Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, June 29, 2008

rindu

Rindu kat sape? Yang sebenarnye aku rindu sgt kat bdk2 kelas aku kat maktab tu. Hampir 2 minggu tak masuk kelas n hampir 2 minggu tu jugak aku tak jumpe diorg. Semuanye gara2 camping. 4 hari Kem Pemimpin Muda Pandu Puteri Kadet kat Gunung Pulai, Johor n 2nd nye plak 6 hari KAGUM Unit beruniform kat Ulu Bendul, Kuala Pilah. Orang lain pegi kelas seminggu aku g KAGUM tu dpt la setlekan skit pasal praktikum tp aku sedap je berenjoy kat Ulu Bendul, siap mandi sungai. Hehe. Camping KAGUM tu mmg seronok la, dapat bergaul dgn wakil2 unit beruniform dari semua maktab seluruh Malaysia. Seribu lebih tu peserta berkhemah kat Ulu Bendul, meriah giler! Yg kat Gunung Pulai tu bosan skit, dah la jauh! Campur dua2 mmg buat aku letih giler. Sepatutnye aku bleh balik umah Jumaat ptg semalam tp aku tak larat nak angkat brg dah, balik2 maktab je aku letak beg, trus mandi dan selamat tido kat atas katil yg dah lama aku tinggalkan. Ptg td baru aku balik umah.
Anyway, sekarang aku dah balik rumah utk 3 bulan, praktikum dah nak mula Isnin ni. Aku akan ke sekolah tiap2 hari utk mengajar Sains n English dan melayan kerenah murid2. So everybody, start to speak English!



Monday, June 09, 2008

keletihan bercuti!

Rabu hingga Jumaat kat Langkawi, sangat letih sebab aku yang kena drive sepanjang kat sana. Lagi bertambah letih sebab mandi laut n aku g lawan ombak. Arini baru dapat upload gambar, itupun berkurun nak tunggu upload. Upload jugak la sebab ade yg dah bertanye tentang gambar2 ni. Memang seronok berjalan jauh tapi dah tak best sbb dlm kesibukan bercuti, org tersayang dah takleh nak contact aku dah... Last die call awal pagi Khamis bgtau kat Indon n dah nak belayar siang tu gak n bgtau akan lama tak dpt nak call nnti sbb belayar g belah2 Arab sana. Huhuhu. Puasla aku menunggu call dia pasni..



Monday, June 02, 2008

takde keje lain

Tak tentu arah dah waktu tido aku. Start dari hari Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat, Sabtu dan terakhir hari ni, asik bergayut je la keje nyer. Dua2 orang dah bleh bertukar jadi monyet. Hahaha. Gayut pun ikut time gak la, sama ada lepas Maghrib or Isyak, lepas Subuh n ade gak slps tengah malam. Ikut time bila die dah abis shif la. Itu pun sbb dia kat Singapore tp kebosanan tahap melampau sbb takleh turun dr kapal. Tp at least rase gak dekat dgn tempat sendiri kan. Lastnye malam td la.. Gayut dari sblm pukul 1 sampai dekat nak pukul 5 pagi. Time keja plak tu.. Siap ade background music bunyi2 enjin yg sgt kuat lagi tu. Selama 4 jam abis sume topic dah kitorg ckp drpd citer politik, rancangan tv, isu semasa n sume bende yg terlintas di fikiran smpai dah tak tau nak citer ape. Pagi2 buta duk berdebat. Macam tu lah hidup kitorg ni, kalau org lain sume kuar dating, kitorg dating kat tepon je la yer..  And aku dah bese sgt dah send sms kat nombor2 oversea and org tu bleh buat koleksi sim card dr mcm2 negara. Hehe. Hari ni senyap balik la sbb kapal dah belayar...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...