Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, October 27, 2008

openhouse nubhan

aku ngan Nubhan
aku ngan Nubhan



Plan aku n Baby sejak 2 minggu lepas, arini nak ke umah Nubhan. Mula2 mak aku taknak g, die kate takde pun mak Nubhan ke, makcik die ke or nenek die ajak. Ler, padahal makcik si Nubhan dah ajak aku n sume sepupu g openhouse tu. Ape guna family tree kitorg dlm Geni.com kalau tak contact2 antara sedara-mara. Bagi mak n Uwan aku, kalau org tak ajak guna mulut tu maknanye tak official. Pulakkk! Last2 semalam mak aku terjumpe mak Nubhan kat kenduri, dah org tu ajak barula mak aku caya. Selama ni aku ckp Nubhan nak buat openhouse die tak caya.


So tgh hari pegila dlm kul 12.30. Nasib tak g awal dr tu, kalau ikutkan aku nak g kul 10 sbb aku ade program lain arini. Hehe. Tp mak aku kate mak si Nubhan jemput dtg tgh hari, so tgh hari la.. Dtg2 je blom ade org pun. Abah Nubhan ade la duk kat bawah khemah borak2 dgn kawan2 die. Si Nubhan plak tgh nyanyi n layan anak2 buah die.. Kiranye kitorg org paling awal sampai. Sampai2 je sepupu mak aku, Auntie Kama (makcik Nubhan) jemput masuk dalam umah. Masuk la kitorg ke dalam borak2.. Agaknye si Nubhan perasan mak n Uwan aku masuk dlm, so die pun dtg n salam2 dgn kitorg. Trus je die duduk dkt kitorg. Auntie Kama duk borak dgn mak aku psl si Nubhan. Cite cmne Nubhan bleh terjebak masuk AF sampaila ke perkembangan Nubhan skrg ni.


Dalam borak2 tu, Nubhan ade je rehat2 kat blkg kitorg. Auntie Kama suh cepat2 ajak Nubhan amik gambar sebelum ramai peminat yg lain datang. Ape lagi, dpt la kitorg bergambar dgn Nubhan secara personal kat dlm umah. Pemalu Nubhan ni, org borak psl die, die duk tenung je... Tak bukak mulut pun. Lama jugak die duk dlm umah, sampaikan org kat luar tu tercari-cari Nubhan katne, padahal ade je die nyorok dlm umah dgn kitorg. Tak lama lps tu abang ipar die panggil keluar sbb ramai org nak jumpe, baru la die keluar n sambung nyanyi semula. Time dpn org die kena jadi peramah la.. Hehe. Auntie Kama ade citer kat kitorg yg die pesan kat Nubhan jgn tggl bahaso nogoghi die tu, kek kampung kono ckp nogoghi.


Lewat gak kitorg makan tgh hari, leka berborak kat dalam, lagipun biarla org jauh kat luar tu makan dulu. Kitorg yg sedara-mara ni lambat skit pun takpe.. Lepas mkn, kitorg tunggu jap sbb Nubhan ajak member2 AF die dtg gak, si Toi n Faizal. Lepas je diorg sampai, kitorg balikla, lagipun time tu dah pukul 3.30 ptg, aku ade hal lain blom settle. Diorg siap buat game lagi lps tu, byk lagi acara smpai ke 5.30 ptg. Aku tak sanggup nak tunggu.. Huhu. Memang sepanjang majlis tu Nubhan menyanyi macam2 lagu utk tetamu yg datang. Sape2 nak berduet pun die layan sume.. Yang nak bergambar pun takkan kecewa punye la, Nubhan siap bg posing yg best2 lagi tu.. Kesimpulannye, die memang seorg yg low profile, anak Ustaz n  bekas imam Masjid Juasseh. Sape sangka anak kampung yg kecik2 dulu slalu lepak2 main kompang sblh umah aku, skrg ni dah ramai peminat cmni. Dulu die gemuk, tak hensem langsung, skrg ni? Hehe. Yang paling best, die dua pupu aku (atuk kami adik beradik). Haha.




Gambar2 sila tgk dlm album friendster sy ye...


P/s: Dua pupu pun still dpt autograf jugak tau... Hehehe..





Sunday, October 26, 2008

kawan bertunang

Program arini g kenduri bertunang Marliza kat Bandar Seri Jempol. Pegi sama2 dengan 5 org rakan sekelas yang lain. Kat sini ade skit gambar.




Selepas bersiap nak ke rumah Mar.




Hantaran.




Hantaran.




Marliza.




Aku, Farhani, Jue and Mar.




PROGRAM ESOK----> OPENHOUSE NUBHAN AF. INSYAALLAH...



Saturday, October 25, 2008

cuti

Cuti Deepavalli. IPRM ramai Indian students kot, sbb tu IPRM bagi cuti Deepavalli kitorg lama skit, sampai 29hb. Lagipun skrg ni kira cam study leave la, takde kelas dah. So, terpulanglah kat diri masing2 nak study sementara blom exam.

Aku baru sampai ni, lepas jamuan raya kat umah lecturer trus je balik. Esok nak pegi umah classmate maktab, Marliza nak bertunang. Ahad pun classmate bertunang jugak, yg ni lelaki plak, si Farid. Tapi teringin gak nak beraya umah Nubhan. Ntahla... Bleh ke nak study cuti2 ni ek? Macam asik nak merayap je keje aku. Duk Seremban takde plak aku nak merayap, bile balik umah plak tak duduk diam. Huhuhu.

Esok nak pegi Seremban kejap kot.. Ade misi yg blom tercapai! Hehe.

p/s: Pagi Isnin lepas TERbangun lambat. Haha. Slalunye pukul 6 pagi dah bertolak balik maktab, kali ni dkt nak pukul 6 baru bangun. Ape lagi, macam lipas kudung la bersiap n drive ke Seremban nak kejar perhimpunan.

Monday, October 20, 2008

all in one

Macam biase la, minggu ni aku balik umah lagi. Mane boleh tak balik, sape nak basuh baju2 aku yg terkumpul selama seminggu tu? Hahaha. Tolong skit, aku basuh sendiri tau, aku ade spesifikasi aku sendiri untuk baju2 aku kecuali la tiba2 aku nak gi membasuh aku tgk baju2 aku dah takde, mak dah basuhkan. Itupun sebab tak sempat nak berkata ape2.

Minggu ni tersangat la bosan. Gi maktab tak bape belajar pun, aku ni plak dah makin malas di saat2 akhir. Dah takde motivasi diri kot.. Hehe. Abis tu takde sape nak tolong bagi motivasi utk aku, nak wat camne kan?

Dalam kelas Khamis lepas, 2 orang rakan sekelas buat pengumuman. Jemputan ke majlis pertunangan diorg hari Sabtu n Ahad minggu dpn. Aduh, cam seronok plak tgk diorg. Selepas pengumuman tu satu kelas plak kecoh bertanya antara satu sama lain biler plak giliran yg lain2. Sume duk mengusik la. Pastu bercerita pulak pasal kawin. Ramai kawan2 sekelas dah bertunang, akan bertunang dan disebabkan tu jugak la sume dah berebut cuti sekolah tahun dpn untuk nikah. Saat dah abis praktikum ni aku tgk kawan2 sekelas aku sume makin happy je dgn hidup diorg. Yg dah kawin, yg akan dpt baby baru, yg dah bertunang, akan bertunang, yg dah merancang majlis kawin, merancang nak bertunang n macam2 lagi la. Muka sume tgh bahagia je.. Hehe. aku pun tumpang sekaki la..

Aku ade aim minggu ni. Nak shopping sesuatu. Hehe. Takleh jadi, nak kena beli gak. Jumaat aritu gi window shopping sorang2. Geram btul tgk handbag. Tapi minggu ni aim aku bkn handbag, takkan nak beli handbag lagi, yg Elle aku beli bln 7 aritu pun blom kuar dr cover die. Kasut or sandal? Tak jugak.. Carlo Rino satu tu blom pakai lagi. Make up? Tiap2 minggu ade je yg aku beli, tak pnh puas. Hehe. Mungkin orang yg tak kenal akan rase aku ni macam boros tapi tidak sebenarnye. Aku ni kalau beli brg bkn trus amik n bayar. Aku survey n pikir byk kali. Kalau btul2 tak lena tido dibuatnye tu, baru la aku beli. Tak baik membazir, duit bkn senang nak dpt. Lain la kalau kaya raya, takyah nak pikir byk.

Aku tengah kecewa ni, bf call tapi aku tak sempat nak jawab. Bkn taknak jawab, aku tgh drive tadi, on the way nak balik dr Melaka. Ingatkan budak2 saje2 call, balik2 tgk no pelik. Sah2 la org penting. Frustnyer... Harap2 die call balik nanti. Malam ni aku tido kat umah lagi, malasla nak balik Seremban. So esok lepas Subuh aku balikla n trus pegi kelas je.

K la, aku nak siap2 masuk barang dalam kereta. Senang esok pagi takyah nak angkut barang dah, start keta trus jalan je. Hehe. Jumpe weekend dpn ye.. Aku cuti Deepavali 5 hari (25-29 Okt). Hehehe.. Best2! Korang cuti bape hari? Hehe.

Sunday, October 19, 2008

rindu

Tersangatlah rindu.

Kadang2 susah nak tido malam.

Asik teringat macam2.

Terngiang-ngiang ayat2 biase drpd kawan2.

"Ha, pakwe dah balik?"

"Kak Ha, bf akak balik tak raya aritu?"

"Camne la akak leh sabar ye? Kalau kite mesti takleh punye."

"Lamanye tak jumpe..."

Tu sume ayat biase yg aku dengar.

Aku tetap sabar, dugaan memang banyak, tak terkira.

Saham makin naik plak. Heh, perasan.

Tapi aku still ok.

Ape aku buat bila rindu?

Aku baca sms2 DIA kat aku.

Aku baca mesej2 DIA kat sini.

Aku belek satu per satu gambar.

Itu je la yg termampu...

Tapi dah akhir2 ni makin tak sabar la pulak nak DIA balik cepat.

Aduhh... Sakit jiwa dah ni..

Wednesday, October 15, 2008

jadual utk saat2 akhir kat maktab

Buat pengetahuan semua, sejak abis praktikum 26 September yg lepas, dan setelah itu kembali semula ke maktab pada 6 Oktober, maka ini adalah bulan dan minggu2 terakhir untuk pelajar2 KPLI. Sekarang ni pun pegi kuliah sekadar nak mencukupkan jam kredit dan memenuhi attendance. Yang fully belajar just Education Studies je..

Ni jadual yang aku dapat.. Gambaran ape yg akan aku tempuhi buat beberapa minggu yang tinggal lagi ni.

30-31 November --->Taklimat BTN/ KISSM

3-5 November --> Exam

6-10 November --> BTN

11-12 November --> Kursus Anti Dadah

13-14 November --> Kursus JAPEIM

17- 6 Disember --> KISSM (Kursus Induksi Sistem Saraan Malaysia)

Selepas 6 Disember --> CUTTTIIIIIII !!!!!!!! Tunggu posting plak..

Tak sangka masa sebenarnya sungguh pantas berlalu. Baru je rasenye aku masuk maktab 14 Januari awal tahun ni, skrg dah nak abis dah.. Alhamdulillah... Doakan aku rajin2 nak study ye.. Sebabnye skrg ni tersangat la malas. Huhu..

Monday, October 13, 2008

guess what?

Now, it's already quarter to 9.00. Guess what? I'm still at home in Juasseh. Malas la wei.. Sepatutnye dah ada kat Seremban dah ni, tapi malas nak balik ptg td. So, esok pagi je la aku bertolak ke Seremban n terus ke kelas.

Aktiviti hari ni? Makan kat openhouse lagi. Kali ni kat umah Fizah yg kat Kuala Dioh plak. Disebabkan aku baru je breakfast pukul 12 tgh ari, so aku makan nasi himpit je kat umah Fizah tadi. Tapi makanan sume best2 la aku tgk, cuma aku je dah takleh nak masuk dah.

Bf? Dia baru je call tgh hari tadi dari tengah laut yg tidak dpt dipastikan kat mane. Haha. Btul la, aku tanye kat mane, dia kate kat tgh laut, tak tau kat area mane tapi kat Lautan Pasifik. Call baru lps abis keje. Tengah bosan n dah tak sabar nak balik katenye sbb dah lama sgt belayar.. Padan la muka.. Hehe. Ape taknye, dah nak dekat 10 bulan belayar. Aku pun ape lagi, best je menjeleskan die pasal beraya, jln2 g openhouse n makan2 yg best. Hahaha. Dia lak mengejek aku sbb kena pegi belajar balik esok. Ade 1 benda lawak, dia tanye aku kat sini pukul bape, aku ckp la dkt nak pukul 1, dia pun ckp lbh kurang je waktu dgn dia. Pastu bleh plak dia tanya aku esok hari Ahad nak g mane. Haha. Aku pun, "Hari ni la hari Ahad cik abg!". Dia jawab, "Hari ni Ahad ke? La, lupa la cik kak, kat sini Sabtu malam."

Hehehe.. Itulah dia gara2 dah lama sangat duduk atas kapal. Waktu la bab yg memeningkan. Dia nak call aku kena pandai pilih mase supaya tak kena time aku kuliah or tgh lena tido. So pandai2 la dia.. Insyaallah akhir bulan ni atau awal bulan dpn dia balik la. Aritu kate tgh bulan dpn, maybe kalau bleh dia nak awal lagi. Katenye dah rindu sgt kat tanah daratan Malaysia. Aku tak kisah, yg penting dia balik sini plg lewat pun dalam bulan dpn. Aku dah bosan n buntu ni, dah lama tak g jalan. Lebih2 lagi tak lama lagi aku akan abis exam. So waktu ni la nak enjoy sebelum posting.

p/s: Bila la leh dpt jumpe hang ni Ted? Duit elaun nak abis dah ni, tak jugak jumpe2.. Abg Mail balik ni sure dia gelakkan kita.

Sunday, October 12, 2008

bosan

Bosan la pulak sorang2 kat umah dgn mak. Adik2 sume takde, takde kawan aku nak borak2. Memang bosan..

Tengah hari tadi g kenduri n openhouse umah Kak Siti, guru pembimbing English aku utk praktikum aritu. Pegi dgn mak n Uwan aku sebab cikgu Siti tu kira cam ade kena-mengena gak la dgn family aku.  Kak Ina n Kak Ja pun datang tapi lambat skit la sbb diorg dr Seremban. Ramai cikgu SK Kuala Pilah yg aku jumpe kat situ. Tak kurang jugak anak2 murid mase praktikum. Ade jugak yg datang tegur n salam dgn bekas cikgu2 diorg ni. Gembira semacam je bila nampak teacher diorg ade kat tempat kenduri tadi.

Waktu nak balik ade satu hal plak berlaku. Keta Kak Ina kena selongkar. Dia parking tepi jalan yg sibuk, sama gak dgn keta2 org lain, tapi taktau nape keta tu yg menjadi pilihan. Pdhal keta orang lain jauh lbh hebat. Abis sume brg dlm keta tu kena selongkar tapi nasib takde ape yg hilang, sbb kawan aku ni pun jenis yg berhati-hati, mmg takkan tggl barang berharga dlm keta.  Tapi satu hal plak lagi, keta tak bleh start. Kak Ja call cikgu Safiril, cikgu lelaki yg baik dgn kitorg time praktikum. Dah datang Safiril, dia pun tak tau ape masalah. Pastu datang plak cikgu Maksom bawak jumper, pun tak menjadi. Akhir sekali mak aku dtg bawak mekanik. Dah check2, rupe-rupenye wayar suis kena potong. Memang kurang ajar sape yg buat keje tu. Tak dapayt barang, dia mendengki plak. Kitrong rase mesti org tu nak curi keta tu n bwk lari tp maybe tak sempat sbb ramai org lalu. Takpela, kawan aku takde nak panjangkan citer. Bile keta dah bleh start trus je diorg beraya umah aku plak.

Aku rindu dgn suasana sekolah n anak2 murid. Dah lama tak jumpe diorg. Ramai yg sms tiap2 hari mengadu rindu. Aku plak suka tgk gambar2 diorg n melayan sume sms2 tu. Hehe.

Kat bawah ni salah 1 video yg aku rakam mase praktikum. Budak paling cute dalam video ni bernama Faizal, favourite aku mase praktikum sbb die malas, sgt nakal, suka merepek tapi antara ramai2 dia yg paling bergaya! Hahaha.. Selalu kena marah dgn aku si Faizal ni dulu tp biler dah abis praktikum dia plak yg dulu sms2 aku tiap2 hari tanye kabar. N dia jugak yg bersemangat bawak kwn2 dtg beraya umah aku. Dah dtg beraya, buat spot check kat umah aku n main handset aku, selamba je suh cikgu dia ni hantar balik. Aku lak sgt baik hati tolong hantar diorg balik. Hehe.



Saturday, October 11, 2008

family tree

Salasilah dan asal-usul keluarga aku. Kitorg sekeluarga sedang update lagi family tree kitorg ni supaya lebih lengkap. Sape yg rase2 termasuk dlm family aku bleh la join. And korang juga digalakkan bina family tree korang sendiri supaya kita lebih faham tentang asal-usul diri kita dan lebih menghargai nilai kekeluargaan.




bT*xJmx*PTEyMjM2NTg5ODc4ODQmcHQ9MTIyMzY1OTExODM1MSZwPTExNTg5MSZkPSZuPSZnPTEmdD*mbz1iZTBjY2JkOGI*NjI*MGEwODBiODMwODMyMjZhMWYxNw==.gif

Friday, October 10, 2008

terasa seperti dipermainkan

Sorang anak murid aku ni main2kan aku. Dia sms aku guna dua nombor yg berlainan dan bgtau aku dia orang yg berbeza. Sms plak asik moody je.. Biler aku tak reply die boleh plak merajuk n marah2 aku. Aku pun malas nak layan sgt sebab dia sms bende yg merepek. Ade ke bdk darjah 5 mintak nasihat aku pasal bab2 cinta, gila ape kecik2 dah menggatal! Akhirnya dia bgtau aku 2 nombor tu adalah dia, orang yang sama. Mmg hampeh. Sampai skrg aku tak reply dah sms dia. Aku rase mcm dia psiko pun ade. Hehe.

Tgh hari ni nak pegi openhouse guru pembimbing praktikum aritu. Openhouse n kenduri skali sbb dia baru je dpt baby. 26hb ni openhouse umah Nubhan... Aku dpt invititation! Korang mesti tak tau kan? Aku dgn Nubhan adalah dua pupu. Hahahaha.. Nantila, kalau aku g openhouse tu aku amik gambar dgn die ek.. Pastu upload kat sini. Ramai ni yg suh kirim salam terutama budak2 bwh umur. Hehe.

aku kembali!

Sebulan lebih tak update, bukan busy sgt pun tapi sebab aku takleh nak akses blog ni. Maybe aritu friendster tgh upgrade blog diorg so aku takleh nak akses, tapi biler aku balik n online kat maktab, dah boleh je update. Ni ptg td balik umah aku try nak update lagi tp takleh pulak. Guna laptop aku langsung takleh bukak blog kat friendster, agaknye sebab antivirus aku kot.. Tak reti la plak nak ubah setting Bitdefender tu. So last choice aku online guna laptop mak aku je. Nasib baik ok. Aku tau ramai yg rindu kat aku.Hahahaha.. Perasan sungguh la... :p

So now I'm home.. Dah nama pun weekend, aku wajib balik mengangkut baju2 kotor utk dibasuh kat umah. Duk umah fizah aku tak membasuh langsung! Oh ye, aku sekarang ni dah abis praktikum and kembali semula ke maktab utk 3 minggu sebelum exam final. Sekarang aku dah tak tinggal kat asrama maktab dah, aku duk luar kat umah Fizah kat Paroi Jaya, btul2 sebelah Stadium Paroi. So tiap2 hari berulang ke maktab yang terletak kat Sikamat. Tak la jauh sangat...

Banyak bende yang dah berlaku, lama btul aku tinggalkan blog ni. Btul2 rindu nak bercerita. Bulan puasa dah lepas.. Praktikum pun dah ditamatkan dgn jayanye. Anak2 murid sms tiap2 hari ckp rindu kat aku, suh aku datang melawat diorg kat skolah. Tak kurang jugak yg datang beraya aritu. Tahun ni beraya dgn lebih bermakna. Cuma satu je la tak lengkap, bf kat tgh laut.. Malam raya pertama dia call dari Panama utk wish Selamat Hari Raya. Sekarang aku tengah menghitung hari utk berdating bulan depan, lepas aku abis exam. Hehe.

Tedot, aku sangat jeles dgn ko!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...