Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, August 30, 2008

sambutan merdeka

Hari ni best je g sekolah sebab aku takyah buat lesson plan malam tadi. Hehe. Sebabnye hari ni ade sambutan merdeka kat sekolah, so budak tak belajar. Meriah budak2 g sekolah hari ni sebab pakai pakaian tradisional yang penuh dengan warna warni. Part paling best biler time nyanyi lagu patriotik. Bersemangat sungguh budak2 kalau bab2 nyanyi ni. Suruh ulang banyak kali pun sanggup. Agakye bergegar PPD kat sebelah sekolah tu dengar budak2 nyanyi. Hehe. Aku dah upload gambar, leh tgk kat sana. Nak kutuk seseorang n letak gambar die kat sini tapi akaun aku dah over limit plak untuk upload gambar dlm blog. Tension tul.. Nak kutuk sorang cikgu ni, sebab die suka menyakat aku. Aku siap dah amik gambar candid dah pagi tadi. Haha. Tapi sebab tak dapat upload, aku simpan je la citer tu. Hehe.
Oklah, minggu ni last boleh makan dgn senang lenang. Next week dah mula puase. Weekend ni sume adik2 aku berkumpul ramai2 kat umah. Yg kat Melaka, Shah Alam n Penang sumenye ade untuk sambut Ramadan sama2. So kat sini aku nak ucapkan SELAMAT BERPUASA untuk semua pembaca blog aku ni.



Monday, August 18, 2008

cuti sekolah

Yahooo!!!! Saat yang ditunggu-tunggu, cuti sekolah dah tiba. Walaupun hanya seminggu tapi itu lebih baik daripada takde cuti langsung. Seminggu ni aku haramkan diri aku nak tengok lesson plan. Hahaha. Penat wei hari2 asik menulis lesson plan so seminggu ni ape salahnya bercuti dgn tido sepuas-puasnye or pegi berjalan.



Oh ye, cakap pasal berjalan, semalam aku ke KL umah Mak Long aku kat Desa Pandan. Lepak la kat sana dari tengah hari sampai petang. Petang tu balikla, bukan pegi buat ape pun, hantar buah rambutan n manggis yg banyak sangat kat umah ni je. Pastu lepak2 melayan anak2 buah. Petang tu nak balik tiba2 tersalah jalan masuk highway baru ke Putrajaya plak. Ape lagi, time tu dah Maghrib, trus je la g Masjid Putrajaya solat Maghrib n pastu lepak kat Dataran Putra tunggu bunga api pukul 9.30 malam. Hehe. Itu semua tidak dirancang, dah alang-alang masuk jalan ke Putrajaya, trus je la g tgk bunga api kan? Lagipun semalam pertunjukan bunga api dari negara China. Memang menarik la. Takde pun singgah umah Mak Su aku kat situ, just bgtau die je kitorg ade kat Putrajaya, tersilap masuk jalan n trus tgk bunga api. Time nak balik alhamdulillah kitorg tak terperangkap dlm jam sebab kitorg parking jauh skit, depan pejabat Pak Lah. Sampai umah malam tadi lebih pukul 1 pagi dah.




p/s: Malam ni jom bagi sokongan padu kat Lee Chong Wei!



Sunday, August 10, 2008

5 more weeks to go!

Aku bukan tak suka praktikum, suka sangat2. Tapi kepenatan berpikir n buat lesson plan tu yg buat aku tak sabar nak tamatkan praktikum ni. Kan best kalau terus je jadi cikgu takyah praktikum. Takyah nak tulis lesson plan 6 muka surat buku rekod tu tiap2 hari. Takyah nak buat report itu ini. Takyah kena tulis refleksi tiap2 kali lepas mengajar. Hurmmm... Insyaallah tahun depan. Takyah tahun depan, bulan 12 kot..



Kali ni nak citer pasal anak murid aku. Kembar. Tapi kembar ni special skit. Nape special? Hehe. Diorang ni penah jadi anak saudara Rita Rudaini. Sebenarnya diorg ni anak saudara si Akhbar, pengacara Scoreboard kat TV3 dulu tu.. Yang ade kembar tu.. Ayah diorang abang kepada si Akhbar dgn kembar die tu. Ayah anak2 murid aku ni keja kat pejabat sekolah aku tu je.. Akbar tu plak kan penah kawin dengan Rita Rudaini. Hehe. So anak murid aku 2 orang ni penah la ade makcik nama Rita Rudaini. Pasangan kembar ni mmg ade gen kembar yg kuat dalam famili diorg. Adik2 diorg pun kembar gak, darjah 1 kat sekolah yang sama. Bila aku tanya ade bape pasang kembar dalam famili, diorang cakap dah tak terkira sebab ramai sangat. Bestnye kan ade kembar? Ade kawan. Hehe.



Aku baru balik dr maktab ni. Pagi tadi pukul 7 lebih gi maktab sebab ade 'debriefing' praktikum. Hari ni jugak ade sekolah ganti, tapi memandangkan maktab paggil balik, kitorg dikecualikan la gi sekolah hari ni. Hari ni jugak la teman sepermainan mase sekolah rendah n kawan sekelas kawin. Tapi aku tak dapat pegi. Busy yg teramat sangat sekarang ni. Bersusah payah ayah dia hantar kad ke umah aku, tapi tak dpt nak pegi.Yusnordiana, Selamat Pengantin Baru, semoga berkekalan sehingga ke akhir hayat. Amir pun beriyer call aku pagi tadi time aku kat maktab, dia ingat bleh la jumpe aku arini kot.. Tapi tak dapat... Kepada kawan2 lain yang berhasrat nak jumpe aku tadi, mintak maaf sgt2 tak dapat nak dtg kenduri n jumpe korang. Memang bertahun tak jumpe, sejak aku meninggalkan sekolah rendah. Dalam 13 tahun jugak la.. Insyaallah umur panjang kite berkumpul ramai2.



Friday, August 01, 2008

lawa ker?

Pejam celik pejam celik, dah abis lagi 1 minggu praktikum. Minggu depan dah masuk minggu ke-6 plak. TInggal 6 minggu je lagi tempoh praktikum, rase macam sekejap je. Maybe sebab aku dah mula rase seronok mengajar budak2 sekolah rendah ni. And maybe jugak aku terlampau busy sampaikan tak sedar masa berlalu dengan pantas.



Semalam ada lagi kata2 pelik dari anak murid aku. Kalau aritu aku ada citer pasal diorg tegur tangan teacher lembut, semalam benda lain plak dah. Yang ni budak dari kelas yang sama, darjah 5 tapi dr sorang murid India nama Yashini. Kawan Yashini ni cakap kat aku sebelum kelas aku tu masuk makmal semalam. Dia cakap camni,





Girl   :   Teacher, Yashini  kan, dia cakap kan...



Aku   :    Dia cakap ape?



Girl   :    Dia cakap dia sayang kat teacher, dia suka teacher.



Aku   :    Oh ye ker? Kenape?



Girl   :    Dia kata teacher cantik, lawa.



Aku   :    Lawa ker? Kenape? Teacher lain tak lawa ker?





Hahahaha.. Si Yashini yang berdiri kat sebelah kawan die tu pun tersipu-sipu malu sebab kawan dia bgtau aku ape yang die cakap. Aduh, macam2 citer mengajar budak2 ni kan? Aku dah terbayang dah ni kad2 raya yang akan aku terima dekat nak raya nanti. Sebab ramai sangat peminat. Padahal garang tu kat kelas. Hehe. Nasib baik birthday aku dah lepas, kalau tak mesti banyak gak dapat hadiah. Sebabnya ramai budak2 tanye birthday aku, puas plak aku menjawab yang birthday teacher ni dah lepas.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...