Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, October 14, 2011

my baby... BOY!

Baby boy mummy and daddy. 19 weeks 5 days.

Yup, check-up minggu lepas doc dah confirmkan baby yang bakal lahir ni nanti adalah baby BOY..! Bertambahlah hero dalam dua2 belah family yang selama ni kepupusan lelaki. Hehe. Baby ni aktif sangat2. Sewaktu menunggu nak jumpa doc, dia dah gerak tak henti2. Masa doc tengah scan dia boleh sibuk gerak2 jugak taknak duduk diam. Tapi bagus jugaklah, terus terbukak kaki dan terserlahlah jantinanyer. Haha.

Sekarang dah masuk 5 bulan lebih. Perut pun dah makin berat. Tidur dah mula terganggu. Aku ngantuk nak tido, baby plak mula bergerak. Jadi aku takleh tido, sebaliknya melayan dan menikmati setiap tendangan baby kat dalam perut ni. Kadang2 tu leka plak tengok perut aku yang bergerak macam ombak bila kena tendang. Setakat ni bahagia je rasanya. Tak tau la lepas2 ni bila tulang baby dah makin kuat. Agaknya mau sakit gak bila kena tendang.

Pejam celik pejam celik, tinggal sebulan je lagi sebelum cuti akhir tahun bermula. Kalau cuti tahun lepas sibuk dengan persiapan nak kawin, tahun ni lain plak sibuknya. Kena bersiap untuk sambut orang baru plak. Banyak perkara nak kena pikir memandangkan aku sorang2 kat Malaysia ni, husband balik belayar pertengahan bulan Januari nanti. Jadi terpaksalah berdikari dan usaha lebih untuk melengkapkan persiapan. Takut bila buat lewat2 nanti, tak larat plak nak drive or jalan2 jauh.

Apa2 pun doakan yang terbaik untuk kami yer... Semoga semuanya selamat. Insyaallah.


p/s: Tak sabar plak nak tengok muka baby. Agaknya ikut muka sapa ek? Harap2 boleh nampak waktu check up lagi sekali sebelum raya haji nanti. Kali ni tak nampak semua. Baby malu kot, muka terlindung dengan tangan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...