Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, January 26, 2006

AEON Tebrau City

    Huhu...! Balik dr JUSCO Tebrau City kul 3 td. Best giler, dah la besar sgt2. JUSCO yg terbesar kat Asia Tenggara tu... Puas btul2 jln2 td, hilang kebosanan aku. Pastu byk gak amik gambar dgn Fizah, sajer nak jeleskan Yana kat umah. Hehe... Beli mcm2 gak td tp ada yg takleh citer. Hehe. Pastu beli anting-anting berjurai sampai 4 pasang. Mkn tgh hari lak kat Chicken Rice Shop. 2 org jer yg mkn tp dua2 mkn cam tak ingat dunia. Hehe. Puas! Sumer JUSCO kat JB ni kitorg dah redah. Nanti aku upload gambar, ni apsal ntah frenster takleh nak terima gambar yg aku upload. Aku try lain kali la.



    Anyway, pg esok nak balik umah dah... Back to my hometown... Negeri Sembilan. Letih ar duk JB asik ckp cam org Johor jer, nak balik N9 nak ckp nogoghi plak. Haha poyo jer aku ni! Mcm la aku ckp sgt bahasa nogoghi. Plan yg aku nak wat kat umah? Hurmmm... Shopping? Jalan2? Gi mkn kenduri? Lepak dgn sepupu2? Warghh... Nak spend duit JPA tp tak tau nak spend ke maner. Hehe... Oklah, nak tido, lps subuh nak balik dah. Bye !



Wednesday, January 25, 2006

bla bla bla...

    Eiiii... Tak tau nak watpe dah ni... Duk tukar2 template blog plak dah aku ni. Dah bosan dgn yg lame. Huh! Skrg ni sume bende bosan bg aku. Ape yg tak bosan ek??? Ntah... Aku pun takleh jawab. Tp ada satu yg tak bosan. Huhu. Td lps mkn gi Dangabay pun bosan gak. Blom kul 11 mlm dah balik bilik. Kat bilik aku layan plak citer ROCK utk kali yg ke-2. Tgh lyn citer tiba2 dlm kul 12.05 ader org call ajak kuar minum. Stop dulu vcd n siap gi minum kat Ayub. Kuar kejap jer, abis jer minum teh tarik trus balik bilik sambung balik tgk vcd. Dier pesan balik umah nanti jgn malas2, kena rajin2, jgn nakal2. Aik? saper yg nakal sbnrnyer? Erm... Ni tiba2 kat luar hujan plak... Cam best jer nak tido. Maybe esok nak gi JUSCO Tebrau dgn Fizah. Sesajer wat lawatan kat JUCSO terbesar kat Asia Tenggara la konon. Hehe... Tp mmg btul la. Kul 2.18 pg dah ni, stop kat sini dulu yer...



Tuesday, January 24, 2006

mati !

Warghhhh!!!!! Tak jadi balik arini... Balik ari Khamis pulak... Warghhhh bosan nak menunggu !!!!



Sunday, January 22, 2006

mcm2...

    Siang smlm (Sabtu) aku dgn Fizah gi hantar Farhan naik bas kat Sri Putri gi KL. Sambil tunggu bas tu kitorg lepak kat Skudai Parade jap. Sempat gak la main Daytona jap n tgk org main inline skates. Balik bilik aku lepak lg dpn internet ni. Mmg takde keja lain aku ni. Report amali kimia ntah biler aku nak siapkan, asik duk download lagu jer kejanyer. Hehe. Takpe, yg pasti kena siap n Selasa ni mesti antar. Lps klas Selasa tu trus balik umah. Aritu aku ckp Rabu kan? Dah tukar, balik ari Selasa plak, Fizah tak sanggup nak tunggu Rabu lgpun klas abis kul 10 pg. Lps tu bleh ar kitorg blah.



    Mlmnyer mkn berempat jer, dgn Syahril n Syahmi. Syahril demam plak tu, tak cukup rehat kot sbb test. Pastu diorg ajak aku teman tgk bola Arsenal vs Everton tp aku tak jd la sbb tgk Fizah dah pening2, better kitorg balik bilik jer lps mkn. On the way balik ader org call ajak kuar. Aku on jer. Die amik kat blok pastu kitorg trus gi Singgah Selalu blanja die mkn. Mllm ni asik kena usik jer. Segan btul la. Lps mkn gi CS nak tgk wayang, tp tgk2 wayang yg kul 11 lebih dah full, yg ader pg2 buta kul 1 lebih. Giler lewat, tak jadi ar tgk wayang. Kitorg jln2 jap kat CS pastu gi Dangabay tgk 'live band' sambil borak2 n minum2. Segan sgt mlm ni sampai duk dpn2 pun ckp guna sms. Haha... Btul la, asik kena sakat pastu asik kena tenung semcm jer, mane aku tak malu. Tp best gak la, seronok sgt mlm ni.



    Dkt kul 1 pg kitorg bertolak balik. Sampai bilik ckp tepon dgn Najib plak, smpai abis kredit die kitorg borak. Citer mcm2 gak, klu borak dgn Najb tak sah klu tak gelak puas2. Hehe...



    Hari Ahad takde aper citer sgt, bosan lg... Huh! Nak mati la cmni... Hehehe...



Saturday, January 21, 2006

hurmmm... BOSAN !

    Baru jer lps menjadi org tgh utk tlg baikkan sepasang couple yg sedang merajuk antara satu sama lain. Ei, adik2 aku ni... Member aku ler dgn awek dier.. Aku tolong pujuk dua2 org tu guna sms. Yelar, member aku ni kat UTM ni gak tp awek dier kat UM. Alhamdulillah... Dkt kul 2 pg dpt msg dr awek dier mengatakan yg diorg dah ok. Huh, aku pun tumpang happy. Berjaya gak aku. Tak penah2 wat keja cmni. Hehe... Harap2 korang berdua jgn gaduh2 lg yer...



    Bosan giler ar skrg ni. Minggu dpn nak umah lg hari Rabu. Asik balik jer keja aku ni! Tp kalau tak balik nak watpe lak duk kat UTM ni? Lg abiskan duit jer utk mkn. Baik balik umah, mkn free. Hehe. Lgpun bleh tolong mak wat keja2 sekolah. Aku jd secretary mak aku la mcm aritu. Byk kelebihan balik umah ni sbnrnyer. Haha...



Wednesday, January 18, 2006

it's just a normal day...

    Pg td gi ofis fakulti daftar lg satu subjek. Huhu, dah settle. Borang permohonan pengijazahan pun dah amik, tak sabar dah nak grad dah ni... Pastu teman Fizah gi Tabung Haji kat JB and balik jer trus mkn tgh hari kat Meranti. Pastu balik bilik lepak2 jer surf internet.



    Mlmnyer plak lps mkn gi Jusco lg sekali, kali ni Fizah mmg btul2 nak beli baju. Sambil dier try test baju2 tu, aku dgn Farhan borak2 jer la. Then dkt kul 10.30 kitorg pusing Tmn U jap, Farhan nak carik botol kat tepi jalan sbb nak beli minyak. Haha lawak, mcm jadi pengutip sampah plak. Lps tak jumpa kitorg trus gi JB, mula2 Farhan nak tunjukkan tempat dier slalu gi karaoke dgn member2 dier tp kitorg trus gi stop kat Dangabay plak. Jln2 kat area blkg International Restaurant yg menghadap kapal tu. Giler ar, ramai couple2 kat tepi tu. Ader satu couple cina ni siap kissing2 lg kat situ, sedap jer kitorg cuci2 mata. Hehe. Pastu tgk org nyanyi2 jap n dkt kul 12 kitorg blah la. Masing2 sume tak sedar diri klas esok kul 8 pg. Hehe... On the way kuar Dangabay, Farhan mempergunakan aku utk kutip botol. Ces, hampeh tul. Aku plak baik hati, selamba jer kutip botol tu pastu trus kitorg balik. On the way balik tu singgah kat Shell Sri Putri, si Farhan nak beli minyak. Aku lg yg kena, kena tolong pegangkan botol. Farhan segan la konon nak beli minyak. Hehe. Balik tu hantar dier kat KRP, moto tersadai kat cafe, nasib baik senang nak start, klu tidak aku dgn Fizah nak tinggalkan jer dier, biar Syahril yg jemput. Haha.. Jahat sungguh aku ni.





tired...

    Hari yg meletihkan sbb ader lab ptg td. Dah lama giler tak masuk lab utk kimia, slalu bio jer. First tu terkial-kial gak ar tp pastu ok jer. Hehe... Mlmnyer gi melawat JUSCO, ader sale skrg ni... Geram btul aku! Mlm td sblm tido wish besday kat Najib, pastu trus pengsan.



   



Monday, January 16, 2006

haha... baru mula kelas arini..

    Bgn lewat sbb tido lps subuh. Gi mkn kat Meranti kul 12 pastu balik bilik n siap2 gi kelas kul 2. Gi lab lapor diri jer, tulis nama. Aku n Fizah pilih lab hari Selasa sbb kalau Isnin kitorg clash 2 jam. Dah settle trus gi N24 utk kelas TITAS 2 plak kul 3. Lepak2 borak jap sambil tunggu kul 3. Kelas TITAS 2 kejap jer, satu jam, padahal kelas sepatutnya 2 jam. Aku suka sbb kuliah ringkas, lecturer tak melalut byk n tak baca sebijik-sebijik tranparency. Hehe... Byk songeh lak aku ni. Balik kuliah trus kejakan komputer aku yang tak mau idup dr semalam. Alhamdulillah ptg ni dier ok. Mlm kul 8 kuar mkn dgn kwn2 tersyg, kat tempat biaser la, payung Tmn U. Mlm ni aku kena sakat giler2 lg dgn Syahril, Farhan n Syahmi. Mmg takleh diam btul bdk2 tu, ader jer bende nak sakat aku. Dah nak balik tiba2 Najib call, dier tak dpt carik Kak Emi kat One Utama. Aku suh Syahril tlg carik tp tak dpt gak. Lps mkn Farhan ajak gi CICT tp tgk2 CICT penuh plak so trus balik bilik jer la. Nak tolong Syahril download nota kat e-learning tp tak dpt sbb kena guna kata kunci masuk ape ke jadah ntah, dier pun tak tau so takyah la. Pastu dikejutkan plak dgn hdset Kak emi hilang. Aduh mcm2, sian kat Kak Emi tp nasib baik Najib ader dgn dier. Klu Kak emi sorang2 tak tau la cmner dier agaknya. Sian dier, call pun nangis2. Kul 11 lebih Najib call plak, dier baru lps Kak emi balik. Najib citer mcm2 psl kejadian td, aku pun layan jer, gelak2 pun ader gak. Sian Najib dah pening2. Hehe... Ni tgh tolong search internet pasal Anugerah Diraja utk Farhan plak. Ntah tgh blaja aper ntah mamat ni, aku pun pening nak carik. Hehe... Dah settle. Seronoknyer dpt tolong kwn2...



rojak jer la...

12/01/06



    Selesai jer tulis blog yg sblm ni, aku trus off pc kat umah. Then mlm tu mak mntk tlg aku taipkan keja2 dier, byk plak tu... Aku pun dlm kemalasan tu ader gak skit kerajinan, trus la gi kat komputer n tekan on. Haha. Komputer umah buat hal, takleh nak on. Tak tau apesal, tp aku yg last guna ptg tu tp aku tak wat aper2 pun, guna internet jer.. So, ckp jer la kat mak bahawasanyer komputer rosak, takleh bukak. Hehe. Dan aku pun terus menonton televisyen sehingga larut mlm. Sambil tu ader gak mesej adik aku Hairi tanye camne nak btulkan komputer tu tp adik aku tak reply pun. So, takpe la...



13/01/06



    Mak balik dr sekolah n trus tanye aku, "Kak, komputer tu dah ok blom?". Aku pun jawab la, "Blom ok lg la... Hairi tak jawab apepun, mane akak reti nak btulkan...". So mak aku pun jawab lg, "Takpela, tu taip kat laptop mak bwk tu..". Ala... Mak aku bawak balik laptop la pulak. Nak tak nak kena gak aku menaip arini. Hehe. Dr tgh hari sampai mlm aku duk mengadap laptop kat dpn tv. Non-stop. Berenti wat air kopi satu jag n minum sambil menaip dan mandi jer. Sambil2 menaip tu tgk gak tv. Mak aku plak kat sebelah aku, dier busy dgn keja dier gak. Ei... aku bleh amik alih tugas mak aku sbg GPK HEM ni.. Hehe... Kul 1 pg aku masuk tido, tak larat la ngadap komputer lama2, pening kepala aku. Tp keja tak siap lh, sambung esok jer...



14/01/06



    Bgn tido, mandi, baca paper, tgk tv skit2 sambil mkn n trus sambung menaip. Byk gak lg, mak pun tgh karang yg lg satu plak tu. Lynkan jer la... Kul 4 lebih aku stop. "Mak, akak berenti dulu la ek, mlm kang sambung balik, skit jer lg ni... Nak gi Bahau jap." Aku pun gi Bahau jap, merayap nak beli kasut utk pakai kat lab. Dkt kul 7 baru balik. Mlm tu tak sambung menaip pun, aku gi layan Kabhi Khushie Kabhi Gham sampai dkt kul 2 pg. Huh, dah tgk byk kali pun still nangis gak. Takleh ar tgk citer sedih pasal kekeluargaan ni, senang jer air mata aku kuar.



15/01/06



    Bgn tido trus sambung menaip keja yg aku tak abiskan lagi. Dah abis taip print plak utk mak aku check. Pastu ade salah2 kena btulkan plak, sabar jer la.. Hehe. Kul 3 lebih baru settle sume keja. Giler ar. Bas aku kul 5 ptg, barang satu aper pun tak kemas lg. Cepat2 aku gi kemas barang n makan, sempat plak aku baca majalah Cosmopolitan jap. Kul 4.30 kuar dr umah, mak antar kat stesen bas Bahau. Balik la sudah aku ke UTM...



    Sampai kul 9.30, Fizah amik kat Sri Putri n kitorg trus gi mkn kat payung. Balik bilik trus nak bukak komputer, dah lama tak bukak internet... tp komputer wat hal. Malas aku nak layan, puas aku btulkan tp dier tak nak gak so aku tutup jer. Aku sms2 dgn Farhan jap. Sambil2 tu kemas barang n siap2 nak masuk tido kul 12 mlm. Sambil baring2 aku dgr walkman, best plak lagu2 malam ni. Hehe. Dah nak lena Syahril plak sms kutuk2 aku tak bg tido awal. Pastu pasal bola plak. Aku duk gaduh2 dgn dier jap pastu aku suh dier gi tido. Hehe. Tak larat aku nak lyn pasal Thiery Henry dier tu. Dier plak asik kutuk2 Van Persie dgn Cristiano Ronaldo. Sambung dgr walkman, syok sgt dgr lagu sampai tak sedar tiba2 dah azan subuh. Ya allah... Aku baru nak lelapkan mata, so bangun pun kul 11 pg.



Thursday, January 12, 2006

Selamat hari raya aidiladha...

7/01/06



    Balik umah, tp naik bas ke Seremban saje, gatal. Sepanjang perjalanan dr JB ke N9 hujan je.. Dahla sejuk. Duk dlm umah pun kena pakai sweater.



8/01/06



    Pg2 lps mandi mak aku dah suh aku gi umah uwan antar barang2 nak masak rendang. Kat umah uwan baru ader satu famili makcik aku yg balik. Aku lepak kat umah uwan aku sbb borak2 dgn sepupu aku Rozi lgpun kat luar hujan. Pastu antar uwan gi kedai beli barang. Benci giler, kat kedai ramai sgt org pastu jam plak tu. Dah antar uwan balik, aku pun balik la umah. Kat umah plak mak asik suh kuar gi tgk dah ade org jual daging blom. 3 kali aku kuar dgn keta tp still blom ade org jual tp setiap kali kuar aku lak gi pusing2 satu Juasseh.



    Last skali aku kuar dgn mak aku kul 3 lebih tp takde gak. So kitorg drive sampai Jempol utk carik daging. Takde gak. Pastu trus drive lg gi Bahau sbb nak isi minyak keta. Mmg selanba jer aku dgn mak aku, dua2 tak bawak lesen, main redah je. Aku plak pakai baju ntah aper2 jer pastu mak suh turun gi beli buah limau mandarin la plak. Aduhhh malu btul.. Balik tu lalu kat Pekan Juasseh lg, nasib baik dah ader org jual daging. Bengang gak aku, setengah jam tunggu baru selesai mak beli 6 kilo daging, 4 kilo tulang. Lps tu trus antar daging tu kat umah uwan. Kat umah uwan, lg 2 org makcik aku dah balik dgn famili diorg. Join plak diorg masak wajik pastu makan wajik cair. Dkt kul 7 balik umah mandi.



    Mlmnyer, dah mkn mlm baru aku, mak dgn adik2 aku gi umah uwan semula. Mlm ni nak siap2 masak rendang plak. Kul 11 baru masuk bahan dlm kawah, sblm2 tu sibuk sediakn bahan jer dulu n borak2. Aku dgn mak aku tak tungu sampai rendang masak, kul 1 lebih kitorg balik umah.



9/01/06



    Arini gi umah uwan utk masak lemang plak. Tgh hari mmg sumer tak mkn nasi, trus mkn lemang dgn rendang jer. Menjelang kul 5 lemang2 sumer dah siap masak. Aku byk makan btul, asik meratah rendang pastu mkn kek gulung yg Mak Su aku buat. Hehe...



    Mlmnyer dtg umah uwan lepak2 n borak2 jer sbb sumer bende dah siap. Tgh syok borak2 tiba2 takde elektrik, borak jer la dlm kegelapan tu.. Sambil2 tu bukak brg2 yg adik aku Saza belikan kat Sarawak aritu. Ader t-shirt, keychain, patung kucing n alas meja utk mak. Hampeh tul, Saza bg aku t-shirt Sarawak kaler kuning striking. Kul 12 mlm balik umah. Aku lak tido kul 4 lebih. Lyn sms dulu, ckp tepon pastu baru leh tido itupun susah gak... Hehe...



10/01/06



    Hari raya haji. Aku terlewat bgn subuh, tgk jam dah kul 7. Alamak! Tp miskol gak la seseorg tu bgn subuh walaupun dah pukul 7 pg. Hehe. Ntah dier bgn ke tidak.



    Takde yg dtg raya, cuma satu famili kwn mak aku jer. Anak2 dier punyer la hyperaktif, pening kepala aku tlg tgk2kan mase mak bapak dier mkn. Lps diorg balik, aku dgn mak kau gi Bahau utk isi minyka waja, esok nak jln jauh gi Taiping. Dah isi minyak singgah umah tukar keta kancil pasti trus gi umah uwan plak. Hehe. Tukar keta sbb halaman umah uwan aku yg berumput tu dah jadi cam sawah, tak nak waja kotor. Hujan baper hari la punyer pasal ni.



    Sampai umah uwan, makcik pakcik tgh siap kemas nak balik umah masing2. Kitorg tak tunggu lama sbb adik aku Baby blom kemas brg2 utk balik Taiping esok.



11/01/06



    Busy busy busy. Bertolak ke Taiping kul 6.30 pg. Perjalanan pegi mak sorang yg drive. Berhenti mkn kat Tapah n kitorg sampai sana kul 12 tgh hari. Pusing Taiping jap tunjukkan uwan aku bandar Taiping, Taman Tasik, kaki Bukit Larut, zoo n mcm2 tempat bersejarah kat sana. Sampai MRSM Taiping, uruskan bayar yuran Baby, pastu antar barang2 dier kat bilik n kemas2 skit. Kul 2.30 bertolak balik.



    Berhenti kat R&R Tapah isi minyak n tukar driver. Haha. Kali ni aku plak yg drive. 110km/jam dah tak rase aper pun. Mak aku kater tekan jer la minyak lg, so aku pun aper lg, mmg hentam jer 140, 150 sampai Shah Alam. Hehe. Singgah seksyen 18 kat tmpat bdk2 INTEC antarkan Saza buah jambu. Main hentam jer gi sana sbb kuar kat tol USJ, selalunyer kat Batu Tiga. Haha, aku yg drive, aku hentam jer smpai jumpa seksyen 18. Kul 8 bertolak balik n sampai umah dkt kul 10 mlm. Letih btul... Tido seawal 11.30 mlm.



   





Friday, January 06, 2006

setelah sekian lama tak main bowling..

    Skrg kul 1 pg. Baru je balik dr Skudai Bowl main bowling dgn Fizah n Syahril. Farhan pun ikut skali. So arini main teruk sekali. First game ok la dpt 103 poin tp still kalah kat Syahril n Fizah. Sbnrnyer game mlm ni adalah pertemuan 'one on one with great one' bak kate Syahril. Huh hampeh... Saje je nak lwn aku yg tak terer ni, maklumla duit JPA baru masuk. Td mase mkn mlm, nak mati aku kena sakat dgn bdk2 ni. Diorg kater aku 'Black Metal' sbb mlm ni aku serba hitam. Ntah aper2 ntah bdk2 ni. Mmg aku suka hitam pe, mata pun aku suka make-up hitam. Selama ni selalu jer pki cmni tp skrg lak baru diorg gatal2 kutuk. Syahmi la ketua nyer. Haha...



    Waaa... Biler biasiswa JPA aku nak masuk ni. Syahril nye dah masuk tp aku nyer blom... Tp check kat aimsweb dier kater peruntukan drpd penaja dah diterima tp yuran aku blom ditolak lg oleh bendahari. So maknanye duit baki pun blom masuk akaun lg. Aduh... Kena byk bersabar la..



    Pg ni nak balik umah dah... So lps ni confirm mesti online dr umah plak. Oklah ek.. Brg2 utk balik pun tak packing lg ni tp aku duk mengadap internet plak. Baik aku stop skrg. Lg cepat kemas lg cepat bleh tido. Suasana sejuk sbb hujan kat luar. Huhu! Nite...



Thursday, January 05, 2006

dah nak mati kebosanan...

    Smlm sblm tido dah ngadu, aku dah nak mati kebosanan tp org tu kate jgn la mati... Hehe... Pastu org tu antar sms nak amik hati. Pandai btul dier karang pantun. Aku plak duk gelakkan pujangga cinta dier. Satu demi satu sms dtg tp jaraknyer sejam plak tu. Kul 1 lebih, pastu kul 2 lebih, pastu ader lg kul 3 lebih n last2 trus sms smpai dkt kul 5 pg. Aku takleh lelapkan mata padahal dah siap baring sblm kul 1 lg, so baca sms tu lg la tak tido. Haha.



    Bgn kul 10 lebih pastu gi fakulti kul 11 n trus mkn tgh hari. Lps mkn gi JUSCO, merata kedai kat Tmn U n lastly gi Giant Xtra. Perjalanan balik sinngah sri Putri jap sbb aku nak beli tiket balik. Balik bilik kat luar hujan lebat giler. Best btul tido ptg... Mlm kuar mkn dgn Fizah. Kul 9.30 gi KRP amik Mad dgn Farhan sbb nak gi antar Mad naik bas kat Sri Putri, dier nak balik raya kat Terengganu. Borak2 dgn diorg kat dpn Shell sambil tunggu bas Mad sampai kul 10.30. Pastu antar lak Farhan gi mkn kat payung Tmn U sbb mamat tu tak mkn lg. Lepak2 kat situ, borak2, tgk jam dah 11.40 mlm. Tak sedar tu... Balik bilik trus update blog. Hehe...



    So, Sabtu ni nak balik umah. Naik bas ke Seremban kul 9.30 pg, rasa2 nak merayap jap kat Seremban kot pastu ptg skit br balik umah. Hehe... Balik JB blom tau lg biler. Maybe nak cuti lama kot kat umah, jimat skit duit mkn...



   



Wednesday, January 04, 2006

subuh...

6.10 pg



    Baru jer balik dr Aliff gi tgk bola dgn Syahril n Fizah. Alahai, seri 0-0 jer. Tp best la sbb Aliff meriah dgn student2 UTM pg ni. Penuh dgn student lelaki, segan giler dibuatnyer. Oklah ek... Ni nak solat subuh n pastu trus tido. Aku belum tido lg ni...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Sambung balik tulis blog. Skrg dah masuk hari baru, dah lebih 12 mlm. Aku baru jer lps lyn citer Memoirs Of A Geisha dgn Fizah. Quite ok citer tu, tp pjg sgt la.. Ni rasenyer nak tido awal sbb arini mmg tak cukup tido. Esok takde klas gak tp nak gi pejabat fakulti, jumpa PA n carik lecturer jap. Pastu rasenyer nak gi beli tiket kat Sri Putri. Tp sampai skrg ni aku tak putuskan lg nak balik umah hari aper. Maybe Sabtu pg kot. Pastu tak tau lg nak balik UTM semula hari aper. Paling awal Khamis tp aku bukan ader klas pun nak balik awal2... Erm...



Tuesday, January 03, 2006

aduhhh...

Bosan...bosan...bosan...Dah tak tau nak watpe lg ni.. Sepanjang hari duk mengadap internet n dgr lagu. Lama2 bosan gak. Erm... Mlm td tido lewat sampai dkt kul 4 sbb download lagu. Hehe. Tp siang td tak tido ptg pun. Pg ni nanti kul 4 nak gi teman Syahril tgk bola kat Aliff. Arsenal lwn Manchester United. Pg2 buta tu... Ni kang mesti gaduh2 mulut punyer la dgn dier tu. Ape2 jer la. Aku pun tgh bosan ni. Malas ar nak tido... Oklah, nak lyn bende lain plak.



Monday, January 02, 2006

Kebosanan tahap melampau nih...

    Termasuk arini dah seminggu lebih aku duk bercuti kat UTM ni. Hehe. Itulah istilah yg aku rasa paling sesuai dan tepat kot utk menggambarkan hidup aku skrg ni. Apa taknyer... Satu kuliah pun blom ader lg, maklumla sem ni amik 6 kredit jer so terlalu relax. 3 kredit dah daftar tp 3 kredit lg kena tunggu utk seksyen subjek tu dibukak. So setiap hari adalah hujung minggu bg aku. Bosan giler wei... Dah tak tau nak gi maner dah kat JB ni.



    Minggu ni kena balik umah plak raya haji sbb mak aku suh teman dier antar adik aku Baby balik MRSM Taiping. Nak tak nak kena balik gak sbb adik aku Hairi dah balik minggu ni antar keta yg kitorg bawak ke UTM aritu. Kalau ikutkan hati malas jer nak balik sbb baru jer lg kat sini tp biler difikirkan duk kat UTM pun takde nak watpe, so aku nak balik. Balik baper lama ek? Boleh cuti seminggu tu sbb kuliah tak konpem lg. Wahh... Setakat ni hari yg ader kuliah Isnin n Selasa jer tp konpem minggu dpn ramai yg burn klas Isnin. Selasa dah tentu cuti raya. Ermmm... Aku balik umah sampai Ahad la kot.. Hehe...



    Ni tak abis lg jeles kat sorang lg adik aku, Saza. Amboi... Best btul dier gi bercuti kat Sarawak dgn pakcik, makcik n sepupu aku. Dr hari jumaat sampai pg td baru balik semenanjung. Tak sedar diri btul klas kat INTEC tu dah nak mula. Blaja betul2 Saza... Amik A-Level tu elok2. Bln 9 nak fly dah kan? Nanti fly gi UK org nak join skali. Hehehe...



Sunday, January 01, 2006

New Year 2006

    Happy New Year 2006!!! Tahun 2006 ni tahun yg bermakna bg aku. Tak lama lg aku dah nak abis blaja. Selamat tinggal UTM. Hehe poyo jer.. Padahal baru jer bukak sem yg baru. Bkn aper, aku sedar sekarang ni umur pun dah makin meningkat, tahun ni aku nak masuk 23 dah pada 15 Mei nanti. Aku dapat rasakan diri aku dah makin tua. Tp pemikiran dan gaya hidup aku rasenyer masih blom berumur nak 23 tahun pun. Hehe...



    So, tahun 2006 ni aku nak berfikir lebih positif dah matang. Malas la nak fikir sgt benda remeh temeh ni. Aper2 yg berlaku kat sekeliling aku, aku akan amik dr perspektif yg positif. Aku nak banyak2 kan bersabar dengan segala hal. Mane tau, mungkin kesabaran kita selama ni akan terbalas dengan kuasa Allah. Aku nak jadi happy selalu! Biarlah semuanya berjalan dgn mengikut takdir seperti yg telah ditentukan.



    Aku akan tetap berkawan dgn semua org tak kira org tu baik atau jahat maner pun. Bagi aku semua itu adalah pengalaman yg amat berguna tetapi terpulang pada kita sendiri utk menilai baik dan buruknya dan selagi seorg kawan itu pandai menghormati kita. Lagi pun selama ni aku dah bergaul dgn mcm2 org dan berkongsi pengalaman dgn org sekitar aku ni. Setiap yg jahat tu tak semestinya akan jahat selamanya tetapi org yg baik kita blom tentu lg di mana jahatnya nanti. Setiap kwn2 aku ader keistimewaan diorg yg tersendiri. So, aku amat menyayangi kwn2 dan org sekitar aku ni sgt2.



    Sejak ketiadaan 2 org sahabat baik kat UTM ni, mmg terasa kehilangan sgt2. Rindu sgt2 kat Kak Emi dgn Yana yg dah abis study n tgh berusaha carik keja skrg ni. All the best utk korang. Rindu btul nak lepak2 sama2 dgn korang. Takpela, sudah sampai masanya kita ambil haluan sendiri tp harap2 kita tetap keep in touch sampai bila2.



    Lastly, semoga tahun baru akan membawa sinar baru dlm hidup kita semua.



p/s: Ptg td gi CS jln2 dgn Fizah. Tgk suasana ptg thn baru. Klu kuar mlm sure jam punyer. Jln2 pastu mkn cheese cake kat Secret Recipe saje jeleskan Yana kat umah. Hehe. Pastu gi kaunter perfume test perfume mahal. Aku dah simpan azam nak beli perfume Lancome Miracle. Biler la bleh dpt ek..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...