Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, March 19, 2009

school holiday

Cuti seminggu, tak terasa ape pun... Sekejap sgt. Balik sini hari Sabtu, hari Ahad g Melaka, Isnin lepak kat rumah, dating seharian hari Selasa n arini dah Rabu. Khamis, Jumaat, Sabtu n Ahad kena balik Sibu semula. Huhu.

Excited nak cuti seminggu sbb cik abg blom naik kapal lagi, so bleh dating.. Tapi kegembiraan tu sekejap je, ptg td dpt berita die dah nak tinggalkan Malaysia lusa. Sedih sgt2 sbb ade org nak tingalkan aku kat sini. So, back to single again. Takde la gayut berjam-jam or sms malam2 buta lps ni. Hidup sunyi balik, takde yang menyakat. Takleh nak mengadu dah.. Argghhh.. Sgt tak best. Tp ape boleh buat, keja punye pasal...

Abis cuti seminggu ni, aku akan mula countdown utk cuti bln 6 nnti plak. Kenapa yer? Sebab aku akan bercuti ke UK n Paris selama 2 minggu time cuti tu nanti. Hehe. Melawat Saza sambil melancong skali. Aku dah terbayang-bayang dah ni London, Eiffel Tower, Disneyland n macam2 lagi la. Duit pun lebur la.. Tp takpe, peluang ni datang skali je seumur hidup, bkn slalu kan?

So far, hidup kat tempat baru di Sibu, Sarawak bkn la seburuk yg disangka. Seronok kat sana. Sape sangka dpt tinggal btul2 tepi Sungai Rajang yg selama ni aku tgk hanya dlm buku Geografi. Mengajar plak anak2 Iban yg bahasa mereka asing bg aku pd mulanya. Skrg ni dah paham dah skit2... And tak disangka dpt menjejakkan kaki kat umah pjg yg real. Aktiviti petang pun seronok, leh mandi sungai, memancing, main2 air n mcm2 la. Kat sini cikgu sgt2 dihormati. Aku suka cara bdk2 kat sini hormat pada cikgu. Walaupun diorg bkn Islam, diorg tetap salam n cium tgn aku.

Nanti sambung lagi yer.. nak g bergayut. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...