Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 25, 2006

haha

    Baru je balik dr JUSCO Tebrau. Tgk wayang citer Ice Age. Hehe. Dah takde citer lain dah nak tgk, n kitorg pun nak cepat balik. Dtg2 je trus tgk citer ape yg ade. Best btul mkn pop corn dgn minum vanilla coke berdua dlm wayang. Hehehehe... Yes, dpt gak amik gambar dgn die balik td. Haha. Muka main2.. Sbnrnye tgh hari smlm dah kuar dah tp arini kuar lg sbb esok dah nak balik umah dah. Last tu tu nak jumpe kat sini. Lps ni jumpe kat tempat lain plak la.. So, mlm ni kena packing brg2 yg sgt byk ni. Pg esok trus nak balik umah. Ai.. Malas tul la..



Sunday, April 23, 2006

tamat sudah pengajianku kat UTM

    Dah lame tak update frenster ni. Sbnrnye merajuk kat seseorg so trus tak nak bukak internet. Lgpun busy dgn final exam. Hehe. Padahal 2 paper je... So, ptg td adalah last paper aku kat UTM ni n aku dah nak grad dah pun. Seronoknye... Tp ader gak skit2 tak best sbb kena tingggalkan UTM yg menyimpan seribu kenangan ni. Cewah! Hehe. Tp mmg btul, takleh disangkal lg. Ptg td abis je exam teman Fizah gi shopping tp aku lak yg shopping nye. Hehe. Dpt sehelai baju. mlm ni plak lepak JUSCO, Fizah shopping lg.



    So, ptg sok nak kuar. Haha. Padahal baru je jumpe nak exam aritu. Ntahla, makin nak exam lg menggila plak kuar. Dua2 tension kot.. Hehe. Bile nak balik umah ek? Ntah, tak tau lg nak balik biler. Barang pun blom packing lg n kena balik drive sendiri lorr... Huhu. Weekend ni nak gi Taiping melawat adik aku Baby kat MRSM tu. Dan minggu dpn aku akan dtg semula ke UTM utk angkut barang2 lagi yang still tinggal. Haha. Barang aku byk sgt, sampai kena angkut ulang2 kali. Yelah, sem ni giler btul beli baju. Penuh 2 almari kat dalam bilik ni. Tu blom lg komputer, pastu buku2, kasut n sandal yang berkotak-kotak. Adoi.. Byk btul barang. Ni nanti balik rumah pening plak nak susun barang2 nak letak kat dalam bilik. Aduh, penuh plak bilik aku kat umah tu.



   Oklah ek, ngantuk dah. Ni pun tgh tunggu mesin basuh habis basuh baju. Bkn baju aku, tp baju org lain. esok sambung tenet lg, nnti Isnin dah nak pulangkan wireless ni. So lps ni aku online dari rumah plak la ye.. Nak carik keja ni.



Monday, April 10, 2006

Baby, Happy Birthday...

Special for my sister... Baby.



HAPPY BIRTHDAY !!! Sweet 17 !



nothing

Bangun tido, tgk tv, baca surat khabar, mkn dan tgk tv lagi. Hehe. Itulah rutin seharian aku kat rumah. Ptg td pegi Bahau pam tayar keta, isi minyak pastu beli biskut Jacob utk diposkan kat Baby. Ish, adik aku ni, duduk jauh pun mcm2 dia nak. Apesal tak beli je kat Taiping tu..???



Sunday, April 09, 2006

it feels great to be home...

Yes, i'm home but just for a week, maybe.. Don't know la nak tinggal bape lama kat rumah. Exam 20 hb, study pun tak lagi ni! Huhuhuhu...



Naik bas ke Seremban dalam pukul 8.15 pg and sampai di Terminal 1 pukul 11.15 pg. Then terpaksa tunggu adik sy, Saza yg blom sampai lagi. Dia amik bas dr Shah Alam pukul 10.45 pg tetapi sebelum tu, pagi2 buta dah menyemak dgn kwn2 dia kat depan kilang Cadbury sbb nak rebut coklat. Cadbury buat jualan kilang selama 3 hari, so kena rebut coklat tu, kalau tidak mmg tak dapat. Turun je bas kul 12, dia carik aku and tunjukkan kat aku coklat yg dia rebut pg td. Hahaha... Penuh dlm satu beg plastik besar, sumenye brharga RM20. Sgt murah sbb coklat2 tu sumenye dalam 'gift pack'. Packaging yg sgt cantik.



Dah simpan beg2 kitorg kat tempat selamat, kitorg pun mula merayau-rayau dan shopping. Oh ye, sblm tu naik kat GSC beli tiket wayang, kitorg nak tgk GUBRA. Sambil tunggu wayang pukul 2.30 ptg, pegi la jln2. Giler rambang mata kalau jalan dgn Saza, sume bende kalau boleh kitorg nak beli. Geram btul tgk baju2 kat situ, dan satu benda yang aku takleh nak elak, kalau masuk Watson mesti nak beli something. Dah la aku amik catalog yg terbaru n tgk ape2 yg special, skali terpandang eyeshadow Za 10ct yg RM 27 slalunye tp skrg ni hanya RM19.90. Huhu... Mmg takleh tahan, trus je beli. Penat plak tu pusing2 byk kali nak cari beg utk kasi hadiah kat adik yg sorang lagi, Baby. Takleh tangguh lagi, kena beli jugak sbb dia dah tanye, lg pun besday dia 10hb ni. Huhu, melayang lg duit.



Saza plak dah bising2 lapar sbb tak mkn ape2 dr pagi. So stop jap jln2 dan pegi mkn KFC, Saza mmg tak mkn bende lain, KFC je yg dia nampak. Hehe. Dah mkn trus gi tgk wayang. Best gak cite Gubra tu, cam Sepet gak. Ada nilai seni yang tinggi. Abis tgk wayang, jln2 lg sbb blom lg beli beg utk Baby, td tu baru survey je dulu. Last2 beli la satu beg 'Wild Channel'. Pokai dah ni, duit terbang melayang. Yelah, aku sgt pelik sbb skrg ni aku sgt byk berbelanja. RM500 mak masukkan tak sampai sebulan dah abis dan aku tak nampak bende2 yang aku beli. Huhu.. Adakah sy semakin boros? Pelikla..



Dah puas merayap dan dah beli barang yang mak pesan, kitorg nak balik la. Tp nak balik kena berebut bas dulu. Haha. Takpe, kami adik-beradik mmg sgt bagus dlm hal ni. Dah byk pengalaman dah kalau naik bas, lagipun kitorg berdua, so saling bantu membantu. Saza akan beratur dpn skali tempat bas berenti dan aku plak back-up dia dari blkg, maklumla aku ni tinggi so org lain susah nak potong aku. Aku akan pastikan Saza lps naik dulu, aku kan halang org lain berebut-rebut dgn dia. Hahaha. Kami sgt hebat! Selalunya dpt naik paling awal. Hujan lebat ptg ni, kat spjg jln ade certain tempat yg banjir so sampai rumah pun lewat, dah dekat pukul 8 mlm. Hehe... Seronok!



Penatla... Tp aku happy balik rumah sbb duduk kat UTM tu akan buat aku susah hati dan sakit hati. Kat umah aku lebih tenang sbb takde org kacau. Bagus! Okla, nak pegi menonton tv puas2. Bye!



Saturday, April 08, 2006

settle..!

Oh ye, baru je balik dari beli tiket. Huhu.. Pagi esok naik bas kat Sri Putri pukul 7.45 pagi. Awal giler ni, punye la semangat nak jumpa adik aku kat Seremban. Hahaha..



Arini dah settle sume bende. Assignment dah pulun abis-abisan mlm td n dah antar pun ni td. Baju2 sume dah siap basuh. Buku2 pinjam kat library akan dipulangkan mlm ni. Kemas beg pun mlm ni.



So sume bende dah settle, aku bleh balik dengan gembiranye.. Nak exam final nanti aku dtg la balik ke UTM ni.. Huhuhu...



Friday, April 07, 2006

huh!

Baru je balik bilik. Kul 8.00 mlm td klas utk Management, pastu gi mkn kat payung. Alhamdulillah, klas dah abis. So, aku dah bleh balik umah. Hahaha... Esok nak pegi Sri Putri beli tiket utk balik, then nak print assignment and lastly antar assignment. Mlm plak nak gi library pulangkan buku2 yg bertimbun ni. Penat dah simpan lama2. Hehe. Then pagi Sabtu nak cabut gi Seremban. Kahkahkahkah...



Thursday, April 06, 2006

yea...

Sabtu ni nak balik umah. Nak naik bas ke Seremban, dah janji dgn adik aku Saza yg study kat INTEC tu jumpa kat sana, kitorg nak enjoy2 n tgk wayang sama2. Maklumlah minah tu baru je balik dr Cameron Highland minggu lps, mesti bwk balik something utk kakak die yg tersayang ni. Hahahaha.. Pastu nanti balik rumah dah ade program nak main bowling dgn Saza. Dgr cite konon2 dah terer...





Ape lg ek? Oh ye, awal bukan Mei ni nak gi MRSM Taiping lagi. Melawat adik aku yg Baby tu plak. Tadi mak aku call n bagitau aku yg Baby nak kakak die ni datang skali. Ayat die, " Mak dtg nanti ajak la kakak skali...". Huhu.. Rindu ke Bi? Ke ko tak sabar nak tuntut hadiah besday? Huhu. Matila org, hadiah utk Baby blom beli lagi. Kih..kih..kih.. Baiklah Bi, minggu ni org beli dgn Akei.



Tuesday, April 04, 2006

America's Next Top Model. Sape yg akan menang?

Antara model2 America's Next Top Model yg tinggal setakat ni, sape yg akan menang ek? Sume lawa2... Tinggi pun masing2 lebih 5' 8". Huhu tinggi giler.. Jeles ar..





1 2 34 5 6 7 8 9



Untitled



Aku suka Jade, Molie Sue dan Sara. Hehe...



>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



Updated 10.45pm : Aku bengang tp tak sebengang siang td! Huh! Sabtu ni nak balik umah ar. Bosan ar kat sini...







aduhhh...

Ei lambatnye abis klassss.... Aku tak sabar nak balik umah dah ni.. Tinggal satu klas jer lg ni, tp nak abis punyer la seksa. Jeles ar tgk bdk2 lain dah angkut beg balik study kat umah.. Huhu. Jgn harap la aku balik umah bleh study. Hehe...



Sunday, April 02, 2006

bosan ar...

Lps je balik mkn tgh hari n pegi JUSCO dgn Syahril, dah tak tau nak watpe. Duduk mengadap internet ni je la kejanye. Final Exam lg 2 minggu lebih, rilek ar dulu... Cam tak biase lak, aku ni jenis study last minute! Hehe. So dgn sisa2 mase yg ade kat UTM ni, aku nak hargainye sgt2. Dr tf aku duk edit gambar. Jom la mengarut cite ntah ape2 jap..! :p





Img_1370a





Inilah salah satu perkara yg aku sayang. Make-up! Kalau kuar je mesti nak beli benda ni. Klu tak beli pun wajib kena pegi kat tempat ni, testing. Hehe. Yg ni baru make-up je tau, tak termasuk produk2 penjagaan diri yg lain2 cam perfume, pencuci muka, lotion2, mask dan sebagainye. Nak amik gambar sume2 mmg tak larat nak susun, byk sgt. Huhu. Foundation mmg aku guna yg Maybelline je. Lipstick pun cmtu, byk yg Maybelline. Tp ade jugak lipstick dr Wet 'n' Wild n Za. Mascara plak aku suka Sky High Curves dr Maybelline. Utk blusher, dr in2it n Wet 'n' Wild. Yang paling best, eyeshadow. Byk yg dari Wet 'n' Wild (atau nama barunye Silky Girl), in2it n paling favourite dr Za. Tp bende2 dr Za ni tak mampu sgt ar, mahal skit dr yg lain2. Tp aku suka sbb kualiti bagus, tahan lama. Yang lain2 tu tambahan skit, eyeliner dr Maybelline n Silky Girl. Lip balm yg paling aku suka dan paling buat aku puas hati, hanyalah Nivea Lip Care (Repair). Wah.. Seronok aku cite pasal make-up ni. Hehe. Setakat jadi student ni, ini je yang termampu. Tp sumenye semakin bertambah sbb aku mmg suka beli! Lps ni bile dah berduit skit, nak tukar jenama lain plak, MAC. Hahaha. Ade sape2 nak hadiahkan pun boleh.. Amat dialu-alukan. Dan segala alat2 make-up aku ni aku letak dlm satu beg. Senang nak carik n dibawa ke mane2. Penah gak la berebut dgn Kak Emi nak beli beg make-up Pink Panther yg offer kat Watson, last2 Kak Emi yg dpt, aku beli yg lain. Hehe. Oklah, ni die...





Img_1372



Comel tak? Hehe..





>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



* Nanti aku cite plak pasal bilik kesayangan aku kat Kolej 13, UTM ni. Tungguuu....!!!



erm...

Mlm td kuar tgk wayang. Mula2 nak kuar ptg sbb tak nak balik lewat, nanti kena scan kad matrik. Tp, org tu ade hal plak dgn keta die, dah dkt pukul 7 baru confirmkan nak kuar. Kuar la lps Maghrib, itupun nak cepat, kuar pukul 7.45 mlm kalau tak selalunye pukul 8. Sampai CS beratur beli tiket sbb org ramai sgt nak tgk wayang. Ye la, mlm minggu. So tgk cite Shaggy Dog pukul 9.10 mlm. Sambil tunggu nak masuk die ckp lapar, so beli la 1 set air n pop corn. Bile masuk dlm, wayang blom pun start, tp air n pop corn dah separuh kitorg kejakan. Hahaha.. Pastu tgk wayang ketawa macam nak pecah perut, citer tu lawak giler. Dah la dlm tu tak ramai org, rasenye dgr suara kitorg berdua je. Haha. Abis wayang dkt pukul 11, trus gi Singgah Selalu utk mkn. Aku order nasi goreng pataya dgn kopi o ais, die plak nasi goreng biase n sotong goreng mentega dan air yg sama dgn aku, kopi o ais gak. Byk btul mkn mlm ni, sotong goreng mentega tu sedap sgt.. Huhu. Org belanja mmg best! Hehehe. Abis mkn balik UTM lorrr, org tu dah ngantuk. Ye ar, sape suruh mlm smlm gi lepak dgn kwn kat Dangabay n Singgah Selalu sampai subuh? Semata-mata tak nak kena scan kad matrik? Bagus.. Ala, lelaki kan.. Biar je la... Smlm pun balik UTM kena scan gak sbb dah lebih pukul 12 mlm. Nasib baik tak tido je kat luar... Hahahahaha...



Saturday, April 01, 2006

APRIL FOOL!!!

Hampeh btul! Bangun2 tido je pagi td dah kena April Fool. Punye la aku set dlm otak dr smlm lg, arini jgn pecaya ape2 pun tp terkena gak. Tgh mamai kot time baru bangun tido. Kihkihkih...



Ape yg aku kena? Camni, mula2 dpt sms berbunyi.. "Awk.. Td nampak awk kat meranti dgn pakwe lain.. Sape tu..". Then aku jawab, "Bile mase plak sy gi meranti pg2 cmni.. Kat bilik ni.. Ntah sape2 ntah yg awk nmpk td tu. Bkn sy la..". Die reply lg, "Ala.. Betulla.. Cal jap.. Xpuas atila..". Aku pun cpt2 bangun n dah mula gabra. Nak jawab ape la bile tepon nanti. So, tepon je la.. Die marah aku sbb nak tau sgt aku dgn sape, aku plak marah die sbb tuduh aku mcm2. Ade ke patut die kate kwn die nampak aku kat Meranti siap pegang2 tangan pastu makan siap suap2 lagi. Huh.. Buang tabiat agaknye aku wat perangai cmtu! Lastly suara aku pun dah makin tinggi,tiba2 je dengar APRIL FOOL! Bengang btul la.. Sampai skrg pun bengang lg ni. Hehehe..



Erm... Mlm ni nak kuar la.. Sambung lg gaduh dgn org yg wat April Fool kat aku pg td. Siap la die.. Hahahaha...



ciss, kena april fool plak pg td..!

Tidurku dikejutkan dgn sms...


Dia : Yang.. td nampak ayg ngan pakwe lain kat *******. sape tu?
Aku : Bile mase plak sy gi *******.. kat bilik ni, ntah sape2 la yg abg nmpk td tu.. bkn sy la..
Dia : Ala.. betulla.. cal abg jap. xpuas atila..


Setelah bersoal jawab kat tepon dan gaduh2 sikit, akhirnya... APRIL FOOL!!!! Gerrraaaammmmnyerrrr...

Sakit tul hati... Ingatkan btul2 la die marah aku kuar dgn pakwe lain, rupa-rupanye sesaje nak kenakan april fool kat aku. Huhu!!! Anyway, arini nak kuar dating... Excited nih!


*edited for personal purpose.


9 perkara lelaki selalu sorok!

1. Anda tidak disukai oleh keluarganya.



2. Kedudukan tidak stabil.



3. 'Bermain asmara' dengan wanita lain.



4. Lemah dan penakut.



5. Kerap meluahkan masalah kepada ibu.



6. Hobi yang kebudak-budakan.



7. Teman-teman wanita anda tidak disukainya.



8. Rakan wanita anda yg 'panas'.



9. Pengalaman lampau.





        *amik dr majalah Eh! April 2006.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



* Tadi mak tepon, gayut lama betul dgn mak. Aku ckp aku abis exam 22 hb ni, mak kate balik umah dulu lps exam, nanti lps adik aku Hairi abis exam bln 5 baru dtg UTM semula angkut brg kitorg sama2.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...