala lesson planning. Dah aku g carik merata Seremban tak jumpe, aku carik kat internet lagi bagus. Beli trus n byr online. Semalam tgh sibuk memasak, buku yg aku beli tu tiba dgn dihantar oleh GDex. Bagus btul, sgt cepat! Kalau camni, lps ni aku nak beli online je la. Beli lbh RM 80 akan dpt free penghantaran. Jimat masa pun iye. Tp tak dpt la jln2. Hahaha...



Oklah, aku nak g study skit ni. Esok nak g skolah, satu ape pun tak baca lagi. Ntah ke mane ntah teori2 yg aku belajar selama ni pegi sejak aku cuti seminggu ni. Hehe. Piaget, Ausubel.. Gardner Multiple Intelligences.. dan macam2 lagi. Sgt byk! Huhu..



Thursday, March 13, 2008

bored

Today, dah hari Rabu. Sekejap je rasenye. Tapi biler kat maktab, lama btul nak abiskan seminggu. Huhuhu. Semalam g amik adik aku balik dr PLKN kat Rachado Bay Camp, PD. Lepas tu jalan2 kat Teluk Kemang jap, tgk org mandi-manda, tgk laut. Kitorg nak gak mandi sebenarnye, tp memandangkan berdua je, cam tak best lak. So tgk je la gelagat org cuti skolah berkelah kat tepi pantai. Ramai gak tu org kat pantai.. Meriah! Lama dah ni tak mandi laut, tp risau gak berjemur, nanti abis gelap dgn sekelip mata. FYI, aku dah gelap skit la. Muka pun dah nampak bekas tudung, cmtu gak dgn tangan sbb aku suka sinsing lengan t-shirt. Bekas jam tangan lagi la ketara. Kat maktab slalu berjemur la. Gara2 main bola jaring aritu la ni.. And PJK gak kot..



Semalam pun ronda2 kedai buku 1 Seremban tu carik buku. Buku lain yg aku nak carik, buku lain yg aku g beli. Tak jumpe pun buku yg aku nak, tak tau la mane nak carik. Takkan la nak g KL semata-mata beli buku kot.. Pastu semalam beli kasut gak. Hehe. Beli kasut pun 1 hal, susah sgt nak jumpe kasut tumit tinggi, hitam, tajam, lawa n best dipakai. Camne plak kalau tak beli, mggu dpn nak g skolah takde kasut nak pakai. Kasut aku g kuliah tu dah nazak dah.. Hehe. Cepat je nazak, sebab kasut bertumit, pakai g kuliah hari-hari, pastu berjalan plak serata maktab seharian dgn kasut tu, jalan tar, bersimen sume aku redah, mane tak nazak kan? Sayang btul kasut beli mahal2, tp main lanyak je. Tp nak wat cmne, sume nak kena cepat. Huhu.



Assignment berlambak ni tp tak tau nak mula kat mane. Asalkan masuk bilik n nampak buku2 n fail2 yg menimbum aku bwk balik aritu, trus aku takde mood, tido je yang best. Hehe. By the way, adik aku Syaza dah beli tiket flight pegi balik utk kitorg ke Langkawi cuti bln 6 nanti. Bercuti la, ape lagi.. Tak jadi la plan nak g Sabah, sbb adik aku balik Malaysia nanti dah suntuk sgt nak bukak skolah, tak sempat nak jln jauh2 sgt. Aku sedang menanti kasut Clark dr UK ni. Hehe. Tiba2 je adik aku baik hati nak bg kasut. Aritu kate tahun ni die balik takde buah tgn utk kitorg dh.. Tp nmpk gaya die mcm kaya la tahun ni. Aku pun pelik mane die dpt duit nak g jln2 satu Europe. Nnti die kaya lg aku nak mntk die support tiket g UK plak la. Hahaha.



Sabtu ni kwn2 adik aku Baby nak dtg umah buat BBQ. Bdk2 tu yg mntk nak dtg umah, bkn kitorg yg jemput pun. Hehe. Siap buat permintaan macam2 lagi tu nak buat kat umah kitorg. Nak mkn n masak mcm2. Macam umah kitorg ni jd tempat anjurkan parti plak kan? Haha. Mak aku pun ok je. Citer pasal mak aku, mak tgh busy study nak exam PTK esok. Haha. Mggu ni memang die tak masak la, buku2 nota PTK n pasal HEP penuh kat depan tv. Aku g kedai bli buku, mak pun sama, pdhal bkn sempat dah nak baca sgt pun. Tp mak semangat btul menjwb contoh2 soalan utk score PTK Tahap 4. Dah tua2 pun kena amik exam. Tp hebat gak mak aku, sekali exam je dpt Tahap 4 utk part yg sblm ni. Orang lain berkali-kali gak la exam, tu pun nak dpt 3 pun susah.



Hurmmm.. Org atas kapal dah 3 minggu lbh takde kabar berita. Aku pun tak tau die kat lautan mane. Hehe. Kejamnye aku.. Ade la tu.. Tak sampai2 kat negara Arab lagi la tu.. Rindunyer..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Korang jgn pening baca ayat aku.Teruk sgt aku susun ayat skrg ni. BM pun ntah ape jd ntah. Ikut suka hati aku je, sbb aku malas nak buat ayat yg perfect. Pastu malas nak susun ikut kronologi. Aku taip ikut ape yg aku teringat je. Hehe. Sebut psl BM ni, semalam aku try la baca buku yg aku baru beli tu, pasal cara pembelajaran sains, buku dlm BM la. Selama ni dlm kelas blaja n presentation sume dlm English, so smlm aku baca dlm BM, tak phm! Hehe. Pelik sungguh bunyinyer kalau dah translate ke BM. Lagi complicated aku nak pikir utk phmkan ayat tu. Huhu.



Sunday, March 09, 2008

pilihanraya

Assalamualaikum..



Arini semangat btul kuar mengundi sbb first time. Hehe. Pukul 10 lbh td dah kuar dah dgn Uwan aku. G berdua je la sbb mak aku bertugas kat tmpt aku mengundi tu. Sblm Subuh, pukul 5.30 pg lg mak aku dah kuar g amik peti undi kat pjbt daerah. Kebetulan lak aku mengundi kat bilik saluran 2 yang mak aku bertugas tu. Sempat lagi borak2 time mak aku check IC. Hehe. Abis mengundi dpt lak duit sbb aku ni dikira org tinggal luar tmpt mengundi tp balik mengundi kat kg. Pdhal tiap2 minggu pun aku balik kg. Haha. So, malam ni kita tunggu je result camne. Tgk kat tv ade rusuhan tu sume. Aku pelik btul la kat penyokong fanatik diorg ni, kate alim sgt, tp apesal suka menyusahkan orang, buat huru-hara sana-sini? Pikir sendiri la ye..



Seminggu sblm ni aku teramat la busy. Byk assignment nak kena hantar. pastu maktab pun sibuk dgn karnival sukan mini. Isnin tu aku terlibat la jadi penjaga masa utk bola keranjang. Selasa plak, semua bdk pompuan kelas aku terlibat dgn bola jaring. Kelas kitorg hantar 2 team. Sakit2 badan aku main bola jaring. Pelik kan? Sepatutnye bola jaring tak ganas pun, byk peraturan. gerak skit takleh, sentuh skit pun takleh. Tp sebab lawan dgn org yg tak tau undang2 bola jaring, permainan jd ganas. Aku pun mane boleh sabar, aku pun balas la balik keganasan diorg tu. Mane tak sakit2 badan n kaki2 aku, langgar sana-sini. Geram gak aku lawan team bdk2 Pengajian Tamil, ganas nak mampus tak reti peraturan langsung. Aku pun ape lagi, sebagai WD, time pengadil tak nampak tu aku tarik bdk tu, rampas bola, tolak2 skit n langgar die smpai jatuh. Hahahaha. Balas balik ape diorg buat kat Center kelas aku. Sampai Injured kaki kwn aku tu kena lutut diorg. Berbaloi gak la, team aku dpt no. 4.



So, minggu ni cuti nak rehat2 dulu, ganti tido sbb spjg minggu ni aku tido 2-3 jam je 1 malam. Minggu dpn dah mula PBS and kena pikir pasal assignmnet yg bertimbun nak hantar lps balik PBS plak. Hurmm... Slow2 la ek..



Saturday, March 01, 2008

hehe

Aku ckp aku taknak balik umah miggu ni kan? Aku tipu. Huhu. ptg smlm dlm kul 4 lbh aku nekad nak blk gak. So lps dpt sume kertas soalan assignment, aku balik bilik kemas2 skit, angkut laptop n keje yg aku nak buat n trus je kuar maktab. Kul 7.30 mlm smpai umah. Puas ahti aku. Hehe. Ni arini nak g PD lagi ni. Keje ade lagi tak siap, minit mesyuarat. Malam ni sah2 takleh tido kena siapkan gak sbb nak antar esok. Esei agama pun ade skit lg kena edit, kena antar esok gak. Selasa ptg plak kena main bola jaring. Esok ptg pun kena bertugas utk bola keranjang. Buku scrap enviromental studies pun tak siap lagi, nak kena antar jumaat ni. Kertas kerja pengurusan GERKO dah siap tp aku blom edit btul2. Tu pun kena antar ari jumaat gak. Aduhhh! Pening aku dibuatnye.



tak balik

Huhuhu.. Tak dapat nak balik umah mggu ni sebab aku busy teramat sgt dgn assignmnet. Banyak yg nak kena submit mggu dpn sblm aku balik umah selama 3 mggu. Hehe. Tu yg mggu ni kena berkorban ni. Bosan la duk sini, dari ptg Jumaat je mesti dah sunyi sepi sbb ramai yg balik umah. Yang tinggal hanya manusia2 yg busy dgn assignment je. Tp best gak. Dah 2 ptg aku main bola jaring dgn bdk2 pompuan kelas aku. Mggu dpn hari Rabu, kat sini ade karnival sukan mini, so setiap unit kena antar wakil main mcm2 permainan la. Yg bestnye tu, abis sume bdk pouan kelas aku antar nama nak main bola jaring, boleh buat 2 team lagi. So ptg2 kitorg berlatih la.. Sbb aku pun dah lama tinggalkan bola jaring ni. Zaman muda2 dulu ade la.. Hehe. Lama sgt dah..





Alamak, bateri dah low la pulak. Terpaksa stop dulu la. Lain kali bile free aku update lagi.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...