Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, May 27, 2007

komen aku pasal mTeST semalam

INSAK ---> overall aku jawab secara jujur+tak berapa jujur. hehe..
Math ---> ok. tak susah mane.
BI ---> menyampah! agak2 la kalau mase stgh jam pun tp soalan 3-4 baris ayat. gile ke ape! ingat aku ni mat salleh ke sekali baca trus paham!
BM ---> ok kot. ade gak beberapa soalan aku tak paham ape kaitannye.
Analitikal ---> lagiii menyampah! byk btul soalan yg mati smlm sbb semuanye aku tembak!  gila arr..! hehe.



Balik2 exam trus merayap ke Seremban. Hehe. Erm.. Bile nak tgk citer Jack Sparrow ni? Budak kat UK tu tak kasi tgk dulu, suh tunggu dia balik sini nanti baru tgk skali. Lambek laie la..



komen pasal MTeST semalam

INSAK ---> overall aku jawab secara jujur+tak berapa jujur. hehe..
Math ---> ok. tak susah mane.
BI ---> menyampah! agak2 la kalau mase stgh jam pun tp soalan 3-4 baris ayat. gile ke ape! ingat aku ni mat salleh ke sekali baca trus paham!
BM ---> ok kot. ade gak beberapa soalan aku tak paham ape kaitannye.
Analitikal ---> lagiii menyampah! byk btul soalan yg mati smlm sbb semuanye aku tembak! gila arr..! hehe.



Balik2 exam trus merayap ke Seremban. Hehe. Erm.. Bile nak tgk citer Jack Sparrow ni? Budak kat UK tu tak kasi tgk dulu, suh tunggu dia balik sini nanti baru tgk skali. Lambek laie la..



Saturday, May 26, 2007

Road block!

Bukan aku buat ape2 kesalahan pun, tapi sebab first time lalu road block bila aku sendiri yg drive dan sorang2 lak tu. Huh! Time tu dekat kul 2 petang, nak amik adik balik sekolah sebab mak aku tak sempat amik dia sebab nak siap2 pegi meeting petang tu. Kalau tak selalunye mak yg amik dia kalau balik kul 2, tapi kalau adik ada kelas tambahan, balik kul 4.30 petang aku la yg kena amik.



So petang tu aku pun kuar la bawak waja mak aku tu. Sempoi je, sambar tudung trus naik keta. Baju sume tu tak amik kisah. Ala, bukan kena turun keta pun nanti, takde org pun nak tgk, lagipun tak jauh, kurang 10 minit je perjalanan. Tiba2, lagi 1 km nak sampai sekolah adik aku tu, aku tgk keta sume dah slow. Dalam hati, apesal lak ni, accident ke? Tak lama lepas tu bila dah dekat, nampak sign board pemeriksaan polis. Nampak keta polis, van penjara, polis bese dgn polis trafik skali. Ahh sudah..! Tiba2 aku terpikir td bawak lebih limit ke tak. Pastu terpikir pulak pasal lesen. Hahaha. Sebab selalunye kalau kuar dekat aku belasah je tak bawak lesen. Malas, sebab aku pikir tak jauh pun nak drive. Hehe. Pastu terpikir lak tarikh lesen mati. Aku tau lesen aku dah nak mati tapi blom mati lagi, bulan depan matinye, baru check aritu. Pikir punye pikir, skali sampai giliran aku. Cis, polis tu tgk aku semacam je bila aku bukak tingkap. Dia tegur baik je, bagi salam, pastu die mintak maaf sebab tahan sekejap sebab nak tgk2 skit. Pastu dia siap cakap dari jauh td tak nmpk sape yg drive, bile dah dekat, pompuan rupenye.. Haha. Padan la muka, cermin tu tinted! Aku gelak je la.. Lepas dia suh aku jalan, sempat lagi polis yg kat jalan sebelah sana tu bagi salam kat aku. Hampeh tul, dia takde keta nak tahan so dia menyibuk tgk sebelah. Aku jawab je la..


Pastu on the way balik lak, aku cakap kat adik aku ada road block kat depan tu tapi dia tak caye. Bile dah dekat baru la dia gelabah nak pakai seat belt. Ni lagi sorang,  pegi balik skolah mmg malas pakai seat belt! Masa lalu tu, polis tu senyum, manae tak nye, dah tentu la dia cam aku yg lalu sebelum ni. Siap dah jawab salam pun.. Pastu siap cakap kat aku, "eh, td sorang je, ni dah tambah sorang lak kat sebelah." Aku pun jawab, "amik adik balik la skolah la..", pastu aku trus je jalan. Hahaha.. Dia blom suh jalan aku selamba je jalan. Lantakla, malas aku nak layan polis tu, byk lg keta kat belakang. Hehe. Balik umah aku cakap kat mak, " mak, td ade road block..". Mak aku trus tanye, "dah tu, ko tak bawak lesen ke?". Aku gelak la, pastu jawab " bawak la.. takde ape la, polis tu saje je tanye2, siap dah cam dah sebab org lalu 2 kali.".  Hahaha.. Lawak tul la.. Aku tak buat salah ape2 pun tp pikir macam2. Lepas ni kalau kuar umah kena bawak lesen n pakai elok2 walaupun rase2 duk dalam keta je. Hehe. Mane la tau kalau terpaksa kuar dari keta ke.. Tak ke naya?



Wednesday, May 16, 2007

thanks

Terima kasih kepada semua yg antar sms n komen kat frenster utk wish birthday. Dari pukul 12 tengah malam td sampai la ke tengah hari, ada je sms. Pastu petang2 check frenster pun ada komen n mesej yang wish 'happy birthday'.



Tapi dalam banyak2 tu, yang paling menarik perhatian aku ialah email 'jemputan kawin' dari salah seorang kawan kat UTM dulu, Azroy (ni nickname dia je, nama btul baik. hehe.. kat frenster letak Lat.). Yup, kad kawin online, alasan dalam email tu cakap setem mahal! Terkejut gak dapat email ni. Cepatnya mamat ni nak kawin. Baru je bulan 12 aritu aku jumpa dia kat Penang. Masa tu dia bagitau dia nak tunang, ni nak kawin dah rupanya. Bagusla tu.. Tahniah.



Lat ni aku jumpa kat Vypress masa kat UTM dulu. Budak Science Com. Dia dengan beberapa org lagi kwn2 dia hacked internet kitorang masuk Kolej 13 nye chatroom. Yelah, Kolej 13 semua pompuan, jadi playboy la.. Hehe. Dia guna nama tu la, Azroy untuk nampak playboy. Gila btul chatting dengan dia ni sampai budak2 chatroom gosip macam2 bila bdk2 ni dpt tau aku bg no phone kat dia. Ntah ape2 je diorang pikir macam2 padahal awal2 lagi dah tau mamat tu ada awek. Budak fakulti aku lak tu, kenal dari sekolah menengah. Gila ape aku nak kacau. Bukan chatting dengan dia je, dengan kawan2 dia gak cam Asak n Shark. Tapi kawan2 dia tu rapat dengan kawan2 aku yang lain, sbb tu aku rapat dengan dia. Pastu kenal dengan 2 orang kawan dia tu dulu sebab teman kawan aku jumpa Shark. Esoknye ikut kawan aku gi pasar ramadan dgn Shark n Asak lak. Lepas dah kenal, sama2 lak main bowling dengan geng2 aku. Tapi si Azroy ni je, pemalu la konon taknak kenal.. Last2 dengan inisiatif kawan baik dia Shark, kena paksa ikut kitorg main bowling. Haha. Bermula dengan tu, slalu la chatting. Kawan la katekan.. Boleh cite macam2. Penah buat rekod chatting kat Vypress 7 jam non-stop. Stop pun kejap je, untuk sembahyang subuh pastu sambung balik. Haha. Pastu 1 sem dia dengan2 dia takde kat UTM sebab praktikal. Dia praktikal kat tv3. Chatting jugak kitorg hari2. Sem depannye jumpa balik. Dah jadi geng macam kawan2 aku yang lain gak la. Penah ramai2 main bowling, lawan Daytona, makan2 (aku penah kena blanja dia.. huhu..). Dia pun penah suruh aku bg pinjam mop. Aku gi curik mop makcik yang sapu blok pastu bg kat dia. Pastu dia amik tak nak pulang balik, kata aku yang curik. Jahat giler..! Aku pun penah kantoi mase kuar tgk wayang dgn seseorg. Bertembung masa kuar wayang, cite yg sama, terkedu dua2. Hehe. Ala, dia pun kantoi sama, kuar dengan kawan aku. Nasib baik aku baik, tak citer kat awek dia. Hehe. Dia grad awal satu sem dari aku. Last jumpe pun masa hari dia dengan kawan2 aku grad.



Masa kat Penang aritu, ntah macam mane 1 malam tu bleh tinggal kat hotel kat Tanjung Tokong, aku tau itu area umah dia. Malam tu sesat nak carik gerai makan, so sesat la.. Terus aku call dia tanya jalan untuk balik hotel. Lps balik makan dia ajak jumpa dia kat gerai seberang jalan depan hotel tu. Rupa-rupanya umah mamat tu depan hotel tu je. Haha.. Tak sangka.. Aku ajak sepupu aku teman. Mamat tu ajar aku panjat divider jalan utk seberang jalan. Giler besar divider batu tu. Jalan pun besar, 4 lorong. Selamba badak je aku dgn sepupu aku ikut dia panjat. Nasib baik tak terbunuh. Hehe. Mase kat gerai tu la dia cite dah nak tunang. Hehe.. Aku lmbt tau sbb dah lama tak chatting dgn dia. Padahal Fizah dah lama tau dah.. Huh.. Itulah salah seorang member baik.. Nak kawin dah.. Kawin lak dengan org Ipoh, org yg sama sejak skolah. Setia dia ni walaupun cam playboy, ramai tul kwn pompuan.. Hehe. Lps ni takleh nak kacau dia dah. Hehe.



Tuesday, May 15, 2007

thanks

Terima kasih kepada semua yg antar sms n komen kat frenster utk wish birthday. Dari pukul 12 tengah malam td sampai la ke tengah hari, ada je sms. Pastu petang2 check frenster pun ada komen n mesej yang wish 'happy birthday'.


Tapi dalam banyak2 tu, yang paling menarik perhatian aku ialah email 'jemputan kawin' dari salah seorang kawan kat UTM dulu, Azroy (ni nickname dia je, nama btul baik. hehe.. kat frenster letak Lat.). Yup, kad kawin online, alasan dalam email tu cakap setem mahal! Terkejut gak dapat email ni. Cepatnya mamat ni nak kawin. Baru je bulan 12 aritu aku jumpa dia kat Penang. Masa tu dia bagitau dia nak tunang, ni nak kawin dah rupanya. Bagusla tu.. Tahniah.


Lat ni aku jumpa kat Vypress masa kat UTM dulu. Budak Science Com. Dia dengan beberapa org lagi kwn2 dia hacked internet kitorang masuk Kolej 13 nye chatroom. Yelah, Kolej 13 semua pompuan, jadi playboy la.. Hehe. Dia guna nama tu la, Azroy untuk nampak playboy. Gila btul chatting dengan dia ni sampai budak2 chatroom gosip macam2 bila bdk2 ni dpt tau aku bg no phone kat dia. Ntah ape2 je diorang pikir macam2 padahal awal2 lagi dah tau mamat tu ada awek. Budak fakulti aku lak tu, kenal dari sekolah menengah. Gila ape aku nak kacau. Bukan chatting dengan dia je, dengan kawan2 dia gak cam Asak n Shark. Tapi kawan2 dia tu rapat dengan kawan2 aku yang lain, sbb tu aku rapat dengan dia. Pastu kenal dengan 2 orang kawan dia tu dulu sebab teman kawan aku jumpa Shark. Esoknye ikut kawan aku gi pasar ramadan dgn Shark n Asak lak. Lepas dah kenal, sama2 lak main bowling dengan geng2 aku. Tapi si Azroy ni je, pemalu la konon taknak kenal.. Last2 dengan inisiatif kawan baik dia Shark, kena paksa ikut kitorg main bowling. Haha. Bermula dengan tu, slalu la chatting. Kawan la katekan.. Boleh cite macam2. Penah buat rekod chatting kat Vypress 7 jam non-stop. Stop pun kejap je, untuk sembahyang subuh pastu sambung balik. Haha. Pastu 1 sem dia dengan2 dia takde kat UTM sebab praktikal. Dia praktikal kat tv3. Chatting jugak kitorg hari2. Sem depannye jumpa balik. Dah jadi geng macam kawan2 aku yang lain gak la. Penah ramai2 main bowling, lawan Daytona, makan2 (aku penah kena blanja dia.. huhu..). Dia pun penah suruh aku bg pinjam mop. Aku gi curik mop makcik yang sapu blok pastu bg kat dia. Pastu dia amik tak nak pulang balik, kata aku yang curik. Jahat giler..! Aku pun penah kantoi mase kuar tgk wayang dgn seseorg. Bertembung masa kuar wayang, cite yg sama, terkedu dua2. Hehe. Ala, dia pun kantoi sama, kuar dengan kawan aku. Nasib baik aku baik, tak citer kat awek dia. Hehe. Dia grad awal satu sem dari aku. Last jumpe pun masa hari dia dengan kawan2 aku grad.


Masa kat Penang aritu, ntah macam mane 1 malam tu bleh tinggal kat hotel kat Tanjung Tokong, aku tau itu area umah dia. Malam tu sesat nak carik gerai makan, so sesat la.. Terus aku call dia tanya jalan untuk balik hotel. Lps balik makan dia ajak jumpa dia kat gerai seberang jalan depan hotel tu. Rupa-rupanya umah mamat tu depan hotel tu je. Haha.. Tak sangka.. Aku ajak sepupu aku teman. Mamat tu ajar aku panjat divider jalan utk seberang jalan. Giler besar divider batu tu. Jalan pun besar, 4 lorong. Selamba badak je aku dgn sepupu aku ikut dia panjat. Nasib baik tak terbunuh. Hehe. Mase kat gerai tu la dia cite dah nak tunang. Hehe.. Aku lmbt tau sbb dah lama tak chatting dgn dia. Padahal Fizah dah lama tau dah.. Huh.. Itulah salah seorang member baik.. Nak kawin dah.. Kawin lak dengan org Ipoh, org yg sama sejak skolah. Setia dia ni walaupun cam playboy, ramai tul kwn pompuan.. Hehe. Lps ni takleh nak kacau dia dah, dah ada bini. Hehe.



Sunday, May 13, 2007

Lagi 2 hari umur akan makin meningkat. Arini penatla, siang td pegi Seremban. Mak nak gi Terminal 1 tgk tiket bas nak gi Alor Setar awal bulan depan. Pastu lak Baby shopping barang2 nak masuk matrik. Oh ye, Isnin ni Baby dah nak masuk matrik. Ala.. Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan je, mcm aku dulu gak. Sama gak dgn adik aku yg Syaza tu. Dekat je dgn umah, bape belas minit je. So lepas ni aku tinggal sorang! Tp bln dpn saza balik.. I want my souvenier from UK! Huhu..


Teringat lak, best tul zaman matrik aku dulu. Kedua best selepas zaman study kat UTM. Praktikum mate yg sgt best! Kuliah paling best! Praktikum paling kecoh! Kuliah yg paling bising! Sume nye.. Hahaha.. Kalau tak caya leh tanye member2 satu praktikum aku dulu. Ada ramai dalam frenster ni, laki pompuan sume ade. Yang paling best time beraya. Aku bawak semua 30 org bdk praktikum aku dtg umah. Pastu kitorg beraya plak ke Seremban, umah member sorang lagi. Sumernye bersama-sama dan beramai-ramai. Praktikum yg meriah la katekan.. Tak skema langsung! Asik enjoy je kejenye. Dlm kelas n kuliah mesti takleh senyap. Asik bergurau. Huhu. Rapat.


Berbeza lak dgn zaman kat UTM. Kat UTM kwn2 baik satu course tak ramai. Tak mesra sgt. Aku dgn kwn2 aku berempat baik dgn bdk2 yg luar dr course kitorg. Bdk elektrik, alam bina, geoinformasi, sains kom, mekanikal dan jugak mamat2 yg berniaga kat cafe. Yg peliknye tu, diorg sume lelaki. Hehe. Yup, kwn2 di luar kelas sumenye lelaki plus 3 pompuan yg mmg kwn baik aku. Kdg2 terase segan bile kuar mkn sbb terase mcm org lain tgk kat kitorg. Yelah, tiap2 hari mkn dgn bdk laki, kdg2 bertukar2 dan kdg2 bertambah. Tp besenye pakcik makcik kat tempat kitorg mkn tu paham kitorg cuma kwn baik, maybe bdk2 UTM yg tak kenal kitorg je mesti pikir yg bukan2. Yang pastinya, best bergaul dgn bdk lelaki!

Kebaikan dan keburukan yg aku dpt bergaul dgn bdk laki. Hehe.

- diorg kasar, tak mudah amik hati. aku pun terikut rentak diorg,  gurau cara ganas.
- open minded nak mampos! sabar je la aku.. kdg2 tak sanggup nak dgr tp pekakkan je telinga.
- mempengaruhi aku dgn minat diorg. bola bola bola 24 jam non-stop. waktu mkn cite bola, aku nak tido pun diorg bg update result match. huhu.. kdg2 dipaksa rela temankan diorg tgk bola pg2 buta. aku tak pegi diorg kate takleh sbb nnti takde sape nak respon klu diorg kutuk. aku ni kuat melawan. diorg suka kutuk player hensem2, aku backing balik. haha.
- aku jd takde perasaan. slalu sgt aku jd bahan target, kena buli, kena kutuk n mcm2 lg so aku dah pandai defend diri. hehe.
- rapat dgn diorg, aku dpt selami diri diorg. mcm2 yg aku tau dan paham skrg ni! haha.
- boleh gurau ape saje. diorg ganas, aku pun ganas gak. bkn perbuatan, bahasa je. tak penah plak aku pukul member2 aku tu.. walaupun kdg2 terase nak buat sbb geram+sakit hati. huhu.
- baru bleh tau diorg bertanggungjawab. kalau ajak aku teman diorg tgk bola pg2 buta pun, diorg pastikan amik aku pastu balik antar kat blok dgn selamat. kat mamak pun bila tgk bola, sbb ramai bdk2 laki lain, diorg make sure aku selesa dan tak kena kacau. tempat duduk pun ikut keselesaan aku.
- dpt bertukar2 pendapat tentang pandangan diorg terhadap pompuan.


dan.. BANYAK LAGI! TERLALU BANYAK!



Monday, May 07, 2007

friendster kedekut!

Disebabkan frenster kedekut nak naikkan limit photo jadi 100, aku upload gambar2 aku ke dlm slide. Mmg kedekut la frenster ni, ada plak limit gambar 100 tu untuk negara2 yang bertutur dlm english je. Malaysia tak termasuk! Hahaha. Patutla aku tgk profile adik aku Saza, gambar dia dalam tu giler byk. Huhu.. Sebab minah tu kat UK. Takpe2, bulan dpn dia balik Malaysia, bukak frenster kat sini sure gambar yg lebih2 tu hilang. Hehe.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...