Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, December 29, 2008


I love you so much!



it's been a long time...

Hampir sebulan tak update. Dengan laptop yang bermasalah nak access blog ni, buat aku jadi malas nak update. Lagipun busy la, busy dating. Hehe.

KPLI dah tamat, KISSM pun dah abis. Exam pun dpt result. Lame dah dpt resultnye Ted oiii... Sebelum abis KISSM aritu lagi dah kuar resultnye. Pointer boleh la.. Hehe. Itupun member sms bgtau result aku. Tuan punye diri busy dating.

Tarikh keramat 21 Disember 2008, aku dpt tau posting kat SARAWAK. Time tgh dating jugak la member bgtau. Rase gelap jap dunia ni. Perasaan bercampur baur. Sedih, keliru, excited sumenyer ade. Keseronokan dating selepas 10 bulan tak dating tiba2 rase dah nak tamat. Air mata takyah cakap ler meleleh byk mane. Nasib baik ade tempat nak mengadu n luahkan perasaan. Aku nangis puas2 sampaikan dah tak larat nak nangis dah. And until now, still blom tau biler tarikh aku akan fly ke Sarawak. Sementara blom ke Sarawak tu, dating puas2. Nanti tak dpt jumpe dah 10 bulan. Huhu. Tedot, kitorg takde tempat dah nak g. Citer terbaru kat wayang pun dah abis kitorg tgk. Hehe.

Barang2 utk ke Sarawak aku dah packing dlm 70%. Limit luggage 20 kilo, setakat ni brg aku dah 16 kilo. Haha. Aku perlukan berat tambahan, aku pasti sgt brg aku mesti lebih dr limit.

Aku harap masih ade mase untuk diluangkan dgn org tersayang.

p/s: Nak ke Melaka naik Eye On Malaysia. Luangkan mase tgk hutan2 batu ni puas2, esok2 kena tgk hutan yg btul2 hutan.

Tuesday, December 02, 2008

hi..

Lame sungguh tak merepek kat sini. Ni sume gara2 laptop aku yg takleh nak access blog ni, kalau tidak, memang sini je la tempat melepak. Rindu plak nak menulis something kat sini. Just update tentang diri aku buat sape2 yg berminat nak tau.

Sekarang ni aku sedang menghabiskan minggu terakhir KISSM (Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia). Sabtu ni (6/12) ade ujian akhir kursus and wajib lulus untuk pengesahan jawatan nanti. Surat perlantikan Guru Sandaran Siswazah Terlatih dan dapat lama dah, tapi tempat posting blom tau lagi. Result exam pun blom tau. Ni tgh berdebar-debar tunggu result posting, ramai yg kata minggu ni akan kuar. Huhu.. Risau gak kalau kena gi Sabah Sarawak. Tapi aku redha je la..

Tak sangka Sabtu ni akan berpisah dgn kawan2 sekelas yg lain. Sejak masuk 14 Januari dulu, byk pahit manis yg telah kitorg lalui bersama. Dengan assignment yg bertimbun, kelas yg full dr pagi sampai ke petang n kdg2 sampai malam, aktiviti dalam maktab dan jugak luar maktab, berkayak tgh laut, meredah hutan, berjemur kat padang, bdk2 KPLI sememangnyer tough. Jauh sgt bezanyer dengan kehidupan kat U dulu. Tak cuba memang takkan tau, korang rase sendiri baru korang pecaye ape yg aku cakap ni.

Tapi okla, minggu terakhir ni takla tension sgt walaupun aku rase kursus dr pagi sampai petang lebih memenatkan berbandingkan kelas biase. Kursus just duduk, tgk n dgr je (plus assignment gak), tapi itu cukup meletihkan mata, telinge n otak. Hehe. Orang yg jauh dah balik sini, so memang tenang je jiwa  ni.. Hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...