Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 31, 2007

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Merdeka



Selamat Menyambut Kemerdekaan ke-50



Thursday, August 30, 2007

get well soon Rozi

   Img_2077



Ni adalah gambar aku dan sepupu2 pada raya tahun lepas. Sepupu yg aku tunjukkan ni nama Rozi, baru je accident motor kat Bangi Ahad lps. Skrg still blom sedar sbb br lps operation kat kepala, otak bergegar n ade pendarahan. Aku pun blom pegi lawat dia lg kat HKL. Maybe Jumaat ni baru nak pegi. Aku doakan dan berharap Rozi cepat sembuh seperti sedia kala supaya kite boleh gelak2 mcm selalu. Sape2 kat luar sana yg naik motor tu, selalu la berhati-hati. Mungkin kdg2 bkn salah kita, tp yg penting kita sentiasa beringat sebelum kena.



cerita Pangkor melalui gambar2

P8190003Sampai2 Lumut kitorg kelaparan sbb langsung tak berenti mane2 utk breakfast. Highway dr Rawang dah la serabut, buat lorong ke-3 tak siap2.Sampai Lumut


trus park keta pastu mkn. Pastu baru amik beg2 bwk g jeti. Nak naik feri tu, bro jaga kat pintu masuk tu sebok mengacau aku, serabut tul..



P8190009_1Sampai ke Pulau Pangkor, kitorg naik teksi utk ke chalet kat Teluk Nipah. Check in pastu aku takleh sabar dah nak turun laut. Even baju pakai dr rumah pun dah siap bleh trus masuk laut. Hehe. Kitorg turun pantai pastu tertarik lak nak naik bot pusing2 pulau. Abg2 yg kat situ tu la asik suh kitorg naik bot. Sorg member diorg tu asik tegur2 aku. Tanye mcm2. Siap nak ajar aku snorkeling tp aku malas layan sgt. Pastu sebok suh aku lipat kaki seluar aku, takut kotor. Suka ati aku la, mmg aku nak kotorkan pun. So, kitorg naik bot je pastu mandi2 kat Coral Island. Janji kat abg bot tu amik kitorg bwk balik ke Teluk Nipah kul 5 ptg, nak mandi kat sana plak. Masa nak naik bot tu dah pesan suh abg tu bwk slow2 tp die buat gak corner2 yg menakutkan tu. Adik2 aku menjerit lg la die buat. Balik ke Teluk Nipah, turun2 bot je mamat yg td kacau aku lg. Ape lg, tegur seluar aku kena pasir, suh mandi bersih2. Aduh, serabut la.. Aku balas balik, "nanti2 la mandi balik, lapar, nak carik mkn," huhu padan muka die.



P8190052


Mula2 td mandi kat Coral Island, ok je air tenang takde ombak sbb pulau kecik tu menghadap ke Teluk Nipah. Back to Teluk Nipah, lps jalan2 sepjg gerai kat situ, aku beli burger je. Dah abis burger tu barula turun ke air. Best gak mandi kat situ. Ade ombak n air dalam. Tp ombak situ ganas gak la. Ade masenye die mengganas cam tsunami lak aku rase. Huhu. Btul, sbb aku kena gulung dlm ombak tu, pastu kena hempas naik ke pantai. Nasib tak lemas tp gelabah gak la. Bile ombak besar dah reda, aku turun lg. Hehe. Aku tgk adik2 taraf kanak2 tak takut pun dgn ombak kat situ. Selamba giler main lawan2 ombak. Aku lak yg risau dgn bdk2 tu. Tp besenye ayah2 diorg ade skali dlm laut, so takpela..



Lps mandi aku jalan2 dgn mak aku tgk2 tmpt nak mkn malam nnti. Last2 sampai kat satu cafe ni yg same pengurusan  dgn bot yg kitorg naik td.  Siot tul sbb bdk yg mengacau td  ade gak kat situ. IngatKn dah tak ingat muka aku, skali die kacau lg. Dpn2 mak aku pun dia selambe je.. Giler! Manakutkan la, trus aku balik chalet lgpun blom mandi air bersih.



P8200129


Ni time dah nak balik. Dr jeti Pangkor ke Lumut kitorg tak duduk pun. Padan la muka, sbb sampai2 je Lumut masing2 mengadu letih, pastu kehausan sbb berpanas atas feri. Itula, org dh bg feri siap aircond tp nak berpanas. Hehe. Bknla, dr duduk je dlm tu baik merase angin laut, lg best.



Okla, penatla nak taip.. Ape2pun mmg best g Pangkor. Lain kali kalau pegi nak try snorkeling lak. Hahaha. Dah seminggu lebih baru upload gambar sbb adik aku peram gambar2 ni dlm camera, tak transfer ke PC. Hehe. Anyway, asalkan upload...



Wednesday, August 29, 2007

get well soon Rozi

Img_2077

Ni adalah gambar aku dan sepupu2 pada raya tahun lepas. Sepupu yg aku tunjukkan ni nama Rozi, baru je accident motor kat Bangi Ahad lps. Skrg still blom sedar sbb br lps operation kat kepala, otak bergegar n ade pendarahan. Aku pun blom pegi lawat dia lg kat HKL. Maybe Jumaat ni baru nak pegi. Aku doakan dan berharap Rozi cepat sembuh seperti sedia kala supaya kite boleh gelak2 mcm selalu. Sape2 kat luar sana yg naik motor tu, selalu la berhati-hati. Mungkin kdg2 bkn salah kita, tp yg penting kita sentiasa beringat sebelum kena.



cerita Pangkor melalui gambar2

P8190003

Sampai2 Lumut kitorg kelaparan sbb langsung tak berenti mane2 utk breakfast. Highway dr Rawang dah la serabut, buat lorong ke-3 tak siap2.Sampai Lumut trus park keta pastu mkn. Pastu baru amik beg2 bwk g jeti. Nak naik feri tu, bro jaga kat pintu masuk tu sebok mengacau aku, serabut tul..


P8190009_1

Sampai ke Pulau Pangkor, kitorg naik teksi utk ke chalet kat Teluk Nipah. Check in pastu aku takleh sabar dah nak turun laut. Even baju pakai dr rumah pun dah siap bleh trus masuk laut. Hehe. Kitorg turun pantai pastu tertarik lak nak naik bot pusing2 pulau. Abg2 yg kat situ tu la asik suh kitorg naik bot. Sorg member diorg tu asik tegur2 aku. Tanye mcm2. Siap nak ajar aku snorkeling tp aku malas layan sgt. Pastu sebok suh aku lipat kaki seluar aku, takut kotor. Suka ati aku la, mmg aku nak kotorkan pun. So, kitorg naik bot je pastu mandi2 kat Coral Island. Janji kat abg bot tu amik kitorg bwk balik ke Teluk Nipah kul 5 ptg, nak mandi kat sana plak. Masa nak naik bot tu dah pesan suh abg tu bwk slow2 tp die buat gak corner2 yg menakutkan tu. Adik2 aku menjerit lg la die buat. Balik ke Teluk Nipah, turun2 bot je mamat yg td kacau aku lg. Ape lg, tegur seluar aku kena pasir, suh mandi bersih2. Aduh, serabut la.. Aku balas balik, "nanti2 la mandi balik, lapar, nak carik mkn," huhu padan muka die.


P8190052

Mula2 td mandi kat Coral Island, ok je air tenang takde ombak sbb pulau kecik tu menghadap ke Teluk Nipah. Back to Teluk Nipah, lps jalan2 sepjg gerai kat situ, aku beli burger je. Dah abis burger tu barula turun ke air. Best gak mandi kat situ. Ade ombak n air dalam. Tp ombak situ ganas gak la. Ade masenye die mengganas cam tsunami lak aku rase. Huhu. Btul, sbb aku kena gulung dlm ombak tu, pastu kena hempas naik ke pantai. Nasib tak lemas tp gelabah gak la. Bile ombak besar dah reda, aku turun lg. Hehe. Aku tgk adik2 taraf kanak2 tak takut pun dgn ombak kat situ. Selamba giler main lawan2 ombak. Aku lak yg risau dgn bdk2 tu. Tp besenye ayah2 diorg ade skali dlm laut, so takpela..


Lps mandi aku jalan2 dgn mak aku tgk2 tmpt nak mkn malam nnti. Last2 sampai kat satu cafe ni yg same pengurusan dgn bot yg kitorg naik td. Siot tul sbb bdk yg mengacau td ade gak kat situ. IngatKn dah tak ingat muka aku, skali die kacau lg. Dpn2 mak aku pun dia selambe je.. Giler! Manakutkan la, trus aku balik chalet lgpun blom mandi air bersih.


P8200129

Ni time dah nak balik. Dr jeti Pangkor ke Lumut kitorg tak duduk pun. Padan la muka, sbb sampai2 je Lumut masing2 mengadu letih, pastu kehausan sbb berpanas atas feri. Itula, org dh bg feri siap aircond tp nak berpanas. Hehe. Bknla, dr duduk je dlm tu baik merase angin laut, lg best.


Okla, penatla nak taip.. Ape2pun mmg best g Pangkor. Lain kali kalau pegi nak try snorkeling lak. Hahaha. Dah seminggu lebih baru upload gambar sbb adik aku peram gambar2 ni dlm camera, tak transfer ke PC. Hehe. Anyway, asalkan upload...



Saturday, August 18, 2007

new template, new look!

......but it's still ME
the same person...


Friday, August 03, 2007

soalan cepumas!

Aku pegi interview untuk KPLI 2 hari lepas. Mula2 tu normal la kan, sesi berkumpulan. Bila masuk interview utk individu, sebaik saje aku duduk, seorg interviwer pompuan ni tanye kat aku.









Interviewer : So Hazilah, are you still single?



Aku : (Dalam hati aku, "mak oi, soalan cmni die tanye aku?", and aku pun jawab la sebaik mungkin. Ape yg aku jawab? Ade la.. Hahaha.)







Pastu dia tanye lagi...



Interviewer : Do you have someone in your mind right now?



Aku : (pandai2 la aku jawab.. huhu.)







Interviewer : Some people think that university is the place to find a perfect husband. What do you think about that?



Aku : (rahsia jugak jawapan aku, hehe..)



Interviewer : (dia ulas jawapan aku tu pastu dia tambah, "susah nak cari lelaki yg btul2 baik skrg ni sbb most of them end up at pusat serenti..", sambil dia senyum kat interviewer lelaki kat sebelah dia.)









Lepas tu baru la diorg tanye soalan yg normal. Bagi aku soalan awal2 tu mmg tak normal punye soalan! Dah la lama plak tu dia berkisar kat bab tu.. huhu. Very personal, saje je diorg nak korek..



Soalan cepumas!

Aku pegi interview untuk KPLI 2 hari lepas. Mula2 tu normal la kan, sesi berkumpulan. Bila masuk interview utk individu, sebaik saje aku duduk, seorg interviwer pompuan ni tanye kat aku.

Interviewer : So Hazilah, are you still single?

Aku : (Dalam hati aku, "mak oi, soalan cmni die tanye aku?", and aku pun jawab la sebaik mungkin. Ape yg aku jawab? Ade la.. Hahaha.)

Pastu dia tanye lagi...

Interviewer : Do you have someone in your mind right now?

Aku : (pandai2 la aku jawab.. huhu.)

Interviewer : Some people think that university is the place to find a perfect husband. What do you think about that?

Aku : (rahsia jugak jawapan aku, hehe..)

Interviewer : (dia ulas jawapan aku tu pastu dia tambah, "susah nak cari lelaki yg btul2 baik skrg ni sbb most of them end up at pusat serenti..", sambil dia senyum kat interviewer lelaki kat sebelah dia.)

Lepas tu baru la diorg tanye soalan yg normal. Bagi aku soalan awal2 tu mmg tak normal punye soalan! Dah la lama plak tu dia berkisar kat bab tu.. huhu. Very personal, saje je diorg nak korek..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...