Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, May 30, 2008

aktiviti hari ni??

Makan.. Makan.. Makan.. Tak caya? Meh aku senaraikan utk dinilai.


  1. Pagi, makan cekodok ikan bilis n Nescafe O.


  2. G Seremban, sampai je Jusco g beli tiket Indiana Jones dulu.


  3. Pastu jalan2 n cuci2 mata.


  4. Makan sushi kat Sushi King dengan banyaknye. Lepas geram, dgn tori teriyaki mee soba pun aku order.


  5. Tgk wayang sambil makan caramel popcorn TGV yg sgt sedap tu.


  6. Abis tu g makan plak chicken chop.


  7. Sblm balik, belikan mak cheese cake kat Secret Recipe.


  8. Pastu, BALIK ler..!


  9. Sampai je umahk umah, aku abiskan cekodok pagi td.


  10. Pastu makan nasi plak utk mkn malam.


  11. Akhir skali rase skit2 cheese cake mak aku. Hehe.

Tgk la, byk giler aku makan hari ni..



Wednesday, May 28, 2008

4 hari duk umah

Berat dah naik 2 kilo. Baru perasan sbb baru teringat nak timbang tadi. Huhu. Matila nak turunkan balik..
Macam mane tak makin gemuk, Sabtu dgn Ahad g Lubuk Cina umah makcik, keje aku dgn sepupu2 n anak2 buah asik mkn je NON-STOP. Sebabnye kitorg ade tukang masak yg tersgt rajin di dapur, lain dan tidak bukan Mak Long aku ler.. Sampai2 je Sabtu petang tu aku minum petang makan kuih pau, pastu dihidangkan dgn pizza. Pastu celebrate birthday anak2 buah n semua yg lahir bln 5 termasuklah aku n Maksu. Time tu dihidangkan plak dgn kek coklat n kek lapis jem daripada pakar buat kek dlm family aku, iaitu Maksu. Malamnye plak menu western sambil tgk Konsert AF, ayam goreng dgn sos black pepper tmbh plak dgn fish n chip. Tu sume masak sendiri tu.. Pizza pun ade gak. Ish3.. Esok paginye plak menu melayu. Hehe. Pulut kuning dgn sambal ikan bilis n sambal udang dan jugak kuih-muih lain. Pulut tu masak malam td sblm tido. Tengah hari barula jumpe nasi, berlaukkan ayam goreng, gulai ikan sungai campur rebung(ikannye aku tak makan, pilih rebung je..), gulai udang yg Uwan bwk dr umah, n sayur pucuk manis goreng. Tak lupa cencaluk. Ish, best sungguh!
That's why berat makin bertambah!






p/s: Lupa nak citer la Tedot, Haz dah 2 minggu dah menghias diri dgn make-up baru. Hehehe.. Byk aku melabur kat bende2 tu Ted oi.. Huhuhu.



Friday, May 23, 2008

gempa

Isnin, 19 Mei 2008, lebih kurang pukul 10.20 malam, aku tengah makan kat bilik kat IPRM. Tiba2 je aku tengok lantai simen bilik aku tu beralun-alun dgn badan aku pun ikut skali rase macam tu. Rase macam mase terberhenti sekejap. Fikiran kosong. Pening. Tak lama lepas tu baru aku terfikir ape yg dah jadi, barula aku keluar dari bilik n tanye kat orang lain kat bilik sebelah. Nampak gak budak2 lain meluru keluar dr bilik n macam confuse. Sama gak dgn aku. Hehe. Lepas dapat kepastian yang bukan aku sorang je yang rase barula aku call mak aku. Giler takut time tu. Sepupu yg duk kat Seremban pun aku call. Huhu. Rupa-rupanye gempa kat utara Sumatera sekuat 6.1 skala Richter. Barula aku sedar perasaan orang yg mengalami gempa bumi sebenar. Aku yg baru rase kesan yg kecik tu je dah takut semacam, lagikan diorg yg jadi mangsa gempa kat China baru2 ni. Alhamdulillah Malaysia still bebas dr bencana mcm tu.



Monday, May 19, 2008

back again!

Dah bape lame aku menghilang yek? Hehe. Lama jugak kan.. Aku busy la, byk sgt assingment nak kena siapkan sebelum cuti 3 minggu ni. Bab2 cuti ni mmg aku teruja sgt2 la. Byk dah aktiviti aku dah rancang dlm kepala tp tak pasti lg sama ada dpt dicapai atau tidak. Hehe.
Weekend minggu lps aku tak balik umah tp time tu aku kuar jumpe kwn2 lama time kat UTM dulu, Fizah n Yana. Yana turun Seremban sbb nak g majlis kawin Kak Emi kat Kluang dgn Fizah.Aku je tak dpt pegi sbb kekangan mase n byk hal tak settle. Just dpt lepak2 dgn diorg je la Sabtu tu. Rindu sgt saat2 lepak2 time kat UTM dulu. Tak sangka aritu dpt rase lagi. Best fren kitorg Kak Emi dah selamat nikah, kitorg bertiga ni ntah bile pulak. Hehe. Coming soon la kot.. InsyaAllah..
15 hb aritu adalah birthday aku. Aku ucapkan berbyk terima kasih kat semua yg still ingat n telah antar mesej n komen kat aku. Aku celebrate kat maktab je aritu. Pagi2 lg dlm kelas, semua classmate aku nyanyikan lagu Happy Birthday utk aku. Terharu btul. Pastu petang ade gak member blanja minum ptg kat Secret Recipe, ni gara2 aku sblm ni asik sebut teringin nak mkn cheese cake la tu..
16 hb plak adalah Hari Guru. Bleh dikatekan tahun ni first time sambut Hari Guru walaupun belum rasmi lagi. Lecturer pun ramai yg wish kat kitorg tak kurang juga kawan2.
Weekend ni cuti lama skit la, 3 hari. Aku n family ke Putrajaya petang Jumaat tu sbb nak tgk pertunjukkan layar air kat sana, pastu trus je tido umah Maksu kat Precint 16, btul2 dpn Alamanda. Menarik sgt2 pertunjukkan layar air tu, tak puas sbb kejap sgt 15 minit. Aku suggest kat sape2 yg blom tgk, baik korg g la sblm pertunjukkan tu tamat akhir bulan ni. Tak rugi, mmg menarik. Korang tgk sendiri la mcm mane gabungan percikan air bercampur dgn laser membentuk imej2 3D. Mmg nmpk hidup, sound system pun best. Org pun ramai la.. Aku tgk show pukul 10 sbb tak sempat yg pukul 9 tu, sebok melepak kat umah Maksu n mkn2.
Esok harinye lps sarapan, g melepak kat Alamanda pulak. Maksu aku nak beli beras so kitorg ikut je la. Jln2 n mkn2 lg tu.. Teringat pulak tmpt dating kat situ. Hehe.  Aku geram nak shopping tp kena tahan je dulu, aku rase better aku shopping puas2 time cuti nanti. Petang tu balik rumah tp smpai Seremban singgah maktab jap, minggu ni aku dah mula angkut skit2 brg2 aku bawak balik sbb aku rase satu trip je tak ckup nak bwk semua brg aku mggu dpn. At least mggu ni dah settle separuh brg. Jumaat dpn mak aku dtg n angkut lagi separuh.
Balik rumah ganti tido la ape lagi.. Khamis mlm Jumaat tu mmg aku tak tido smpai la ke Putrajaya. Sebabnye, aku terpaksa siapkan assignment! Pakwe kat China suh tido aku buat tak tau je, sbb mmg aku kena korbankan tido aku hari tu. So tak heran la die call aku time kat umah smlm, aku tgh tido. Kena bebel la, ape lagi.. Die call sbb nak wish happy birthday yg dah basi. Hehe. Smlm dh smpai port br die dpt call, seminggu ni bleh sms je sbb signal ade skit2. Mmg die dah wish aku awal2, sbb takut dah g belayar tak sempat nak call. Tp hari yg sepatutnye die sms gak ptg tu utk wish lg. Utk hari guru lak, aku sms ingatkan die supaya wish kat aku. Hehe. Lagi 5-6 hari die smpai Singapore baru die akan call lagi. Waktu tu aku dah cuti, bestnyer... Hehe..



Ape pengisian cuti aku 24 Mei-15 Jun?
Ni yg dah confirm la..
1.    2 Jun, amik Saza kat KLIA pastu nak shopping baju raya kat Nilai.
2.    4-6 Jun, bercuti ke Langkawi.
3.    7 Jun, g kenduri kawin roommate kat IPRM, Kak Wati. Kenduri umah laki die kat Seremban je.. Tak larat la nak ke Yan, Kedah belah pompuan.. Huhu.



Waktu yg lain2 tu pandai2 la aku isi nnti. Hehe. Yang pasti byk jemputan kawin. K la.. Stop dulu kat sini. Cuti2 ni aku tulis lagi.. Bye..



Sunday, May 04, 2008

blog

Blog. Tempat luahan perasaan aku.  Tapi aku tak suka menjaja ape yang aku tulis kat sini. Sape yg terbaca tu baca je la, nak komen pun komen kat sini je cukup.



Minggu lepas kisah blog aku timbul dalam kelas Teknologi Maklumat dan Komunikasi, sampaikan lecturer suruh aku ke depan n taip url blog aku. Giler! Korang yg baca blog aku pun tau betapa byknya aku merapu dan mengarut dlm ni. Tak sesuai menjadi bacaan utk semua rakan2 sekelas aku dan jugak lecturer. Malu la wei... So aku ke depan tapi aku taip url blog aku yg lain. Blog yg dah lama aku tak update dan kureng komen2 jiwang karat. Hehe. Mmg la blog ni terbuka tp aku tak pernah menghebahkan url blog aku kat tempat2 lain.. Yang tau pun rakan2 dan orang yg dlm frenster ni je, so it's ok. Kalau tersebar sgt la kan, aku rasa tak selesa la nak tulis byk2 kat sini. Segan la.. Hehe.



Cik abg kat China tu aku rase dah bosan sgt dah duk sana lama2. Tak sabar2 nak belayar dah kot.. Aku mestila suka die tak belayar sbb bila2 mase je aku boleh sms die utk mengadu n citer macam2. Hehe. Tapi kesian plak kat die ek, byk mane ntah abis duit utk call aku n gayut. Takpela, lps ni sambung belayar, lama pulak nak dpt borak mcm skrg ni. Nak tunggu die balik bulan puasa pun lama lagi.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...