Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, December 21, 2006

hujan oh hujan..

Masuk hari ni, dah 4 hari hujan turun tak henti2 kat umah aku ni. Kat tempat lain dah banjir dah, alhamdulillah Negeri Sembilan ni tak banjir just kat certain2 tempat je la tp bukan kat sini. Baca paper pg td, JB banjir. Aku dpt bayangkan hujan kat sana sbb dulu time study kat UTM dulu pun kalau hujan turun, mmg lebat pastu sejuk sgt2. UTM kat atas bukit so takde hal. Kolej aku dulu pun Kolej 13, kolej kat atas bukit dan aku plak duduk kat tingkat paling atas, aras 5. Yang tak best duduk kat tempat paling tinggi ni, bila guruh dgn petir, kitorg rasa dekat sgt dan bergegar. Huhu.. Yg best sbb dpt pemandangan cantik, nampak pemandangan dalam UTM sehinggalah ke JB. Sbb tu best bila tahun baru, boleh nampak byk bunga api dr dlm bilik je. Takyah nak kuar jauh2. Kenangan2..



Wednesday, December 20, 2006

hujan oh hujan...

Masuk hari ni, dah 4 hari hujan turun tak henti2 kat umah aku ni. Kat tempat lain dah banjir dah, alhamdulillah Negeri Sembilan ni tak banjir just kat certain2 tempat je la tp bukan kat sini. Baca paper pg td, JB banjir. Aku dpt bayangkan hujan kat sana sbb dulu time study kat UTM dulu pun kalau hujan turun, mmg lebat pastu sejuk sgt2. UTM kat atas bukit so takde hal. Kolej aku dulu pun Kolej 13, kolej kat atas bukit dan aku plak duduk kat tingkat paling atas, aras 5. Yang tak best duduk kat tempat paling tinggi ni, bila guruh dgn petir, kitorg rasa dekat sgt dan bergegar. Huhu.. Yg best sbb dpt pemandangan cantik, nampak pemandangan dalam UTM sehinggalah ke JB. Sbb tu best bila tahun baru, boleh nampak byk bunga api dr dlm bilik je. Takyah nak kuar jauh2. Kenangan2..



Saturday, December 09, 2006

i had such a great time in Penang n Perak. gi jln2 ke Penang n Perak

Best sangat dpt pegi jln2 ke Penang and Perak dengan family selama 4 hari 3 malam. Banyak benda yg nak diceritakan and byk gambar yg nak dikongsi tp skrg ni tak sempat. Lain kali aku sambung cerita. Ok?



Thursday, November 30, 2006

"Welcome To The Black Parade"


When I was a young boy,
My father took me into the city
To see a marching band.

He said, "Son when you grow up,
would you be the savior of the broken,
the beaten and the damned?"
He said "Will you defeat them,
your demons, and all the non-believers,
the plans that they have made?"
"Because one day I'll leave you,
A phantom to lead you in the summer,
To join The Black Parade."

When I was a young boy,
My father took me into the city
To see a marching band.
He said, "Son when you grow up,
would you be the savior of the broken,
the beaten and the damned?"

Sometimes I get the feeling she's watching over me.
And other times I feel like I should go.
And through it all, the rise and fall, the bodies in the streets.
And when you're gone we want you all to know.

We'll carry on,
We'll carry on
And though you're dead and gone believe me
Your memory will carry on
We'll carry on
And in my heart I can't contain it
The anthem won't explain it.

A world that sends you reeling from decimated dreams
Your misery and hate will kill us all.
So paint it black and take it back
Let's shout it loud and clear
Defiant to the end we hear the call

To carry on
We'll carry on
And though you're dead and gone believe me
Your memory will carry on
We'll carry on
And though you're broken and defeated
Your weary widow marches

On and on we carry through the fears
Ooh oh ohhhh
Disappointed faces of your peers
Ooh oh ohhhh
Take a look at me cause I could not care at all

Do or die, you'll never make me
Because the world will never take my heart
Go and try, you'll never break me
We want it all, we wanna play this part
I won't explain or say I'm sorry
I'm unashamed, I'm gonna show my scar
Give a cheer for all the broken
Listen here, because it's who we are
I'm just a man, I'm not a hero
Just a boy, who had to sing this song
I'm just a man, I'm not a hero
I! don't! care!

We'll carry on
We'll carry on
And though you're dead and gone believe me
Your memory will carry on
We'll carry on
And though you're broken and defeated
Your weary widow marches on

Do or die, you'll never make me
Because the world will never take my heart
Go and try, you'll never break me
We want it all, we wanna play this part (We'll carry on)

Do or die, you'll never make me (We'll carry on)
Because the world will never take my heart (We'll carry on)
Go and try, you'll never break me (We'll carry)
We want it all, we wanna play this part (We'll carry on)





Msg116259748387_1



MCR RockZ !



Friday, November 24, 2006

MAHA 2006

Pengalaman yg best tentang MAHA 2006:



1.  Pameran paling best yg penah aku pegi.
2.  Pameran paling memakan masa utk dilawati. Aku pegi smlm dr pukul 12 tgh hari sampai 9 malam. Bayangkan..
3.  Pameran paling besar yg penah aku lawat.
4.  Pameran yg paling memberikan pengalaman yg adventure. Selesa sgt2 bila dlm khemah ber'aircond', kdg2 panas terik bile kat luar, kdg2 hujan lebat dan kadang2 sakit kaki yg tak terhingga. Paling adventure sbb naik tram yg penuh sesak. Best woo, siap bleh lumba2. Haha..
5.  Pameran yg ade segalanya. Dr makanan, pokok, binatang, jentera dan produk2 yg best.
6.  Pameran yg paling mendapat sambutan menggalakkan. Traffic jam 1 jam lbh slps tol Serdang, sbb tu sampai kul 12 tgh ari, kalau tidak mesti lagi awal dah sampai.
7.  Pameran yg paling membuatkan kita byk berjalan. Sape2 tak kuat berjalan aku nasihatkan korang takyah gi.
8.  Pameran paling seronok yg penah aku lawati. Seronok tgk ramai org dtg bawak family masing2 walaupun sesak.
9.  Pameran tanpa mengira umur. Tua, muda dan kanak-kanak.
10. Pameran yg paling berbaloi utk dikunjungi. Walaupun awal2 terperangkap dlm traffic jam, parking jauh, kena jln jauh, kawasan yg nak lawat byk,besar dan jauh2, kena berebut naik tram dgn van, berhujan, berpanas dan sebagainya, aku yakin ini mmg berbaloi.



Itulah serba sedikit pasal MAHA 2006 yg aku lawati dgn mak n adik2 aku serta 1 family sepupu aku n pakcik, makcik dan jugak Uwan(nenek) aku. Tabik giler kat nenek aku yg masih kuat jln jauh tanpa mengadu penat.



MAHA 2006

Pengalaman yg best tentang MAHA 2006:

1. Pameran paling best yg penah aku pegi.
2. Pameran paling memakan masa utk dilawati. Aku pegi smlm dr pukul 12 tgh hari sampai 9 malam. Bayangkan..
3. Pameran paling besar yg penah aku lawat.
4. Pameran yg paling memberikan pengalaman yg adventure. Selesa sgt2 bila dlm khemah ber'aircond', kdg2 panas terik bile kat luar, kdg2 hujan lebat dan kadang2 sakit kaki yg tak terhingga. Paling adventure sbb naik tram yg penuh sesak. Best woo, siap bleh lumba2. Haha..
5. Pameran yg ade segalanya. Dr makanan, pokok, binatang, jentera dan produk2 yg best.
6. Pameran yg paling mendapat sambutan menggalakkan. Traffic jam 1 jam lbh slps tol Serdang, sbb tu sampai kul 12 tgh ari, kalau tidak mesti lagi awal dah sampai.
7. Pameran yg paling membuatkan kita byk berjalan. Sape2 tak kuat berjalan aku nasihatkan korang takyah gi.
8. Pameran paling seronok yg penah aku lawati. Seronok tgk ramai org dtg bawak family masing2 walaupun sesak.
9. Pameran tanpa mengira umur. Tua, muda dan kanak-kanak.
10. Pameran yg paling berbaloi utk dikunjungi. Walaupun awal2 terperangkap dlm traffic jam, parking jauh, kena jln jauh, kawasan yg nak lawat byk,besar dan jauh2, kena berebut naik tram dgn van, berhujan, berpanas dan sebagainya, aku yakin ini mmg berbaloi.

Itulah serba sedikit pasal MAHA 2006 yg aku lawati dgn mak n adik2 aku serta 1 family sepupu aku n pakcik, makcik dan jugak Uwan(nenek) aku. Tabik giler kat nenek aku yg masih kuat jln jauh tanpa mengadu penat.



Thursday, September 21, 2006

Aku yg kuat berjalan! Hehe..

Tajuk tu bunyi nye cam aku ni jahat sgt la pulak! Kaki merayap. Hehe. Tp itu sume bkn kehendak aku tau, walaupun sbnrnye aku suka sgt jln2 ni. Tp kalau dah tiap2 hari berjalan sampaikan aku pun dah takde mase duk umah, pastu aku pun rindu mkn kat umah sbb kalau aku merayap, dah tentu aku makan kat luar. Huhu. Cam complicated plak. Hehe.



Sebenarnye camni, aku nak cite sebyk mane yg aku merayap dlm 2-3 minggu  kebelakangan ni. 3 minggu sblm ni, family aku busy sgt2 uruskan adik aku Saza nak ke UK. Bayangkan la segala persiapan die dan perbelanjaan die. Mmg tiap2 hari ade je hal nak diselesaikan. Dan hampir tiap2 hari tu jugak aku dgn adik aku ke Seremban atau mane2 saje utk shopping brg2 die uruskan dokumen.



And then 2 minggu sblm ni, rumah aku pulak buat kenduri. Byk jugak kena buat persiapan. Pastu kena amik adik aku yg blaja kat Taiping tu lg. Nasib baik amik kat Seremban je. Setiap hari pegi Seremban. Dah naik muak. Then Jumaat lps 15hb, g KLIA antar Saza naik flight. Sabtu tu boleh relax la jugak. pastu Ahad aku ke Sunway plak temankan Hairi g interview. Sambil tunggu die aku merayap la ke Sunway Pyramid sorg2. Ntha bape kali Sunway Pyramid tu aku tawaf. Sampai dah hafal la ceruk2 butik tu kat mane. Korang nak g butik mane? Levi's? Padini? Aku boleh bgtau kat wing mane n tingkat bape. Hebat tak? Hehe. Bile letih berjln, aku duduk jap kat bangku batu tgk2 org. Ataupun aku tgk bdk2 main ice skating kat bwh tu. Teringat plak time aku adik-beradik main ice skating kat situ gak tahun lps. Ntah mcm mane la org lain tgk kitorg jatuh agaknye.. Hehe. Last skali lps adik aku abis interview, kiotg mkn tgh hari buffet kat Hatrz. Time ni plak, ingat zaman aku study kat MRSM Jasin dulu. Kalau outing ke Mahkota Parade, tak sah kalau tak mkn kat Hartz. Sampai nak pecah perut mkn buffet ayam selama 2 jam. Kalau zaman tu harga die RM13.90 utk dewasa, sekarang ni dah 6 tahun berlalu harganye RM17.90 plak.



Dan hari ini plak, aku ke Shah Alam. For the same reason, temankan Hairi g interview. Aku yg kebosanan ni melepak la kat tempat yg paling dekat, TESCO. Bosan giler! So, skrg ni aku dah pandai dah selok belok kat Sunway n Shah Alam. Tak sesat punyela! Maybe lps ni aku nak ke Bukit Kiara plak. Utk ape? Nanti2 aku cite lg k.. Bubbye!



panjang kaki

Tajuk tu bunyi nye cam aku ni jahat sgt la pulak! Kaki merayap. Hehe. Tp itu sume bkn kehendak aku tau, walaupun sbnrnye aku suka sgt jln2 ni. Tp kalau dah tiap2 hari berjalan sampaikan aku pun dah takde mase duk umah, pastu aku pun rindu mkn kat umah sbb kalau aku merayap, dah tentu aku makan kat luar. Huhu. Cam complicated plak. Hehe.

Sebenarnye camni, aku nak cite sebyk mane yg aku merayap dlm 2-3 minggu kebelakangan ni. 3 minggu sblm ni, family aku busy sgt2 uruskan adik aku Saza nak ke UK. Bayangkan la segala persiapan die dan perbelanjaan die. Mmg tiap2 hari ade je hal nak diselesaikan. Dan hampir tiap2 hari tu jugak aku dgn adik aku ke Seremban atau mane2 saje utk shopping brg2 die uruskan dokumen.

And then 2 minggu sblm ni, rumah aku pulak buat kenduri. Byk jugak kena buat persiapan. Pastu kena amik adik aku yg blaja kat Taiping tu lg. Nasib baik amik kat Seremban je. Setiap hari pegi Seremban. Dah naik muak. Then Jumaat lps 15hb, g KLIA antar Saza naik flight. Sabtu tu boleh relax la jugak. pastu Ahad aku ke Sunway plak temankan Hairi g interview. Sambil tunggu die aku merayap la ke Sunway Pyramid sorg2. Ntha bape kali Sunway Pyramid tu aku tawaf. Sampai dah hafal la ceruk2 butik tu kat mane. Korang nak g butik mane? Levi's? Padini? Aku boleh bgtau kat wing mane n tingkat bape. Hebat tak? Hehe. Bile letih berjln, aku duduk jap kat bangku batu tgk2 org. Ataupun aku tgk bdk2 main ice skating kat bwh tu. Teringat plak time aku adik-beradik main ice skating kat situ gak tahun lps. Ntah mcm mane la org lain tgk kitorg jatuh agaknye.. Hehe. Last skali lps adik aku abis interview, kiotg mkn tgh hari buffet kat Hatrz. Time ni plak, ingat zaman aku study kat MRSM Jasin dulu. Kalau outing ke Mahkota Parade, tak sah kalau tak mkn kat Hartz. Sampai nak pecah perut mkn buffet ayam selama 2 jam. Kalau zaman tu harga die RM13.90 utk dewasa, sekarang ni dah 6 tahun berlalu harganye RM17.90 plak.

Dan hari ini plak, aku ke Shah Alam. For the same reason, temankan Hairi g interview. Aku yg kebosanan ni melepak la kat tempat yg paling dekat, TESCO. Bosan giler! So, skrg ni aku dah pandai dah selok belok kat Sunway n Shah Alam. Tak sesat punyela! Maybe lps ni aku nak ke Bukit Kiara plak. Utk ape? Nanti2 aku cite lg k.. Bubbye!



Saturday, September 16, 2006

adik aku Saza dah berlepas ke UK (University of Leeds)

Hari ni pagi2 lg dah bangun nak antar Saza ke KLIA. Memandangkan kena berada kat KLIA kul 8.30 pd, so kami satu family bertolak dr rumah pukul 6 pg lbh2, takut kalau ape2 jadi kat tgh jalan. Gile awal pagi. Gelap. Bdk2 skolah pun baru nak bangun tido agaknye. Hehe.



Sampai kat KLIA hampir2 8.30 pg. Mmg ngam2 je. Sambil2 tunggu Saza check in, aku dgn adik aku sorang lg merayap la satu KLIA. Tak lama lps tu, tiba plak segerombolan family aku lg. Hehe. My sepupu2, pakcik2 n makcik. Meriah sunnguh KLIA tu. Mcm hari raya plak padahal baru je berkumpul Ahad lps sbb umah aku wat kenduri tahlil n doa selamat. Siap boleh picinic mkn sandwich lg yg Acik aku bawak. Best2.



Dkt nak kul 10.30 pg, Saza pun dah nak masuk ke departure hall. Tp ade lg segerombolan family maklong aku plak yg baru sampai sbb keta wat hal, itupun Pak Uda aku yg g amik diorg jap. Sepupu aku Kak Long n Kak Ngah n anak diorg pun ade. Lg la meriah dgn anak2 buah aku tu. Berlari sana-sini. Tak cukup tempat dah diorg nak panjat. Diorg dtg ramai2 ni sume sbb masing2 nak bg motivasi kat anak2 diorg supaya blaja rajin2 supaya dpt g oversea cam adik aku Saza. Salah satu ayat mak cik aku kat cucu die, "Tgk, Mak Lang tu nak gi blaja jauh tu, naik kapal terbang. Kena blaja rajin2 kalau nak jadi mcm Mak Lang". Lgpun, ni last time nak jumpa Saza. Maybe 3 tahun kat Leeds nnti die tak balik (die yg tak nak balik, nak jln2 kat Europe la konon...).



Lps je Saza masuk ke deparutre hall, kitorg tunggu lg kat Anjung tinjau KLIA tu. Nak tunggu gak sampai flight die berlps. Tepat jam 12 tgh hari, flight die selamat berlps.



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++



*edited



Saza selamat sampai kat London pukul 1.30 pg.



Friday, September 15, 2006

adik aku ke UK

Hari ni pagi2 lg dah bangun nak antar Saza ke KLIA. Memandangkan kena berada kat KLIA kul 8.30 pd, so kami satu family bertolak dr rumah pukul 6 pg lbh2, takut kalau ape2 jadi kat tgh jalan. Gile awal pagi. Gelap. Bdk2 skolah pun baru nak bangun tido agaknye. Hehe. Sampai kat KLIA hampir2 8.30 pg. Mmg ngam2 je. Sambil2 tunggu Saza check in, aku dgn adik aku sorang lg merayap la satu KLIA. Tak lama lps tu, tiba plak segerombolan family aku lg. Hehe. My sepupu2, pakcik2 n makcik. Meriah sunnguh KLIA tu. Mcm hari raya plak padahal baru je berkumpul Ahad lps sbb umah aku wat kenduri tahlil n doa selamat. Siap boleh picinic mkn sandwich lg yg Acik aku bawak. Best2. Dkt nak kul 10.30 pg, Saza pun dah nak masuk ke departure hall. Tp ade lg segerombolan family maklong aku plak yg baru sampai sbb keta wat hal, itupun Pak Uda aku yg g amik diorg jap. Sepupu aku Kak Long n Kak Ngah n anak diorg pun ade. Lg la meriah dgn anak2 buah aku tu. Berlari sana-sini. Tak cukup tempat dah diorg nak panjat. Diorg dtg ramai2 ni sume sbb masing2 nak bg motivasi kat anak2 diorg supaya blaja rajin2 supaya dpt g oversea cam adik aku Saza. Salah satu ayat mak cik aku kat cucu die, "Tgk, Mak Lang tu nak gi blaja jauh tu, naik kapal terbang. Kena blaja rajin2 kalau nak jadi mcm Mak Lang". Lgpun, ni last time nak jumpa Saza. Maybe 3 tahun kat Leeds nnti die tak balik (die yg tak nak balik, nak jln2 kat Europe la konon...). Lps je Saza masuk ke deparutre hall, kitorg tunggu lg kat Anjung tinjau KLIA tu. Nak tunggu gak sampai flight die berlps. Tepat jam 12 tgh hari, flight die selamat berlps. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ *edited Saza selamat sampai kat London pukul 1.30 pg.


Tuesday, September 05, 2006

friends at my convocation

Img_2029



frens at my convocation

Img_2029



Wednesday, August 30, 2006

konpius+bengang

Kenapa org yg dah lama menghilang tiba2 dtg carik aku n tegur aku lg? Macam tak penah ade ape2 yg berlaku? Ape aku nak buat ni?



bengang giler!

Kenapa org yg dah lama menghilang tiba2 dtg carik aku n tegur aku lg? Macam tak penah ade ape2 yg berlaku? Ape aku nak buat ni?



Tuesday, August 01, 2006

BUTTONS



Im telling ya loosen up my buttons babe (uh huh)
But you keep frontin babe (uh)
Say what you gon' do to me (uh huh)
But i see nothin' (uh)

Typical,hardly the type although
I like him physical, dont leave me askin for more
Im a sexy mama
Who knows just how to get what I wanna
What i wanna do is bring this on ya
That backup the things that I told ya
You been sayin all the right things all along
But I can't seem to get you over here to help take this off

Baby can't you see
How these clothes are fittin on me
And the heat comin from this beat
Im about to blow, I dont think you know

Im tellin ya loosen up my buttons babe (uh huh)
But you keep frontin babe(uh)
Say what you gon' do to me (uh huh)
But i aint see nothin' (uh)

You say your a big boy, but I cant agree
Cuz I love...you said you had... been putin' on me
I wonder if im just too much for you
Wonder, if my kiss dont make you just...
Wonder, what i'd do next for you
What you wanna do
Take a chance to recognize that this could be yours
I could see just like most guys
That your game don't please

How these clothes are fittin on me
And the heat comin from this beat
Im about to blow, I dont think you know

Im tellin ya loosen up my buttons babe (uh huh)
But you keep frontin babe(uh)
Say what you gon' do to me (uh huh)
But I aint see nothin' (uh)



Thursday, July 20, 2006

erm...

aku tak aktif kat sini la.. aku banyak abiskan masa kat frenster!
takpe.. satu hari aku akan cuba aktif di sini pulak.


Friday, July 14, 2006

Hips Don't Lie

Ladies up in here tonight
No fightin', no fightin'
We got the refugees up in here
No fightin', no fightin'



Shakira, Shakira



I never really knew that she could dance like this
She makes a man want to speak Spanish
Como se llama, bonita, mi casa, su casa
Shakira, Shakira



Oh baby when you talk like that
You make a woman go mad
So be wise and keep on
Reading the signs of my body



I'm on tonight
You know my hips don't lie
And I'm starting to feel it's right
All the attraction, the tension
Don't you see baby, this is perfection



Hey Girl, I can see your body movin'
And it's driving me crazy
And I didn't have the slightest idea
Until I saw you dancin'



And when you walk up on the dance floor
Nobody cannot ignore the way you move your body, girl
And everything so unexpected - the way you right and left it
So you can keep on shaking it



I never really knew that she could dance like this
She makes a man want to speak Spanish
Como se llama, bonita, mi casa, su casa
Shakira, Shakira



Oh baby when you talk like that
You make a woman go mad
So be wise and keep on
Reading the signs of my body



And I'm on tonight
You know my hips don't lie
And I am starting to feel you boy
Come on lets go, real slow
Don't you see baby asi es perfecto



Oh I won't deny my hips don't lie
And I am starting to feel it's right
All the attraction, the tension
Don't you see baby, this is perfection
Shakira, Shakira



Oh boy, I can see your body moving
Half animal, half man
I don't, don't really know what I'm doing
But you seem to have a plan
My will and self restraint
Have come to fail now, fail now
See, I am doing what I can, but I can't so you know
That's a bit too hard to explain



Baila en la calle de noche
Baila en la calle del dia



Baila en la calle de noche
Baila en la calle del dia



I never really knew that she could dance like this
She makes a man want to speak Spanish
Como se llama, bonita, mi casa, su casa
Shakira, Shakira



Oh baby when you talk like that
You know you got me hypnotized
So be wise and keep on
Reading the signs of my body



Senorita, feel the conga, let me see you move like you come from Colombia



Mira en Barranquilla se baila asi, say it!
Mira en Barranquilla se baila asi



Yeah
She's so sexy every man's fantasy a refugee like me back with the Fugees from a 3rd world country
I go back like when 'pac carried crates for Humpty Humpty
I need a whole club dizzy
Why the CIA wanna watch us? [Shakira/Wyclef Jean]
Colombians and Haitians
I ain't guilty, it's a musical transaction
No more do we snatch ropes
Refugees run the seas 'cause we own our own boats



I'm on tonight, my hips don't lie
And I'm starting to feel you boy
Come on let's go, real slow
Baby, like this is perfecto



Oh, you know I won't deny and my hips don't lie
And I am starting to feel it's right
The attraction, the tension
Baby, like this is perfection



No fightin'
No fightin'



Tuesday, April 25, 2006

haha

    Baru je balik dr JUSCO Tebrau. Tgk wayang citer Ice Age. Hehe. Dah takde citer lain dah nak tgk, n kitorg pun nak cepat balik. Dtg2 je trus tgk citer ape yg ade. Best btul mkn pop corn dgn minum vanilla coke berdua dlm wayang. Hehehehe... Yes, dpt gak amik gambar dgn die balik td. Haha. Muka main2.. Sbnrnye tgh hari smlm dah kuar dah tp arini kuar lg sbb esok dah nak balik umah dah. Last tu tu nak jumpe kat sini. Lps ni jumpe kat tempat lain plak la.. So, mlm ni kena packing brg2 yg sgt byk ni. Pg esok trus nak balik umah. Ai.. Malas tul la..



Sunday, April 23, 2006

tamat sudah pengajianku kat UTM

    Dah lame tak update frenster ni. Sbnrnye merajuk kat seseorg so trus tak nak bukak internet. Lgpun busy dgn final exam. Hehe. Padahal 2 paper je... So, ptg td adalah last paper aku kat UTM ni n aku dah nak grad dah pun. Seronoknye... Tp ader gak skit2 tak best sbb kena tingggalkan UTM yg menyimpan seribu kenangan ni. Cewah! Hehe. Tp mmg btul, takleh disangkal lg. Ptg td abis je exam teman Fizah gi shopping tp aku lak yg shopping nye. Hehe. Dpt sehelai baju. mlm ni plak lepak JUSCO, Fizah shopping lg.



    So, ptg sok nak kuar. Haha. Padahal baru je jumpe nak exam aritu. Ntahla, makin nak exam lg menggila plak kuar. Dua2 tension kot.. Hehe. Bile nak balik umah ek? Ntah, tak tau lg nak balik biler. Barang pun blom packing lg n kena balik drive sendiri lorr... Huhu. Weekend ni nak gi Taiping melawat adik aku Baby kat MRSM tu. Dan minggu dpn aku akan dtg semula ke UTM utk angkut barang2 lagi yang still tinggal. Haha. Barang aku byk sgt, sampai kena angkut ulang2 kali. Yelah, sem ni giler btul beli baju. Penuh 2 almari kat dalam bilik ni. Tu blom lg komputer, pastu buku2, kasut n sandal yang berkotak-kotak. Adoi.. Byk btul barang. Ni nanti balik rumah pening plak nak susun barang2 nak letak kat dalam bilik. Aduh, penuh plak bilik aku kat umah tu.



   Oklah ek, ngantuk dah. Ni pun tgh tunggu mesin basuh habis basuh baju. Bkn baju aku, tp baju org lain. esok sambung tenet lg, nnti Isnin dah nak pulangkan wireless ni. So lps ni aku online dari rumah plak la ye.. Nak carik keja ni.



Monday, April 10, 2006

Baby, Happy Birthday...

Special for my sister... Baby.



HAPPY BIRTHDAY !!! Sweet 17 !



nothing

Bangun tido, tgk tv, baca surat khabar, mkn dan tgk tv lagi. Hehe. Itulah rutin seharian aku kat rumah. Ptg td pegi Bahau pam tayar keta, isi minyak pastu beli biskut Jacob utk diposkan kat Baby. Ish, adik aku ni, duduk jauh pun mcm2 dia nak. Apesal tak beli je kat Taiping tu..???



Sunday, April 09, 2006

it feels great to be home...

Yes, i'm home but just for a week, maybe.. Don't know la nak tinggal bape lama kat rumah. Exam 20 hb, study pun tak lagi ni! Huhuhuhu...



Naik bas ke Seremban dalam pukul 8.15 pg and sampai di Terminal 1 pukul 11.15 pg. Then terpaksa tunggu adik sy, Saza yg blom sampai lagi. Dia amik bas dr Shah Alam pukul 10.45 pg tetapi sebelum tu, pagi2 buta dah menyemak dgn kwn2 dia kat depan kilang Cadbury sbb nak rebut coklat. Cadbury buat jualan kilang selama 3 hari, so kena rebut coklat tu, kalau tidak mmg tak dapat. Turun je bas kul 12, dia carik aku and tunjukkan kat aku coklat yg dia rebut pg td. Hahaha... Penuh dlm satu beg plastik besar, sumenye brharga RM20. Sgt murah sbb coklat2 tu sumenye dalam 'gift pack'. Packaging yg sgt cantik.



Dah simpan beg2 kitorg kat tempat selamat, kitorg pun mula merayau-rayau dan shopping. Oh ye, sblm tu naik kat GSC beli tiket wayang, kitorg nak tgk GUBRA. Sambil tunggu wayang pukul 2.30 ptg, pegi la jln2. Giler rambang mata kalau jalan dgn Saza, sume bende kalau boleh kitorg nak beli. Geram btul tgk baju2 kat situ, dan satu benda yang aku takleh nak elak, kalau masuk Watson mesti nak beli something. Dah la aku amik catalog yg terbaru n tgk ape2 yg special, skali terpandang eyeshadow Za 10ct yg RM 27 slalunye tp skrg ni hanya RM19.90. Huhu... Mmg takleh tahan, trus je beli. Penat plak tu pusing2 byk kali nak cari beg utk kasi hadiah kat adik yg sorang lagi, Baby. Takleh tangguh lagi, kena beli jugak sbb dia dah tanye, lg pun besday dia 10hb ni. Huhu, melayang lg duit.



Saza plak dah bising2 lapar sbb tak mkn ape2 dr pagi. So stop jap jln2 dan pegi mkn KFC, Saza mmg tak mkn bende lain, KFC je yg dia nampak. Hehe. Dah mkn trus gi tgk wayang. Best gak cite Gubra tu, cam Sepet gak. Ada nilai seni yang tinggi. Abis tgk wayang, jln2 lg sbb blom lg beli beg utk Baby, td tu baru survey je dulu. Last2 beli la satu beg 'Wild Channel'. Pokai dah ni, duit terbang melayang. Yelah, aku sgt pelik sbb skrg ni aku sgt byk berbelanja. RM500 mak masukkan tak sampai sebulan dah abis dan aku tak nampak bende2 yang aku beli. Huhu.. Adakah sy semakin boros? Pelikla..



Dah puas merayap dan dah beli barang yang mak pesan, kitorg nak balik la. Tp nak balik kena berebut bas dulu. Haha. Takpe, kami adik-beradik mmg sgt bagus dlm hal ni. Dah byk pengalaman dah kalau naik bas, lagipun kitorg berdua, so saling bantu membantu. Saza akan beratur dpn skali tempat bas berenti dan aku plak back-up dia dari blkg, maklumla aku ni tinggi so org lain susah nak potong aku. Aku akan pastikan Saza lps naik dulu, aku kan halang org lain berebut-rebut dgn dia. Hahaha. Kami sgt hebat! Selalunya dpt naik paling awal. Hujan lebat ptg ni, kat spjg jln ade certain tempat yg banjir so sampai rumah pun lewat, dah dekat pukul 8 mlm. Hehe... Seronok!



Penatla... Tp aku happy balik rumah sbb duduk kat UTM tu akan buat aku susah hati dan sakit hati. Kat umah aku lebih tenang sbb takde org kacau. Bagus! Okla, nak pegi menonton tv puas2. Bye!



Saturday, April 08, 2006

settle..!

Oh ye, baru je balik dari beli tiket. Huhu.. Pagi esok naik bas kat Sri Putri pukul 7.45 pagi. Awal giler ni, punye la semangat nak jumpa adik aku kat Seremban. Hahaha..



Arini dah settle sume bende. Assignment dah pulun abis-abisan mlm td n dah antar pun ni td. Baju2 sume dah siap basuh. Buku2 pinjam kat library akan dipulangkan mlm ni. Kemas beg pun mlm ni.



So sume bende dah settle, aku bleh balik dengan gembiranye.. Nak exam final nanti aku dtg la balik ke UTM ni.. Huhuhu...



Friday, April 07, 2006

huh!

Baru je balik bilik. Kul 8.00 mlm td klas utk Management, pastu gi mkn kat payung. Alhamdulillah, klas dah abis. So, aku dah bleh balik umah. Hahaha... Esok nak pegi Sri Putri beli tiket utk balik, then nak print assignment and lastly antar assignment. Mlm plak nak gi library pulangkan buku2 yg bertimbun ni. Penat dah simpan lama2. Hehe. Then pagi Sabtu nak cabut gi Seremban. Kahkahkahkah...



Thursday, April 06, 2006

yea...

Sabtu ni nak balik umah. Nak naik bas ke Seremban, dah janji dgn adik aku Saza yg study kat INTEC tu jumpa kat sana, kitorg nak enjoy2 n tgk wayang sama2. Maklumlah minah tu baru je balik dr Cameron Highland minggu lps, mesti bwk balik something utk kakak die yg tersayang ni. Hahahaha.. Pastu nanti balik rumah dah ade program nak main bowling dgn Saza. Dgr cite konon2 dah terer...





Ape lg ek? Oh ye, awal bukan Mei ni nak gi MRSM Taiping lagi. Melawat adik aku yg Baby tu plak. Tadi mak aku call n bagitau aku yg Baby nak kakak die ni datang skali. Ayat die, " Mak dtg nanti ajak la kakak skali...". Huhu.. Rindu ke Bi? Ke ko tak sabar nak tuntut hadiah besday? Huhu. Matila org, hadiah utk Baby blom beli lagi. Kih..kih..kih.. Baiklah Bi, minggu ni org beli dgn Akei.



Tuesday, April 04, 2006

America's Next Top Model. Sape yg akan menang?

Antara model2 America's Next Top Model yg tinggal setakat ni, sape yg akan menang ek? Sume lawa2... Tinggi pun masing2 lebih 5' 8". Huhu tinggi giler.. Jeles ar..





1 2 34 5 6 7 8 9



Untitled



Aku suka Jade, Molie Sue dan Sara. Hehe...



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



Updated 10.45pm : Aku bengang tp tak sebengang siang td! Huh! Sabtu ni nak balik umah ar. Bosan ar kat sini...







aduhhh...

Ei lambatnye abis klassss.... Aku tak sabar nak balik umah dah ni.. Tinggal satu klas jer lg ni, tp nak abis punyer la seksa. Jeles ar tgk bdk2 lain dah angkut beg balik study kat umah.. Huhu. Jgn harap la aku balik umah bleh study. Hehe...



Sunday, April 02, 2006

bosan ar...

Lps je balik mkn tgh hari n pegi JUSCO dgn Syahril, dah tak tau nak watpe. Duduk mengadap internet ni je la kejanye. Final Exam lg 2 minggu lebih, rilek ar dulu... Cam tak biase lak, aku ni jenis study last minute! Hehe. So dgn sisa2 mase yg ade kat UTM ni, aku nak hargainye sgt2. Dr tf aku duk edit gambar. Jom la mengarut cite ntah ape2 jap..! :p





Img_1370a





Inilah salah satu perkara yg aku sayang. Make-up! Kalau kuar je mesti nak beli benda ni. Klu tak beli pun wajib kena pegi kat tempat ni, testing. Hehe. Yg ni baru make-up je tau, tak termasuk produk2 penjagaan diri yg lain2 cam perfume, pencuci muka, lotion2, mask dan sebagainye. Nak amik gambar sume2 mmg tak larat nak susun, byk sgt. Huhu. Foundation mmg aku guna yg Maybelline je. Lipstick pun cmtu, byk yg Maybelline. Tp ade jugak lipstick dr Wet 'n' Wild n Za. Mascara plak aku suka Sky High Curves dr Maybelline. Utk blusher, dr in2it n Wet 'n' Wild. Yang paling best, eyeshadow. Byk yg dari Wet 'n' Wild (atau nama barunye Silky Girl), in2it n paling favourite dr Za. Tp bende2 dr Za ni tak mampu sgt ar, mahal skit dr yg lain2. Tp aku suka sbb kualiti bagus, tahan lama. Yang lain2 tu tambahan skit, eyeliner dr Maybelline n Silky Girl. Lip balm yg paling aku suka dan paling buat aku puas hati, hanyalah Nivea Lip Care (Repair). Wah.. Seronok aku cite pasal make-up ni. Hehe. Setakat jadi student ni, ini je yang termampu. Tp sumenye semakin bertambah sbb aku mmg suka beli! Lps ni bile dah berduit skit, nak tukar jenama lain plak, MAC. Hahaha. Ade sape2 nak hadiahkan pun boleh.. Amat dialu-alukan. Dan segala alat2 make-up aku ni aku letak dlm satu beg. Senang nak carik n dibawa ke mane2. Penah gak la berebut dgn Kak Emi nak beli beg make-up Pink Panther yg offer kat Watson, last2 Kak Emi yg dpt, aku beli yg lain. Hehe. Oklah, ni die...





Img_1372



Comel tak? Hehe..





>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



* Nanti aku cite plak pasal bilik kesayangan aku kat Kolej 13, UTM ni. Tungguuu....!!!



erm...

Mlm td kuar tgk wayang. Mula2 nak kuar ptg sbb tak nak balik lewat, nanti kena scan kad matrik. Tp, org tu ade hal plak dgn keta die, dah dkt pukul 7 baru confirmkan nak kuar. Kuar la lps Maghrib, itupun nak cepat, kuar pukul 7.45 mlm kalau tak selalunye pukul 8. Sampai CS beratur beli tiket sbb org ramai sgt nak tgk wayang. Ye la, mlm minggu. So tgk cite Shaggy Dog pukul 9.10 mlm. Sambil tunggu nak masuk die ckp lapar, so beli la 1 set air n pop corn. Bile masuk dlm, wayang blom pun start, tp air n pop corn dah separuh kitorg kejakan. Hahaha.. Pastu tgk wayang ketawa macam nak pecah perut, citer tu lawak giler. Dah la dlm tu tak ramai org, rasenye dgr suara kitorg berdua je. Haha. Abis wayang dkt pukul 11, trus gi Singgah Selalu utk mkn. Aku order nasi goreng pataya dgn kopi o ais, die plak nasi goreng biase n sotong goreng mentega dan air yg sama dgn aku, kopi o ais gak. Byk btul mkn mlm ni, sotong goreng mentega tu sedap sgt.. Huhu. Org belanja mmg best! Hehehe. Abis mkn balik UTM lorrr, org tu dah ngantuk. Ye ar, sape suruh mlm smlm gi lepak dgn kwn kat Dangabay n Singgah Selalu sampai subuh? Semata-mata tak nak kena scan kad matrik? Bagus.. Ala, lelaki kan.. Biar je la... Smlm pun balik UTM kena scan gak sbb dah lebih pukul 12 mlm. Nasib baik tak tido je kat luar... Hahahahaha...



Saturday, April 01, 2006

APRIL FOOL!!!

Hampeh btul! Bangun2 tido je pagi td dah kena April Fool. Punye la aku set dlm otak dr smlm lg, arini jgn pecaya ape2 pun tp terkena gak. Tgh mamai kot time baru bangun tido. Kihkihkih...



Ape yg aku kena? Camni, mula2 dpt sms berbunyi.. "Awk.. Td nampak awk kat meranti dgn pakwe lain.. Sape tu..". Then aku jawab, "Bile mase plak sy gi meranti pg2 cmni.. Kat bilik ni.. Ntah sape2 ntah yg awk nmpk td tu. Bkn sy la..". Die reply lg, "Ala.. Betulla.. Cal jap.. Xpuas atila..". Aku pun cpt2 bangun n dah mula gabra. Nak jawab ape la bile tepon nanti. So, tepon je la.. Die marah aku sbb nak tau sgt aku dgn sape, aku plak marah die sbb tuduh aku mcm2. Ade ke patut die kate kwn die nampak aku kat Meranti siap pegang2 tangan pastu makan siap suap2 lagi. Huh.. Buang tabiat agaknye aku wat perangai cmtu! Lastly suara aku pun dah makin tinggi,tiba2 je dengar APRIL FOOL! Bengang btul la.. Sampai skrg pun bengang lg ni. Hehehe..



Erm... Mlm ni nak kuar la.. Sambung lg gaduh dgn org yg wat April Fool kat aku pg td. Siap la die.. Hahahaha...



ciss, kena april fool plak pg td..!

Tidurku dikejutkan dgn sms...


Dia : Yang.. td nampak ayg ngan pakwe lain kat *******. sape tu?
Aku : Bile mase plak sy gi *******.. kat bilik ni, ntah sape2 la yg abg nmpk td tu.. bkn sy la..
Dia : Ala.. betulla.. cal abg jap. xpuas atila..


Setelah bersoal jawab kat tepon dan gaduh2 sikit, akhirnya... APRIL FOOL!!!! Gerrraaaammmmnyerrrr...

Sakit tul hati... Ingatkan btul2 la die marah aku kuar dgn pakwe lain, rupa-rupanye sesaje nak kenakan april fool kat aku. Huhu!!! Anyway, arini nak kuar dating... Excited nih!


*edited for personal purpose.


9 perkara lelaki selalu sorok!

1. Anda tidak disukai oleh keluarganya.



2. Kedudukan tidak stabil.



3. 'Bermain asmara' dengan wanita lain.



4. Lemah dan penakut.



5. Kerap meluahkan masalah kepada ibu.



6. Hobi yang kebudak-budakan.



7. Teman-teman wanita anda tidak disukainya.



8. Rakan wanita anda yg 'panas'.



9. Pengalaman lampau.





        *amik dr majalah Eh! April 2006.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



* Tadi mak tepon, gayut lama betul dgn mak. Aku ckp aku abis exam 22 hb ni, mak kate balik umah dulu lps exam, nanti lps adik aku Hairi abis exam bln 5 baru dtg UTM semula angkut brg kitorg sama2.



Thursday, March 30, 2006

sleepy...

Hari yg btul2 membosankan. Aku byk tido tp aku still lg mengantuk. Klas mlm sepatutnya ada tp tau2 jer batal biler dah sampai kat dewan kuliah. Ronggeng ke JUSCO lg ler...



malas

Ptg td teman Fizah main bowling utk Kejohanan Bowling Tertutup Kolej 12/13 kat IOI Mall Kulai. Sbnrnye bende ni nak pilih peserta utk wakil kolej dlm SUKAM tp Fizah saje masuk nak test bakat. Lgpun bayaran dier murah jer, 5 ringgit. Yg konpem terer dpt main 4 game. 2 game berpasukan, 2 game individu. Mmg konpem Fizah bleh main 4 game sbb die mmg hebat. Aku plak jadi tukang bagi moral support. Hehe. Lastly, mmg Fizah layak wakil kolej utk SUKAM tp apekan daya, kitorg last sem, so kena bagi peluang kat org lain utk join.





Img_1352 Kat Perfect Bowl IOI Mall Kulai.













Img_1353Even aku tak main tp nak amik gambar gak! hehe...













Img_1357Yg ni plak gambar kat dpn IOI Mall. Air pancut tu lawa tp tak nmpk sgt plak dlm gmbr ni!



Wednesday, March 29, 2006

Management!

Biler nak abis la klas ni... Lecturer tersgt la baik hati. Hehe. Ngantuk btul klas pg ni, ye la klas kul 8. Tido mlm td tak berape lena padahal dah masuk tido kul 11 lebih. Sbnrnye lyn sms dulu, tak perasan sampai kul baper. Ader org mintak tolong kejutkan die utk klas kul 9. Bkn dier takleh bangun tp saje nak manje2. Haha.. Kul 2 lebih sms masuk lg. Begitu jugak kul 3.30 pg. Syok sgt dlm klas, aku terlupa nak kejutkan! Nasib baik dier ok.. Fuhh..



Tuesday, March 28, 2006

last class for TITAS 2. yahooo...

Yeye... Arini last class utk TITAS 2. Starting next week, Monday is freee... But waiting for final exam makes me quite scared. Haha. Nevermind, i gotta get tru this!



* nak gi mkn tgh hari, tp lyn sms jap. sambil mkn pun lyn lg. ader org pesan kat aku jgn lupa mkn. mana bleh aku lupa nak mkn, aku ni jenis pemakan. hehe...



Monday, March 27, 2006

Konvokesyen UTM yg ke-36

Tahniah utk Kak Emi dgn Yana yg konvo arini. Penat tau tgk diorg konvo, dah la dlm keadaan panas, ramai org plak tu. Camne la time aku plak konvo nanti ek? Tp best, seronok sgt sbb dpt jumpa member2 lama yg dah grad. Puas sgt bergambar dgn diorg td. Gambar pun cantik2 tau. Very colourfull! Hehe. Tp part yg paling sedih bila diorg nak balik td. Nak nangis jer rasanye, maybe dah tak akan berkumpul camni lg kat UTM. Huhu... :(



Anyway, hope u r enjoy with some of the pictures ... :)



Img_1327 Aku dgn Kak Emi.















Img_1313 Aku dgn Yana.















Img_1317 Best friends!















Img_1319 Kami berempat dgn Aefa.















Img_1323 Kami berempat dgn Aca.















Img_1330Kami bersama Azroy n Asak. Member yg aku kenal kat Vypress Chat, then jd kamceng sampai main bowling n daytona sesama. Hehe...





------------------------------------------------------------------------------------------------------------



* balik bilik dlm keadaan letih dan penat, mengadu la aper lg. nasib baik dilayan dgn baik sehingga ptg. haha...



Sunday, March 26, 2006

Pesta Konvo

Tak buat aper arini, cuma kuar ptg jer gi tgk ragbi padang UTM. sambil tunggu ptg lepak2 kat bilik tgk VCD. Kul 2 lbh ader org call bgtau dier dah nak gi kompleks sukan n bgtau ptg ni ader match. Haha... Die tak tau aku akan pegi tgk.



Sepatutnye match start kul 5 tp aku dgn kwn2 kul 5.30 lebih baru kuar dr bilik. Saje, segan la dtg awal2. Sampai kat padang org dah mula main. Segan btul nak duduk tgh2. Dlm segan2 pun gerak jugak ke tgh semata-mata nak tgk dgn lebih jelas org yg patut dilihat. Haha... Aku tak la excited, tp Kak emi yg terlebih excited. Tgk saper ntah... Hehe. Kecoh btul kitorg ni tgk ragbi. Bising. Byk mulut, byk komen. Abis jer match ragbi, trus blah, tak nak dilihat. Hehe.



Mlm nyer slps Maghrib, siap2 utk ke pesta konvo. Tgh sibuk bersiap dpt msg kata thanks sbb dtg tgk ragbi ptg td. Terasa mmg cukup dihargai la plak. Hehe. Tp itu diketepikan, nak gi pesta konvo ni, lapar nak mkn. Ramai giler org kat sana. Full. Panas. Kitorg jalan dr satu gerai ke satu gerai. Stop kat tempat SPR, kitorg daftar sebagai pengundi. Sbnrnye dah lama nak daftar tp tak buat2 gak. Umur pun dah nak 23 thn ni, dah tua! Hehe. So, sedar2 la diri, mari mendaftar sebagai pengundi yg sah. Nak mengundi atau tak lps ni lain citer.



Then, singgah kat gerai mkn jap n pastu sambung jln2 lg. Last skali tgk performance kat bas Xfresh. Group cam boyband nama aper ntah yg wat persembahan, aku tak kenal tp diorg nyanyi lagu Puteri Santubong tu ler... Aku tgk ramai student2 UTM yg lelaki tak berape suka. Biaser ar... Yelah, everyone in UTM is based on science, benda yg tak berkaitan ni ntah aper2 jer. Tp kalau Battle Of The Band mmg mendpt sambutan giler2 punyer! Haha... Majority kat UTM ni kan lelaki, so kena la paham...



Saturday, March 25, 2006

jom jln2!

Program slps tgh hari, kitorg gi jln2 kat AEON Tebrau City. Bawak Yana n Kak Emi jln2 kat sini. Lgpun Yana nak beli kasut utk konvo, yg lain2 bleh tumpang cuci2 mata n window shopping. Haha! Rata pusing Jusco ni yg besar giler2. Tempat paling favourite bg Yana ialah Vincci. Aku dgn Kak Emi plak busy try kasut. Tak kisah ar maner2 jer yg ader kasut, sumer kitorg try. Huhu lawanye kasut tu biler pki dgn jeans... Tp tak berhasrat nak beli sbb klu aku beli, biler aku nak pki ek? Kang aku pki mesti nmpk lain dr org lain. Kasut tu sumer high heels. Klu aku pki sumer org kan kalah dgn ketinggian aku. Haha. Takpe, dah keja nanti aku beli sumernyer.



Dah penat berjln, mesti berenti jap urut kaki kat mesin urut kaki Osim. Bagus btul style JUSCO ni yg mesra pelanggan. Biler kaki dah ok, sambung jln2 lg! Hehe. Biler dah rasa lapar, kitorg berenti jap kat Secret Recipe, high tea kat situ mkn cheese cake. Bestnye cheese cake... Rase nak lg. Dah kenyang barula beli barang. Ada satu benda wajib yg mesti kitorg beli klu pegi JUSCO. Tak sah klu tak beli bende ni. Kat tempat lain mmg takleh dpt. Ape dier? Hah! Itu rahsia kami... Hehe... Sambil tunggu Kak Emi dgn Fizah solat, aku dgn Yana round seluruh JUSCO lg. Hebat btul kitorg... Tak penat2! Masuk Watson, aku terfikir dah baper lama aku tak beli alat2 make-up. Aritu dah beli bedak dgn blusher tp dah lama btul aku tak beli eyeshadow baru. Nak beli, tp tak tau nak beli color aper. Rasenyer byk color yg aku dah ader. Tp nak beli gak! Huhu..



Balik slps Maghrib, trus gi Taman U mkn mlm. Then, ke Skudai Parade utk bowling. Kali ni Syahril, Farhan dgn Mad join skali. Aku yg dah umumkan persaraan dr arena bowling ni tiba2 ok plak biler main mlm ni. Ntah apesal ntah... Agaknyer klu aku nak main bowling kena pakai baju dgn jeans yg ketat2 kot mcm mlm ni. Hahaha.. Giler!







Img_1263 Sape nak cheese cake???







Img_1270 Urut kaki dulu, pastu sambung jln2 lagi.







Img_1276 Lawanye kasut2 ni...







Img_1295a Kenangan kat tempat bowling.



Friday, March 24, 2006

bla bla bla...

Mlm td mmg sms tak ingat dunia. Hahaha. Ade org ajak tgk ragbi kat padang Sabtu ptg ni. Aku tak confirm sgt nak pegi ke tak sbb aku merasakan die hanya 'ajak2 ayam'. Hehe. Tp die ckp btul, siap buat ayat kater ni game last utk sem ni, lg pun aku ni dah nak abis blaja dah. Huhu.. Tiba2 trus tergerak hati nak pegi gak tgk sbb tak pnh lg tgk die main. Slalu dgr citer jer.. Ckp kat kwn2, diorg pun ok jer ajak tgk ragbi. Aku paham sgt bdk2 ni... Hehe..





Kak Emi dah sampai dkt tgh hari td. Amik die kat Sri Putri pastu balik UTM mkn jap kat Meranti. Then kitorg kuar gi Plaza Kotaraya sbb nak gi Maxis Centre, Kak Emi nak btulkan sim card yg kena reject. smabil tu aku dgn yg lain2 amik pelunag daftar nombor. Alang2 dah gi Maxis Centre ni, baik settlekan sumer. Selesai jer, trus balik UTM, letih ar. Panas.





Malamnyer lps mkn, pegi main bowling plak. Ini aktiviti wajib kitorg klu berkumpul ramai2. Mula2 ingat nak lwan dgn team lelaki tp diorg busy lak, so kitorg main sesama kitorg jer. Abis main bowling, lepak plak kat Dangabay. Dah lama tak tgk Arshad nyanyi, so dpt la tgk sekejap. Pastu jln2 jap, diorg sibuk nak tgk port aku. Hahaha... Ntah aper2 la.. Pastu amik gambar byk2, duduk kat pondok sambil cerita mcm2. Best sgt mlm ni...



Thursday, March 23, 2006

hehehe...

Amik Yana kat sri Putri. Dier baru jer sampai JB ptg td. Kak Emi plak kat umah lg, tak bertolak lg. Tgh tension sbb balik dr KL carik kad matirk kat umah tp tak jumpe. Penting tu kad matrik, klu takde nanti klu balik lewat kena scan, susah la... Tak pasal2 Pak Guard tak kasi masuk UTM.



Hehe.. Balik dr amik Yana lalu kat padang UTM, nmpk bdk2 main ragbi. Aku ckp kat Fizah, Fizah kater nanti nak lalu situ nak tgk seseorg tp sblm tu gi bilik lecturer jap, amik 'case study'. Balik tu lalu la kat padang lg, takde plak org yg dicarik. Huhu... Trus balik tp ajak Fizah lalu dpn blok bdk tu plak. Hehehe.. Dah nmpk dah keta die... Dr jauh pun bleh nmpk. Punyerla menyerlah. Mlm ni ader la modal nak borak. Hahaha..



Wednesday, March 22, 2006

Excited sgt nih!

Tak sabar sgt tunggu Kak Emi n Yana dtg UTM utk konvo Ahad ni. Diorg dah janji nak dtg Rabu ptg, so aku dah sebok countdown hari. Hehe. Rindu sgt kat diorg sumer, dah baper bulan tak jumpe ni... Kak Emi dah keja, Yana plak still bercuti kat Kuantan. Hehe. Jgn risau Kak Emi, lps org abis org nak gi KL gak keja kat sana. Bleh kita berkumpul lg, wat havoc giler2 kasi pecah satu KL. Hahaha..





Begitu dahsyatnye kitorg bila dah berkumpul ramai2. Org lain pun kitorg tak kisah dah. Kalau kat UTM ni, mane kitorg pegi mmg senang org nak kenal. Sbb ape ek? Haha... Sbb gaya kot... Paling menonjol. Maybe gak sbb senang bergaul. Takde kwn pompuan lain, selain sesama kitorg, tp kwn lelaki teramat la ramai. Kwn lelaki satu fakulti setakat biaser2 jer, tp kwn lelaki yg lain fakulti terlalu baik dan rapat. Peliknye kitorg ni... Hehe.. Tp dr pengalaman, kwn dgn lelaki lg best dr kwn dgn pompuan. Haha.





Hurmm... Ade org tanye dah tgk blom keta die yg dah mcm baru. Hehe. Tak tgk lg... Tak pnh nmpk lg dalam UTM ni.. Huhu.. Biler nak tgk ni? Tgh excited ni.. Anyway, td lepak minum2 kat Aliff dgn Farhan, Mad n adik2 diorg. Sms dgn org tu mcm nak gaduh plak. Tp balik bilik sambung sms lg, sumenyer ok jer.. Happy jer.. :)



Monday, March 20, 2006

jeles nye wak...

Sehari-harian aku dijeleskan oleh En. Khairul Nizam yg dpt pegi tgk F1 free2. Dengki ar, dr mlm td dah sms bgtau dah nak bertolak. Siap dah pasang angan2 nak bergambar dgn gadis litar. Ade satu lg, nak kim salam aku kat Schumi plak! Tak nak. Org tetap sokong Kimi. Tapi arini Kimi tersingkir awal la.. Takpe, byk race lg. Yg penting Schumi pun tak menang gak! Wahahaha...





Mlmnyer die wat report ala2 Karam Singh. Lg la jeles, die bgtau dier duk kat Grang Stand, tiket btul harga RM1000. Cisss! Mmg berjaya wat aku jeles. Tak kira, tahun dpn aku nak gi plak! Abis blaja ni nak keja n kumpul duit byk2 utk enjoyyy... Hahaha..



Friday, March 17, 2006

nothing

Takde watpe.. Bosan... Rindu... Ade org nak balik umah minggu ni. Aku jeles. Ptg td die call setelah sekian lama. Ye ker lama? Hehe. Ade org lain plak nak gi tgk F1 kat Sepang weekend ni. Yg tu pun aku jeles gak! Mane tak nye... Die dpt tgk free... Tak aci la En. Khairul Nizam... Hehehe...



Tuesday, March 14, 2006

UTM lagi...

Huh!!! Dah berada semula kat UTM. Balik lps subuh, sblm tgh hari dah sampai. Punyerla rajin nak gi klas kul 3 ptg, last2 sampai kat kelas ade notis yg kuliah batal. Ape lg, balik bilik tido la... Letih ar.. Mlm td aku susah nak tido. Huhu...



Monday, March 13, 2006

F1 bermula. Kegilaanku kepada Kimi Raikonnen pun bermula. Haha...

Hari terakhir kat umah ni, pagi esok dah nak balik UTM. Memang arini mengharagai saat terakhir macamla tak akan balik umah lg lps ni. Mlm ni kitorg adik beradik duduk dpn tv menonton F1 Grand Prix kat Bahrain. Sememangnye kitorg adik beradik minat sgt tgk F1. Tp yang paling tak best, dlm 5 org adik-beradik tu, aku sorang jer yg sokong McLaren Mercedez n Kimi. adik2 yg lain sumer sokong Micheal Schumacher n Ferari. Terpulangla, Schumi dah makin slow skrg ni. Aku tetap setia dgn Kimi. Hahaha... Keputusanyer 1st Alonso, 2nd Schumi n 3rd Kimi. Tak kisah ar, baru 1 race, musim baru bermula. Lgpun Kimi mula dr belakang tau, tak macam Schumi yg mula kat petak 1st tp akhirnya dpt no. 2. Hahahaha... Ada org bengang aku kutuk Schumi, padan muka die, aku nak kutuk gak! Hahaha...



Friday, March 10, 2006

bored!

Seharian jd budak baik duduk kat umah! Najib tepon pun ejek aku pasal bende ni. Hahaha... Takde watpe arini, lepak jer la dpn tv menonton rancangan kegemaran. Lgpun pg2 aku tinggal sorang sbb Mak dgn Kenet gi sekolah. Biler diorg dah balik baru meriah skit tgk tv same2. Tgk muzik2. Tetamu undangan arini, Jericho Rosales! Walaupun aku tak kenal sgt sbb tak layan citer Filipina, tp... Best gak mamat Filipina ni nyanyi lagu Gadis Melayu ek! Hahaha... Ooops! Lupa plak! Tgh ari td Pak Uda aku antar kucing die 3 ekor Ciko, Mok n Debab) sbb die nak gi Setiawan, Perak selama seminggu. 2 ekor kucing tu selamat je sbb dah biaser tinggal umah aku tp si Debab menghilangkan diri. Tido mlm die bkn dlm sangkar, tak tau die lari maner. Mlm plak tgk citer Valentine same2 dgn mak n Kenet. Giler ganas citer tu! Ngeri! Potong2, bunuh2, pecah2 kepala... Huhu! aku mmg tak tahan citer ngeri!



Thursday, March 09, 2006

tak tido semalaman sbb balik kg punye pasal. Haha!

Pagi Selasa, pegi klas Management pukul 8 pg smpai 10 pg. Mmg seronok klas ni, lecturer aku Cik Riza tersgtlah baik kepada kami. Sayang sgt kat die. Bygkan Khamis minggu lps sepatutnya ader klas mlm tp die batalkan sbb student lain mintak batalkan klas sbb diorg ader test OB esoknyer n kena antar assignment. Aku dgn Fizah yg tak dpt info klas batal pegi jer la klas mlm tu. Cik Riza dtg semata-mata nak antar kitorg balik. Susahkan die jer sbb kitorg dtg dgn transport sendiri, Cik Riza ingat kitorg dtg naik bas tu pasal die dtg klas gak. Hehe. Alamak! Melalut jauh plak aku. Back to the story, klas pg td Cik Riza membebel sbb presentation one group ni tak menepati kehendak die. Nasib baik die membebel jam yg kedua kalau tidak, lagi lambat nak abis kot. Haha. Jahatnyer aku…











Malamnye kuar mkn dgn Fizah kat payung. Mula2 ajak Farhan dgn Syahril join skali sbb dah lama sgt tak mkn sama dgn diorg tp diorg tak nak mkn plak. So kitorg mkn berdua jer la. Tp tgh mkn bdk 2 org tu dtg kat payung. Aper lg, borak2 la… Farhan jemput aku dgn Fizah join celebrate birthday Mad kat KRP mlm nanti. Kitorg on jer and stanby tunggu kat KRP kul 10.30 mlm mcm yg Farhan bgtau . Tunggu punye tunggu, bdk2 lain tak sampai lg. Laily ajak kitorg lepak bilik die n menyibuk tgk diorg masak bihun goreng utk parti tu. Hehehe. Kul 11.30 baru la sumer bende siap n kitorg turun kat pondok. Pukul 12 mlm jer drama mengenakan Mad pun bermula. Sian Mad, bdk2 ni baling telur kat die. Slps tu masing2 menjamu bihun goreng dgn kek. Seronok gak mlm ni sbb ramai yg dtg, Farhan budget 20 org. Aku dgn Fizah plak dpt kenal2 dgn adik2 yg satu course dgn Farhan n Mad. Macam biase la, kitorg dipanggil kakak di kalangan diorg sume ni. Huhu!











Hampir pukul 1.30 pg kitorg lepak kat KRP borak2 kat pondok. Bdk2 lain ramai yg dah balik. Tiba2 Syahril n Farhan pujuk aku gi tgk bola kul 3 pg, Chelsea lwn Barcelona. Tanpa mengecewakan diorg, aku pun pegi la..  Fizah tak gi sbb pg nnti lps subuh die kena drive utk kitorg balik kg. Hehe. Tgk bola kat Aliff, dtg slps pukul 3.30 pg, so Aliff sudah dipenuhi dgn student2 lelaki UTM. Huhu… Ramai tak tarkata, segan giler aku! Rasenyer aku sorang jer pompuan yg menyelit masuk tgh2 diorg, tp nasib baik duduk kat blkg, klu tgh2 mau segan sampai tak tgk bola. Keputusannye, Barcelona menang! Ronaldinho sgt hebat! Balik UTM dah lps subuh dah pun, aku trus mandi n siap2 balik umah dgn Fizah. Bertolak dr Skudai pukul 7 pg. Aku tak tido semalaman, dlm perjalanan, sampai la ke rumah!





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------







Sampai umah pukul 10.30 pg. Rehat2 jap, bagi kucing kesayangan aku Amau mkn n slps tu aku pun carik bende nak mkn. Hehe. Pastu lepak dpn tv tgk video klip. Pukul 1 tgh hari masuk dapur utk masak. Lps tu sambung lepak dpn tv. Hans Isaac kat 8tv promote citer terbaru "Persona Non Grata" yg bermaksud org yg tidak boleh dipercayai. Lawak la Hans, btul2 mcm org Melayu dah die ni! Hehehe. Mak balik dkt pukul 2 ptg, lps mak mkn aku teman mak pegi Seremban plak. Panas terik btul! Settle hal kat pejabat pelajaran trus balik tp mak aku nak singgah Giant plak beli brg2 dapur. Layan jer la... Sampai umah ptg tu trus pengsan sampai dkt nak maghrib. Mlm ni tido awal, abis tgk tv kul 12 trus tido. Najib call pun aku tak layan sbb btul2 tak larat dah. Haha...









Monday, March 06, 2006

help me! bosan tahap aper ntah...

Ei... Bermasalah betul biler banyak sangat masa terluang kat UTM ni. Sampai dah tak tau nak watper n tak tau nak gi maner lg kat JB ni. Haha... Cam bagus jer, macam la sumer tempat kat JB kitorg dah redah. Huhu!!! Rasenyer Singapore jer lg yg still tak jejak. Nak 4 tahun duk JB pun blom gi Singapore??? Tu la ayat mak aku kalau aku citer yg aku dah bosan jalan2 kat JB. Hehe... Anyway, minggu ni nak balik umah. YAHOOO....



Sunday, March 05, 2006

hye there!

just nak cuba blogger jugak.
aku juga ada blog di Friendster sejak bulan Mei 2005.
so, welcome to me. hehe.


Sunday, February 26, 2006

picnic kat air terjun kota tinggi



Huhu!!! Baru balik dr air terjun Kota Tinggi ptg td. Letih tp seronok sesangat. Pegi ramai2, 3 keta, 11 org. Pastu pegi plak dgn kwn2 yg sumernyer best2 cam Syahril, Farhan, Mad, Am, Arai dgn 3 org lg kwn pompuan. Macam2 aksi kat air terjun, yg paling riang ria ialah Arai. Hehe... Byk btul skill terjunan yg dier tunjukkan kat aku. Tak kurang jugak aksi masing2 kesejukkan n duduk atas batu. Aksi yg seksa2 takyah ckp ar, byk... Hehe.. Tp tu sumer biar kitorg yg pegi je simpan. Gambar2 kat bawah ni skit2 jer la sekadar utk tatapan... Layankan...





Img_1112aGeng2 laki yg same2 gi picnic. Muka waktu pg. hehe...













Img_1113aPagi2 sblm bertolak ke Kota Tinggi.













Img_1118a Happy moment together!













Img_1125a Dlm air...













Img_1160aMuka2 letih sblm nak balik ke UTM.



Sunday, February 19, 2006

kenduri kat Kluang!

Someone terkejut aku still atas katil lg biler sms dgn die pukul 10 lebih pg td. Trus kena suh gi mandi n kuar minum jap dgn die. Hehe. Sepatutnye plan nak gi air terjun arini tp tak jadi. Sebaliknya kitorg pegi mkn kenduri umah atuk nenek Farhan kat Kluang. Pegi satu keta dgn Syahril, Farhan n Fizah. Balik UTM mak Farhan bekalkan kitorg dgn makanan yg byk sgt2. Hehe! Esoknyer takyah kuar mkn tgh ari!



Wednesday, February 15, 2006

hahaha!!!

Mlm smlm, kuar tgk wayang dgn seseorg n mkn mlm same2 pd hari Velentine??? Kebetulan jer aku kuar dgn die mlm ni, main redah jer. Haha. Kwn2 aku kater aku gi sambut Valentines Day! Mmg tak patut...



Sunday, February 12, 2006

Arghhh !!!

Komputer aku problem la. Dah seminggu. Tp aku malas nak antar kat adik aku Hairi suh tlg btulkan. So aku kasi wireless adaptor aku kat Fizah. Aku online kat kom Fizah jer. So skrg malas nak update blog sgt. Nanti2 la...



Wednesday, February 08, 2006

citer skit la...

Cuti seminggu aritu mcm2 aktiviti aku kat umah. Yang paling byk aktiviti mkn2. Hehe. 28hb ptg aku ikut mak, uwan n sedara2 g antar Pak Uda Faizul gi nikah. Esoknyer plak kenduri kat umah pengantin pompuan tp aku tak gi. Aku byk gi lepak2 kat umah uwan aku, borak2 n jumpa sepupu2 serta anak sedara aku. Isnin 30hb kenduri kat umah pihak lelaki, yg ni barula sedara-mara aku ramai pegi. Ptg lps abis kenduri aku dgn mak n adik2 aku datang bertandang kat umah uwan lg, borak2 lg. Hehe. itu yg seronoknyer biler satu family sblh mak aku balik kg, mmg seronok tak terkata. Mcm2 karenah boleh dilihat, byk citer yg nak dikongsi.



Selasa 31 hb, semua family belah mak aku termasuk uwan, pakcik makcik, sepupu2 dan anak sedara seramai 6 org pegi berkelah kat Jeram Tengkek. Sumer2 nye 1 van dan 4 kereta. Haha... Seronok sgt2 sbb dpt pergi ramai2. Dah lame kitorg tak buat reunion ramai2 camni, klu tak dulu2 mase masing2 kecik lg, kitorg selalu berkelah dan bermalam kat Port Dickson pastu mlm2 kuar tangkap ikan n pastu wat barbeku... Mmg seronok. Kat air terjun pu best, aku dgn sepupu2 yg lain sume dah besar2 so byk bende yg kitorg sekepala. Hehe. Berkelah bagai nak rak! Makcik2 aku bawak makanan byk sungguh! Siap termos tu tak tahan... Org lain takde yg bawak beiyer cam kitorg. Hehe.



Rabu 1 hb gi Seremban antar Baby balik Taiping tp lps tu shopping utk sorang adik aku yg nak masuk skolah teknik. aku pun tumpang sekaki ler.. Khamis duk umah, kuar pun g Bahau jer n pasar malam dkt dgn umah. Jumaat 3 hb aku dgn 3 org adik aku gi Mid Valley. Jalan sakan sampai ptg. Shopping pun sakan gak. Bkn aku la, tp Saza. Hehe... Sbnrnyer dua2 pun sama jer... Sabtu lepak kat umah, kemas2 utk balik UTM. Pd Ahad balik ke UTM... Fuhhh!!!



Saturday, February 04, 2006

Banyak !

Byk bende yg aku nak ckp. Byk bende yg nak ditulis. Byk bende yg nak dikongsi. Byk bende yg nak diciterkan kat sini. Byk perkara seronok berlaku dalam cuti seminggu ni. Mmg BANYAK ! Tp aku takde masa nak tulis skrg. Tunggu aku balik UTM esok, byk masa, sbb online guna wireless internet kat bilik jer. Erm, tunggu jer la ek.. Anyway GOOD LUCK utk Kak Emi yg akan mula keja  Isnin ni. TAHNIAH! Org bangga sgt dgn Kak Emi!



Thursday, January 26, 2006

AEON Tebrau City

    Huhu...! Balik dr JUSCO Tebrau City kul 3 td. Best giler, dah la besar sgt2. JUSCO yg terbesar kat Asia Tenggara tu... Puas btul2 jln2 td, hilang kebosanan aku. Pastu byk gak amik gambar dgn Fizah, sajer nak jeleskan Yana kat umah. Hehe... Beli mcm2 gak td tp ada yg takleh citer. Hehe. Pastu beli anting-anting berjurai sampai 4 pasang. Mkn tgh hari lak kat Chicken Rice Shop. 2 org jer yg mkn tp dua2 mkn cam tak ingat dunia. Hehe. Puas! Sumer JUSCO kat JB ni kitorg dah redah. Nanti aku upload gambar, ni apsal ntah frenster takleh nak terima gambar yg aku upload. Aku try lain kali la.



    Anyway, pg esok nak balik umah dah... Back to my hometown... Negeri Sembilan. Letih ar duk JB asik ckp cam org Johor jer, nak balik N9 nak ckp nogoghi plak. Haha poyo jer aku ni! Mcm la aku ckp sgt bahasa nogoghi. Plan yg aku nak wat kat umah? Hurmmm... Shopping? Jalan2? Gi mkn kenduri? Lepak dgn sepupu2? Warghh... Nak spend duit JPA tp tak tau nak spend ke maner. Hehe... Oklah, nak tido, lps subuh nak balik dah. Bye !



Wednesday, January 25, 2006

bla bla bla...

    Eiiii... Tak tau nak watpe dah ni... Duk tukar2 template blog plak dah aku ni. Dah bosan dgn yg lame. Huh! Skrg ni sume bende bosan bg aku. Ape yg tak bosan ek??? Ntah... Aku pun takleh jawab. Tp ada satu yg tak bosan. Huhu. Td lps mkn gi Dangabay pun bosan gak. Blom kul 11 mlm dah balik bilik. Kat bilik aku layan plak citer ROCK utk kali yg ke-2. Tgh lyn citer tiba2 dlm kul 12.05 ader org call ajak kuar minum. Stop dulu vcd n siap gi minum kat Ayub. Kuar kejap jer, abis jer minum teh tarik trus balik bilik sambung balik tgk vcd. Dier pesan balik umah nanti jgn malas2, kena rajin2, jgn nakal2. Aik? saper yg nakal sbnrnyer? Erm... Ni tiba2 kat luar hujan plak... Cam best jer nak tido. Maybe esok nak gi JUSCO Tebrau dgn Fizah. Sesajer wat lawatan kat JUCSO terbesar kat Asia Tenggara la konon. Hehe... Tp mmg btul la. Kul 2.18 pg dah ni, stop kat sini dulu yer...



Tuesday, January 24, 2006

mati !

Warghhhh!!!!! Tak jadi balik arini... Balik ari Khamis pulak... Warghhhh bosan nak menunggu !!!!



Sunday, January 22, 2006

mcm2...

    Siang smlm (Sabtu) aku dgn Fizah gi hantar Farhan naik bas kat Sri Putri gi KL. Sambil tunggu bas tu kitorg lepak kat Skudai Parade jap. Sempat gak la main Daytona jap n tgk org main inline skates. Balik bilik aku lepak lg dpn internet ni. Mmg takde keja lain aku ni. Report amali kimia ntah biler aku nak siapkan, asik duk download lagu jer kejanyer. Hehe. Takpe, yg pasti kena siap n Selasa ni mesti antar. Lps klas Selasa tu trus balik umah. Aritu aku ckp Rabu kan? Dah tukar, balik ari Selasa plak, Fizah tak sanggup nak tunggu Rabu lgpun klas abis kul 10 pg. Lps tu bleh ar kitorg blah.



    Mlmnyer mkn berempat jer, dgn Syahril n Syahmi. Syahril demam plak tu, tak cukup rehat kot sbb test. Pastu diorg ajak aku teman tgk bola Arsenal vs Everton tp aku tak jd la sbb tgk Fizah dah pening2, better kitorg balik bilik jer lps mkn. On the way balik ader org call ajak kuar. Aku on jer. Die amik kat blok pastu kitorg trus gi Singgah Selalu blanja die mkn. Mllm ni asik kena usik jer. Segan btul la. Lps mkn gi CS nak tgk wayang, tp tgk2 wayang yg kul 11 lebih dah full, yg ader pg2 buta kul 1 lebih. Giler lewat, tak jadi ar tgk wayang. Kitorg jln2 jap kat CS pastu gi Dangabay tgk 'live band' sambil borak2 n minum2. Segan sgt mlm ni sampai duk dpn2 pun ckp guna sms. Haha... Btul la, asik kena sakat pastu asik kena tenung semcm jer, mane aku tak malu. Tp best gak la, seronok sgt mlm ni.



    Dkt kul 1 pg kitorg bertolak balik. Sampai bilik ckp tepon dgn Najib plak, smpai abis kredit die kitorg borak. Citer mcm2 gak, klu borak dgn Najb tak sah klu tak gelak puas2. Hehe...



    Hari Ahad takde aper citer sgt, bosan lg... Huh! Nak mati la cmni... Hehehe...



Saturday, January 21, 2006

hurmmm... BOSAN !

    Baru jer lps menjadi org tgh utk tlg baikkan sepasang couple yg sedang merajuk antara satu sama lain. Ei, adik2 aku ni... Member aku ler dgn awek dier.. Aku tolong pujuk dua2 org tu guna sms. Yelar, member aku ni kat UTM ni gak tp awek dier kat UM. Alhamdulillah... Dkt kul 2 pg dpt msg dr awek dier mengatakan yg diorg dah ok. Huh, aku pun tumpang happy. Berjaya gak aku. Tak penah2 wat keja cmni. Hehe... Harap2 korang berdua jgn gaduh2 lg yer...



    Bosan giler ar skrg ni. Minggu dpn nak umah lg hari Rabu. Asik balik jer keja aku ni! Tp kalau tak balik nak watpe lak duk kat UTM ni? Lg abiskan duit jer utk mkn. Baik balik umah, mkn free. Hehe. Lgpun bleh tolong mak wat keja2 sekolah. Aku jd secretary mak aku la mcm aritu. Byk kelebihan balik umah ni sbnrnyer. Haha...



Wednesday, January 18, 2006

it's just a normal day...

    Pg td gi ofis fakulti daftar lg satu subjek. Huhu, dah settle. Borang permohonan pengijazahan pun dah amik, tak sabar dah nak grad dah ni... Pastu teman Fizah gi Tabung Haji kat JB and balik jer trus mkn tgh hari kat Meranti. Pastu balik bilik lepak2 jer surf internet.



    Mlmnyer plak lps mkn gi Jusco lg sekali, kali ni Fizah mmg btul2 nak beli baju. Sambil dier try test baju2 tu, aku dgn Farhan borak2 jer la. Then dkt kul 10.30 kitorg pusing Tmn U jap, Farhan nak carik botol kat tepi jalan sbb nak beli minyak. Haha lawak, mcm jadi pengutip sampah plak. Lps tak jumpa kitorg trus gi JB, mula2 Farhan nak tunjukkan tempat dier slalu gi karaoke dgn member2 dier tp kitorg trus gi stop kat Dangabay plak. Jln2 kat area blkg International Restaurant yg menghadap kapal tu. Giler ar, ramai couple2 kat tepi tu. Ader satu couple cina ni siap kissing2 lg kat situ, sedap jer kitorg cuci2 mata. Hehe. Pastu tgk org nyanyi2 jap n dkt kul 12 kitorg blah la. Masing2 sume tak sedar diri klas esok kul 8 pg. Hehe... On the way kuar Dangabay, Farhan mempergunakan aku utk kutip botol. Ces, hampeh tul. Aku plak baik hati, selamba jer kutip botol tu pastu trus kitorg balik. On the way balik tu singgah kat Shell Sri Putri, si Farhan nak beli minyak. Aku lg yg kena, kena tolong pegangkan botol. Farhan segan la konon nak beli minyak. Hehe. Balik tu hantar dier kat KRP, moto tersadai kat cafe, nasib baik senang nak start, klu tidak aku dgn Fizah nak tinggalkan jer dier, biar Syahril yg jemput. Haha.. Jahat sungguh aku ni.





tired...

    Hari yg meletihkan sbb ader lab ptg td. Dah lama giler tak masuk lab utk kimia, slalu bio jer. First tu terkial-kial gak ar tp pastu ok jer. Hehe... Mlmnyer gi melawat JUSCO, ader sale skrg ni... Geram btul aku! Mlm td sblm tido wish besday kat Najib, pastu trus pengsan.



   



Monday, January 16, 2006

haha... baru mula kelas arini..

    Bgn lewat sbb tido lps subuh. Gi mkn kat Meranti kul 12 pastu balik bilik n siap2 gi kelas kul 2. Gi lab lapor diri jer, tulis nama. Aku n Fizah pilih lab hari Selasa sbb kalau Isnin kitorg clash 2 jam. Dah settle trus gi N24 utk kelas TITAS 2 plak kul 3. Lepak2 borak jap sambil tunggu kul 3. Kelas TITAS 2 kejap jer, satu jam, padahal kelas sepatutnya 2 jam. Aku suka sbb kuliah ringkas, lecturer tak melalut byk n tak baca sebijik-sebijik tranparency. Hehe... Byk songeh lak aku ni. Balik kuliah trus kejakan komputer aku yang tak mau idup dr semalam. Alhamdulillah ptg ni dier ok. Mlm kul 8 kuar mkn dgn kwn2 tersyg, kat tempat biaser la, payung Tmn U. Mlm ni aku kena sakat giler2 lg dgn Syahril, Farhan n Syahmi. Mmg takleh diam btul bdk2 tu, ader jer bende nak sakat aku. Dah nak balik tiba2 Najib call, dier tak dpt carik Kak Emi kat One Utama. Aku suh Syahril tlg carik tp tak dpt gak. Lps mkn Farhan ajak gi CICT tp tgk2 CICT penuh plak so trus balik bilik jer la. Nak tolong Syahril download nota kat e-learning tp tak dpt sbb kena guna kata kunci masuk ape ke jadah ntah, dier pun tak tau so takyah la. Pastu dikejutkan plak dgn hdset Kak emi hilang. Aduh mcm2, sian kat Kak Emi tp nasib baik Najib ader dgn dier. Klu Kak emi sorang2 tak tau la cmner dier agaknya. Sian dier, call pun nangis2. Kul 11 lebih Najib call plak, dier baru lps Kak emi balik. Najib citer mcm2 psl kejadian td, aku pun layan jer, gelak2 pun ader gak. Sian Najib dah pening2. Hehe... Ni tgh tolong search internet pasal Anugerah Diraja utk Farhan plak. Ntah tgh blaja aper ntah mamat ni, aku pun pening nak carik. Hehe... Dah settle. Seronoknyer dpt tolong kwn2...



rojak jer la...

12/01/06



    Selesai jer tulis blog yg sblm ni, aku trus off pc kat umah. Then mlm tu mak mntk tlg aku taipkan keja2 dier, byk plak tu... Aku pun dlm kemalasan tu ader gak skit kerajinan, trus la gi kat komputer n tekan on. Haha. Komputer umah buat hal, takleh nak on. Tak tau apesal, tp aku yg last guna ptg tu tp aku tak wat aper2 pun, guna internet jer.. So, ckp jer la kat mak bahawasanyer komputer rosak, takleh bukak. Hehe. Dan aku pun terus menonton televisyen sehingga larut mlm. Sambil tu ader gak mesej adik aku Hairi tanye camne nak btulkan komputer tu tp adik aku tak reply pun. So, takpe la...



13/01/06



    Mak balik dr sekolah n trus tanye aku, "Kak, komputer tu dah ok blom?". Aku pun jawab la, "Blom ok lg la... Hairi tak jawab apepun, mane akak reti nak btulkan...". So mak aku pun jawab lg, "Takpela, tu taip kat laptop mak bwk tu..". Ala... Mak aku bawak balik laptop la pulak. Nak tak nak kena gak aku menaip arini. Hehe. Dr tgh hari sampai mlm aku duk mengadap laptop kat dpn tv. Non-stop. Berenti wat air kopi satu jag n minum sambil menaip dan mandi jer. Sambil2 menaip tu tgk gak tv. Mak aku plak kat sebelah aku, dier busy dgn keja dier gak. Ei... aku bleh amik alih tugas mak aku sbg GPK HEM ni.. Hehe... Kul 1 pg aku masuk tido, tak larat la ngadap komputer lama2, pening kepala aku. Tp keja tak siap lh, sambung esok jer...



14/01/06



    Bgn tido, mandi, baca paper, tgk tv skit2 sambil mkn n trus sambung menaip. Byk gak lg, mak pun tgh karang yg lg satu plak tu. Lynkan jer la... Kul 4 lebih aku stop. "Mak, akak berenti dulu la ek, mlm kang sambung balik, skit jer lg ni... Nak gi Bahau jap." Aku pun gi Bahau jap, merayap nak beli kasut utk pakai kat lab. Dkt kul 7 baru balik. Mlm tu tak sambung menaip pun, aku gi layan Kabhi Khushie Kabhi Gham sampai dkt kul 2 pg. Huh, dah tgk byk kali pun still nangis gak. Takleh ar tgk citer sedih pasal kekeluargaan ni, senang jer air mata aku kuar.



15/01/06



    Bgn tido trus sambung menaip keja yg aku tak abiskan lagi. Dah abis taip print plak utk mak aku check. Pastu ade salah2 kena btulkan plak, sabar jer la.. Hehe. Kul 3 lebih baru settle sume keja. Giler ar. Bas aku kul 5 ptg, barang satu aper pun tak kemas lg. Cepat2 aku gi kemas barang n makan, sempat plak aku baca majalah Cosmopolitan jap. Kul 4.30 kuar dr umah, mak antar kat stesen bas Bahau. Balik la sudah aku ke UTM...



    Sampai kul 9.30, Fizah amik kat Sri Putri n kitorg trus gi mkn kat payung. Balik bilik trus nak bukak komputer, dah lama tak bukak internet... tp komputer wat hal. Malas aku nak layan, puas aku btulkan tp dier tak nak gak so aku tutup jer. Aku sms2 dgn Farhan jap. Sambil2 tu kemas barang n siap2 nak masuk tido kul 12 mlm. Sambil baring2 aku dgr walkman, best plak lagu2 malam ni. Hehe. Dah nak lena Syahril plak sms kutuk2 aku tak bg tido awal. Pastu pasal bola plak. Aku duk gaduh2 dgn dier jap pastu aku suh dier gi tido. Hehe. Tak larat aku nak lyn pasal Thiery Henry dier tu. Dier plak asik kutuk2 Van Persie dgn Cristiano Ronaldo. Sambung dgr walkman, syok sgt dgr lagu sampai tak sedar tiba2 dah azan subuh. Ya allah... Aku baru nak lelapkan mata, so bangun pun kul 11 pg.



Thursday, January 12, 2006

Selamat hari raya aidiladha...

7/01/06



    Balik umah, tp naik bas ke Seremban saje, gatal. Sepanjang perjalanan dr JB ke N9 hujan je.. Dahla sejuk. Duk dlm umah pun kena pakai sweater.



8/01/06



    Pg2 lps mandi mak aku dah suh aku gi umah uwan antar barang2 nak masak rendang. Kat umah uwan baru ader satu famili makcik aku yg balik. Aku lepak kat umah uwan aku sbb borak2 dgn sepupu aku Rozi lgpun kat luar hujan. Pastu antar uwan gi kedai beli barang. Benci giler, kat kedai ramai sgt org pastu jam plak tu. Dah antar uwan balik, aku pun balik la umah. Kat umah plak mak asik suh kuar gi tgk dah ade org jual daging blom. 3 kali aku kuar dgn keta tp still blom ade org jual tp setiap kali kuar aku lak gi pusing2 satu Juasseh.



    Last skali aku kuar dgn mak aku kul 3 lebih tp takde gak. So kitorg drive sampai Jempol utk carik daging. Takde gak. Pastu trus drive lg gi Bahau sbb nak isi minyak keta. Mmg selanba jer aku dgn mak aku, dua2 tak bawak lesen, main redah je. Aku plak pakai baju ntah aper2 jer pastu mak suh turun gi beli buah limau mandarin la plak. Aduhhh malu btul.. Balik tu lalu kat Pekan Juasseh lg, nasib baik dah ader org jual daging. Bengang gak aku, setengah jam tunggu baru selesai mak beli 6 kilo daging, 4 kilo tulang. Lps tu trus antar daging tu kat umah uwan. Kat umah uwan, lg 2 org makcik aku dah balik dgn famili diorg. Join plak diorg masak wajik pastu makan wajik cair. Dkt kul 7 balik umah mandi.



    Mlmnyer, dah mkn mlm baru aku, mak dgn adik2 aku gi umah uwan semula. Mlm ni nak siap2 masak rendang plak. Kul 11 baru masuk bahan dlm kawah, sblm2 tu sibuk sediakn bahan jer dulu n borak2. Aku dgn mak aku tak tungu sampai rendang masak, kul 1 lebih kitorg balik umah.



9/01/06



    Arini gi umah uwan utk masak lemang plak. Tgh hari mmg sumer tak mkn nasi, trus mkn lemang dgn rendang jer. Menjelang kul 5 lemang2 sumer dah siap masak. Aku byk makan btul, asik meratah rendang pastu mkn kek gulung yg Mak Su aku buat. Hehe...



    Mlmnyer dtg umah uwan lepak2 n borak2 jer sbb sumer bende dah siap. Tgh syok borak2 tiba2 takde elektrik, borak jer la dlm kegelapan tu.. Sambil2 tu bukak brg2 yg adik aku Saza belikan kat Sarawak aritu. Ader t-shirt, keychain, patung kucing n alas meja utk mak. Hampeh tul, Saza bg aku t-shirt Sarawak kaler kuning striking. Kul 12 mlm balik umah. Aku lak tido kul 4 lebih. Lyn sms dulu, ckp tepon pastu baru leh tido itupun susah gak... Hehe...



10/01/06



    Hari raya haji. Aku terlewat bgn subuh, tgk jam dah kul 7. Alamak! Tp miskol gak la seseorg tu bgn subuh walaupun dah pukul 7 pg. Hehe. Ntah dier bgn ke tidak.



    Takde yg dtg raya, cuma satu famili kwn mak aku jer. Anak2 dier punyer la hyperaktif, pening kepala aku tlg tgk2kan mase mak bapak dier mkn. Lps diorg balik, aku dgn mak kau gi Bahau utk isi minyka waja, esok nak jln jauh gi Taiping. Dah isi minyak singgah umah tukar keta kancil pasti trus gi umah uwan plak. Hehe. Tukar keta sbb halaman umah uwan aku yg berumput tu dah jadi cam sawah, tak nak waja kotor. Hujan baper hari la punyer pasal ni.



    Sampai umah uwan, makcik pakcik tgh siap kemas nak balik umah masing2. Kitorg tak tunggu lama sbb adik aku Baby blom kemas brg2 utk balik Taiping esok.



11/01/06



    Busy busy busy. Bertolak ke Taiping kul 6.30 pg. Perjalanan pegi mak sorang yg drive. Berhenti mkn kat Tapah n kitorg sampai sana kul 12 tgh hari. Pusing Taiping jap tunjukkan uwan aku bandar Taiping, Taman Tasik, kaki Bukit Larut, zoo n mcm2 tempat bersejarah kat sana. Sampai MRSM Taiping, uruskan bayar yuran Baby, pastu antar barang2 dier kat bilik n kemas2 skit. Kul 2.30 bertolak balik.



    Berhenti kat R&R Tapah isi minyak n tukar driver. Haha. Kali ni aku plak yg drive. 110km/jam dah tak rase aper pun. Mak aku kater tekan jer la minyak lg, so aku pun aper lg, mmg hentam jer 140, 150 sampai Shah Alam. Hehe. Singgah seksyen 18 kat tmpat bdk2 INTEC antarkan Saza buah jambu. Main hentam jer gi sana sbb kuar kat tol USJ, selalunyer kat Batu Tiga. Haha, aku yg drive, aku hentam jer smpai jumpa seksyen 18. Kul 8 bertolak balik n sampai umah dkt kul 10 mlm. Letih btul... Tido seawal 11.30 mlm.



   





Friday, January 06, 2006

setelah sekian lama tak main bowling..

    Skrg kul 1 pg. Baru je balik dr Skudai Bowl main bowling dgn Fizah n Syahril. Farhan pun ikut skali. So arini main teruk sekali. First game ok la dpt 103 poin tp still kalah kat Syahril n Fizah. Sbnrnyer game mlm ni adalah pertemuan 'one on one with great one' bak kate Syahril. Huh hampeh... Saje je nak lwn aku yg tak terer ni, maklumla duit JPA baru masuk. Td mase mkn mlm, nak mati aku kena sakat dgn bdk2 ni. Diorg kater aku 'Black Metal' sbb mlm ni aku serba hitam. Ntah aper2 ntah bdk2 ni. Mmg aku suka hitam pe, mata pun aku suka make-up hitam. Selama ni selalu jer pki cmni tp skrg lak baru diorg gatal2 kutuk. Syahmi la ketua nyer. Haha...



    Waaa... Biler biasiswa JPA aku nak masuk ni. Syahril nye dah masuk tp aku nyer blom... Tp check kat aimsweb dier kater peruntukan drpd penaja dah diterima tp yuran aku blom ditolak lg oleh bendahari. So maknanye duit baki pun blom masuk akaun lg. Aduh... Kena byk bersabar la..



    Pg ni nak balik umah dah... So lps ni confirm mesti online dr umah plak. Oklah ek.. Brg2 utk balik pun tak packing lg ni tp aku duk mengadap internet plak. Baik aku stop skrg. Lg cepat kemas lg cepat bleh tido. Suasana sejuk sbb hujan kat luar. Huhu! Nite...



Thursday, January 05, 2006

dah nak mati kebosanan...

    Smlm sblm tido dah ngadu, aku dah nak mati kebosanan tp org tu kate jgn la mati... Hehe... Pastu org tu antar sms nak amik hati. Pandai btul dier karang pantun. Aku plak duk gelakkan pujangga cinta dier. Satu demi satu sms dtg tp jaraknyer sejam plak tu. Kul 1 lebih, pastu kul 2 lebih, pastu ader lg kul 3 lebih n last2 trus sms smpai dkt kul 5 pg. Aku takleh lelapkan mata padahal dah siap baring sblm kul 1 lg, so baca sms tu lg la tak tido. Haha.



    Bgn kul 10 lebih pastu gi fakulti kul 11 n trus mkn tgh hari. Lps mkn gi JUSCO, merata kedai kat Tmn U n lastly gi Giant Xtra. Perjalanan balik sinngah sri Putri jap sbb aku nak beli tiket balik. Balik bilik kat luar hujan lebat giler. Best btul tido ptg... Mlm kuar mkn dgn Fizah. Kul 9.30 gi KRP amik Mad dgn Farhan sbb nak gi antar Mad naik bas kat Sri Putri, dier nak balik raya kat Terengganu. Borak2 dgn diorg kat dpn Shell sambil tunggu bas Mad sampai kul 10.30. Pastu antar lak Farhan gi mkn kat payung Tmn U sbb mamat tu tak mkn lg. Lepak2 kat situ, borak2, tgk jam dah 11.40 mlm. Tak sedar tu... Balik bilik trus update blog. Hehe...



    So, Sabtu ni nak balik umah. Naik bas ke Seremban kul 9.30 pg, rasa2 nak merayap jap kat Seremban kot pastu ptg skit br balik umah. Hehe... Balik JB blom tau lg biler. Maybe nak cuti lama kot kat umah, jimat skit duit mkn...



   



Wednesday, January 04, 2006

subuh...

6.10 pg



    Baru jer balik dr Aliff gi tgk bola dgn Syahril n Fizah. Alahai, seri 0-0 jer. Tp best la sbb Aliff meriah dgn student2 UTM pg ni. Penuh dgn student lelaki, segan giler dibuatnyer. Oklah ek... Ni nak solat subuh n pastu trus tido. Aku belum tido lg ni...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    Sambung balik tulis blog. Skrg dah masuk hari baru, dah lebih 12 mlm. Aku baru jer lps lyn citer Memoirs Of A Geisha dgn Fizah. Quite ok citer tu, tp pjg sgt la.. Ni rasenyer nak tido awal sbb arini mmg tak cukup tido. Esok takde klas gak tp nak gi pejabat fakulti, jumpa PA n carik lecturer jap. Pastu rasenyer nak gi beli tiket kat Sri Putri. Tp sampai skrg ni aku tak putuskan lg nak balik umah hari aper. Maybe Sabtu pg kot. Pastu tak tau lg nak balik UTM semula hari aper. Paling awal Khamis tp aku bukan ader klas pun nak balik awal2... Erm...



Tuesday, January 03, 2006

aduhhh...

Bosan...bosan...bosan...Dah tak tau nak watpe lg ni.. Sepanjang hari duk mengadap internet n dgr lagu. Lama2 bosan gak. Erm... Mlm td tido lewat sampai dkt kul 4 sbb download lagu. Hehe. Tp siang td tak tido ptg pun. Pg ni nanti kul 4 nak gi teman Syahril tgk bola kat Aliff. Arsenal lwn Manchester United. Pg2 buta tu... Ni kang mesti gaduh2 mulut punyer la dgn dier tu. Ape2 jer la. Aku pun tgh bosan ni. Malas ar nak tido... Oklah, nak lyn bende lain plak.



Monday, January 02, 2006

Kebosanan tahap melampau nih...

    Termasuk arini dah seminggu lebih aku duk bercuti kat UTM ni. Hehe. Itulah istilah yg aku rasa paling sesuai dan tepat kot utk menggambarkan hidup aku skrg ni. Apa taknyer... Satu kuliah pun blom ader lg, maklumla sem ni amik 6 kredit jer so terlalu relax. 3 kredit dah daftar tp 3 kredit lg kena tunggu utk seksyen subjek tu dibukak. So setiap hari adalah hujung minggu bg aku. Bosan giler wei... Dah tak tau nak gi maner dah kat JB ni.



    Minggu ni kena balik umah plak raya haji sbb mak aku suh teman dier antar adik aku Baby balik MRSM Taiping. Nak tak nak kena balik gak sbb adik aku Hairi dah balik minggu ni antar keta yg kitorg bawak ke UTM aritu. Kalau ikutkan hati malas jer nak balik sbb baru jer lg kat sini tp biler difikirkan duk kat UTM pun takde nak watpe, so aku nak balik. Balik baper lama ek? Boleh cuti seminggu tu sbb kuliah tak konpem lg. Wahh... Setakat ni hari yg ader kuliah Isnin n Selasa jer tp konpem minggu dpn ramai yg burn klas Isnin. Selasa dah tentu cuti raya. Ermmm... Aku balik umah sampai Ahad la kot.. Hehe...



    Ni tak abis lg jeles kat sorang lg adik aku, Saza. Amboi... Best btul dier gi bercuti kat Sarawak dgn pakcik, makcik n sepupu aku. Dr hari jumaat sampai pg td baru balik semenanjung. Tak sedar diri btul klas kat INTEC tu dah nak mula. Blaja betul2 Saza... Amik A-Level tu elok2. Bln 9 nak fly dah kan? Nanti fly gi UK org nak join skali. Hehehe...



Sunday, January 01, 2006

New Year 2006

    Happy New Year 2006!!! Tahun 2006 ni tahun yg bermakna bg aku. Tak lama lg aku dah nak abis blaja. Selamat tinggal UTM. Hehe poyo jer.. Padahal baru jer bukak sem yg baru. Bkn aper, aku sedar sekarang ni umur pun dah makin meningkat, tahun ni aku nak masuk 23 dah pada 15 Mei nanti. Aku dapat rasakan diri aku dah makin tua. Tp pemikiran dan gaya hidup aku rasenyer masih blom berumur nak 23 tahun pun. Hehe...



    So, tahun 2006 ni aku nak berfikir lebih positif dah matang. Malas la nak fikir sgt benda remeh temeh ni. Aper2 yg berlaku kat sekeliling aku, aku akan amik dr perspektif yg positif. Aku nak banyak2 kan bersabar dengan segala hal. Mane tau, mungkin kesabaran kita selama ni akan terbalas dengan kuasa Allah. Aku nak jadi happy selalu! Biarlah semuanya berjalan dgn mengikut takdir seperti yg telah ditentukan.



    Aku akan tetap berkawan dgn semua org tak kira org tu baik atau jahat maner pun. Bagi aku semua itu adalah pengalaman yg amat berguna tetapi terpulang pada kita sendiri utk menilai baik dan buruknya dan selagi seorg kawan itu pandai menghormati kita. Lagi pun selama ni aku dah bergaul dgn mcm2 org dan berkongsi pengalaman dgn org sekitar aku ni. Setiap yg jahat tu tak semestinya akan jahat selamanya tetapi org yg baik kita blom tentu lg di mana jahatnya nanti. Setiap kwn2 aku ader keistimewaan diorg yg tersendiri. So, aku amat menyayangi kwn2 dan org sekitar aku ni sgt2.



    Sejak ketiadaan 2 org sahabat baik kat UTM ni, mmg terasa kehilangan sgt2. Rindu sgt2 kat Kak Emi dgn Yana yg dah abis study n tgh berusaha carik keja skrg ni. All the best utk korang. Rindu btul nak lepak2 sama2 dgn korang. Takpela, sudah sampai masanya kita ambil haluan sendiri tp harap2 kita tetap keep in touch sampai bila2.



    Lastly, semoga tahun baru akan membawa sinar baru dlm hidup kita semua.



p/s: Ptg td gi CS jln2 dgn Fizah. Tgk suasana ptg thn baru. Klu kuar mlm sure jam punyer. Jln2 pastu mkn cheese cake kat Secret Recipe saje jeleskan Yana kat umah. Hehe. Pastu gi kaunter perfume test perfume mahal. Aku dah simpan azam nak beli perfume Lancome Miracle. Biler la bleh dpt ek..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...