Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, March 07, 2011

what's in my purse?

Dah lama tak kemas purse aku yang dah hampir lunyai ni. Terlalu banyak resit2 bank dan resit shopping yang tak dibuang plus susunan kat dalam tu pun dah berterabur. So, petang tadi mulakan operasi menyusun harta dalam purse. Ni baru purse je ni, blom lagi handbag. Hehe.

MNG purse gave by my sister Syaza 4 years ago. She bought it in the UK while she was studying there. Wow! 4 years I've been using this purse!!! Still in a good condition. Love it because it's black, long shape so I don't have to lipat2 my money and sangat tahan lasak.

Take a look what is in there.. Not so much actually...

Cards. Carlo Rino membership card, The Cocoa Trees, Amway and my mum's expired Cosway membership card so I don't have to ask her membership number everytime I want to but something from Cosway. Driving license (old and new). ATM cards and credit card (just 1 credit card in case of emergency).

Huhu. Tak sangka ada tersimpan skit gambar2 yg lama. Malu!! Hehe. Mula dari atas kiri: darjah 6, forn 5, selepas matrikulasi, lepas grad UTM and the latest kat bawah tu gambar utk sijil dan kad nikah yg amik thn lps. Itulah suami saya.. Baiknyer mukaaa... Hahahaa... Dan tentulah IC saya juga.. IC masih cantik walaupun usia dah bertahun dan banyak kali kuar masuk purse sbb asik turun naik flight. Yang tak cantik gambar kat IC tu je sbb waktu ni sangatlah tembam. Suami pun gelak sakan kalau tgk gambar IC ni. Dia pun terkejut. Huh! Rasa nak g buat IC baru sekarang jugak..

From above left: ATM's receipts (all from Maybank), matric cards (UTM and maktab) and moneyyy!! RM and Singapore Dollar. Sing Dollar tu baki masa pegi sana, byk tak abis belanja, menyesal tak abiskan! Huhu.  Nasib baik tak simpan Pound Sterling kat sini skali sbb duit pound byk dlm bentuk syiling. Saya tak suka simpan syiling dalam purse, semua syiling masuk tabung.

My husband and I punya Touch n Go card. Dua2 ada isi. Bila satu dah kurang baki, tukar yg satu lagi. Sangat penting sbb banyak guna Smart TAG kat highway. Memang tak ditinggalkan kat dalam Alza, sebab nanti adik2 dengan senang-lenang guna. Saya ni sangat berkira dgn adik-beradik. Hehe. So bila diorg nak pegi mane2, boleh guna Smart TAG tu, tp guna kad sendiri. Hahaha.

Stamps. Yup, I always have stamps in my wallet. In case I want to post anything, I don't have to queue at the post office. I've been doing this since I was in MRSM. Maklumlah, duk asrama dulu2 selalu tulis surat kat kawan2..

Ape ni? Hahahaha. Kenangan 1st time pergi menunaikan kewajipan sebagai seorang warganegara Malaysia yang bertanggungjawab. Keluar mengundi oiiiii.... Malu la duduk kat Malaysia kalau korang tu masih blom mendaftar sebagai pengundi.

Sentiasa tersimpan rapi. Duit raya daripada seorang rakan karib di alam maya. Dia bagi kad raya, dalam tu ada duit ni. Walaupun hanya RM1 tapi ianya amat bernilai bagi aku. Dah ler tulisan dalam kad tu punyer la cantik, tak sangka itu adalah tulisan seorang lelaki. Hehe. Mula chatting dengan dia sejak blom masuk UTM lagi, tapi blom penah jumpe walaupun dah naik muak tgk gambar dalam Friendster dan Facebook. Haha. Saya tahu kamu mesti baca ni wahai Encik Khairul Nizam... :P Tahun bila awak bagi kad raya tu ek? Saya tak ingat dah, nampak sangat dah lama, kad pun ntah ke mane tapi jangan risau, duit tu masih blom dibelanjakan. Hahahahaha....

Husband and wife... <3 <3 <3


Sunday, March 06, 2011

to do list for this school break

1. Bayar insurans suami.
2. Update buku EON Bank suami.
3. Balik tengok rumah kat Puchong.
4. Amik wedding album kat umah mertua kat Puchong.
5. Amik wedding album kat Nilai.
6. Jalan2 ke Melaka.
7. Shopping utk diri sendiri.
8. Betulkan setting for my beloved Android.
9. Collect online shopping items and try sampai puas hati.
10. Makan sekerap mungkin kat umah mak. (bising la suami aku kalau dia tau)
11. Lenjan kereta puas2.
12. Planning for my family trip to Bandung.
13. Shopping, shopping, shopping sampai pengsan!

mintak izin

Perbualan kat YM dgn my beloved husband malam tadi...

Hubby: Esok buat ape?
Me: Duk umah je.. Tidooo!
Hubby: Tak pegi jalan2 ke?
Me: Taklah.. Budak baik, abg tak bagi jalan2 so sy duduk umah.. Hehe. Pagi tadi dah kuar sampai petang la.
Hubby: Baik sangat la tu....
Me: Hehehe. Baik laaa.. Tapi minggu depan cuti seminggu sy nak kuar merayap setiap hari? Boleh kan? Awal2 dah mintak izin ni..
Hubby: Nak pegi shopping la tu...
Me: Takleh ker? Kalau camtu duk umah je la...
Hubby: Boleh.. Tapi jimat2 skit duit tuu..
Me: Yer2... Sy tau..

Walaupun dua2 berjauhan aku masih mintak izin suami kalau nak pegi mane2. Kadang2 tu terpaksa mintak izin in advance 2, 3 minggu sbb takut takleh nak contact/inform. Tapi husband aku ok je.. Tu yang sayang sangat kat dia!

Wednesday, March 02, 2011

Detox Program


Hampir 2 minggu dah aku tamat program detox Juvanex ni. Sebab ape aku cuba detox ni? Saje ngade2.. Hehe. Saje nak rasa ape rasanya bila buat detox ni. Alhamdulillah, takde plak kesan sampingan pelik dalam seminggu aku makan Juvanex ni walaupun dalam panduan program tu ada disenaraikan macam2 kesan. Semua macam biasa malahan banyak kesan positif yang aku alami. Sejak hari pertama program ni sehingga sekarang ni (dah hampir 2 minggu), aku rasa bertenaga petang2 walaupun selepas balik dari sekolah. Dah 2 minggu jugak aku tak tido petang. Badan rasa segar je. Pastu bila tido malam memang lena dan nyenyak tanpa gangguan. Esoknya bila bangun pun taklah liat macam dulu nak kena amik masa untuk mata ni celik dan baru bangun. Defecation pun lancar setiap hari. Hehehe.

Sape2 yang rasa nak buang toksin dalam badan dan ingin bertenaga semula, disarankan anda menjalani program detox sebanyak 2-3 kali setahun. Cubalah Juvanex ni, walaupun harganya agak mahal (RM120++ untuk kegunaan seminggu) tapi kesannya amat memberangsangkan. Aku bukan nak promote jual Juvanex ke ape, aku citer sebab aku dah cuba dan rasai sendiri kesannya. Lagipun aku beli kat Guardian je benda ni time promotion. Hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...